Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Studera i Kanada

En vacker vy över skog och berg när du studerar i Kanada
En kvinna i med blått hår som studerar i Kanada

Om att studera i Kanada

Kanada är en underbar destination som verkligen lockar alla typer av människor i alla åldrar. Kanadensarna är väldigt trevliga och utåtriktade och städer som Vancouver, Toronto och Montreal är väl värda ett besök. Landet är en drömdestination för dig som vill kombinera studier med fantastisk natur! Taggad på att plugga i Kanada? Boka då in en:

Gratis studierådgivning

Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du önskar studera:

 • En eller två terminer (Study Abroad)
 • En Bachelor’s Degree
 • En Master’s Degree
 • Certifikat- och diplomsexamen i Kanada

Vår studierådgivning är helt gratis! Vi guidar dig genom ansökan till några av de bästa universiteten i Kanada. Se listan på universitet längre ner på den här sidan.

Universitet i Kanada

Du har möjligheten att studera i Kanada på följande universitet genom oss:

Läs mer om de olika studiestäderna i Kanada här:

Varför studera i Kanada?

Gillar du vintersporter som skidåkning och hockey är livet som student i Kanada den perfekta platsen att besöka vinertid. Banff och Whistler i västra Kanada är en av världens bästa skidorter. Vi vill även poängtera att Kanada verkligen är mycket mer än bara Rocky Mountains och Grisslybjörnar. I de östra provinserna hittar du Nova Scotia, New Brunswick och Prince Edward Island. Mindre provinser men med massor av charm och historia att erbjuda. Missa inte heller Louisbourg och Cape Bretton Higlands nationalpark på toppen av Nova Scotia!

Snabbfakta om Kanada:

 • Invånare: 33 miljoner
 • Huvudstad: Ottawa i provinsen Ontario
 • Språk: Engelska och franska (i provinsen Québec)
 • Valuta: Kanadensiska dollar
 • Tidzon: 3,5 till UTC-8
 • Statskick: Monarki

Klimatet i Kanada

I norr kan vintertemperaturen sjunka till -50 °C, men i kustregionerna, i synnerhet British Columbia, är vintrarna betydligt mildare. Sommartid ligger medeltemperaturen på omkring 20 °C i de östra och västra kustregionerna och omkring 30 °C i de centrala delarna.

Studentlivet i Kanada

Att plugga i Kanada har på senare år blivit ett mer och mer populärt för svenska ungdomar. Universiteten håller en jämn och hög kvalitet och undervisningen är mycket prisvärd. Fantastisk natur som lockar till en aktiv fritid samt spännande storstäder är också attraktivt för utländska studenter, vad sägs om att bosätta dig i städer som Vancouver eller Toronto? Annars har du Montreal och Ottawa som ligger i de franskspråkiga delarna av Quebec och är en härlig kontrast eftersom de skiljer sig radikalt från övriga Kanada. Valmöjligheterna är stora för dig som vill studera i Kanada.

Boende under din tid i Kanada

Jakten på boende kan ibland kännas helt omöjligt, och inte minst när man är ute efter ett boende i ett helt annat land och på en helt annan kontinent. Enligt våra erfarenheter löser sig alltid boendesituationen för de internationella studenterna i Kanada som vi hjälpt. Du har möjligheten att bo på campus och du har då nära till universitetet och föreläsningarna. Att bo på campus rekommenderar vi till de yngre studenterna då det ger en trygghet och är dessutom en bra inkörsport till studentlivet. Många svenska studenter väljer dock att själva hitta boende i Kanada utanför campus, ofta i form utav kollektiv.

Om du vill hitta eget boende i Kanada genom privata hyresvärdar rekommenderar vi dig att boka in dina första två veckor i landet på ett hostel. Du kan då lära känna din nya stad i en lugn takt och hitta den stadsdelen där du verkligen vill bo. Vi kan guida dig genom möjligheterna – så hör av dig till oss!

Finansiering av studierna i Kanada

Som svensk student har du möjlighet att ta studielån genom CSN när du ska studera i Kanada. Du kan dessutom ansöka om diverse stipendium genom fonder som just fokuserar på att få ut unga i världen. Ett utlandsstipendium kan täcka en del av, eller om du har tur hela, din tid som student i Kanada på uppemot 2 år. För att få mer information om vilka möjligheter du har till finansiering av utlandsstudierna rekommenderar vi dig att kontakta oss.

Ett exempel på ett stipendium du kan söka för dina studier i Kanada är det från KILROY Foundation. Dessutom finns det flertalet scholarships på universiteten i Kanada som tilldelas internationella studenter, vilka du även har möjlighet att söka.

Som svensk medborgare har du dessutom möjligheten att finansiera dina studier i Kanada genom arbete. Du kan exempelvis arbeta extra på det lokala caféer på campus, eller som administrativ studentmedarbetare på ett kontor – precis på samma vis som du kan arbeta i Sverige. På så sätt kan även detta hjälpa dig med finansiering av studierna, och dessutom får du arbetslivserfarenhet! Som student i Kanada får du arbeta upp till 20 timmar i veckan med ett studentvisum, samt heltid under ledigheter.

Förutom studieavgiften som går till universitetet du vill studerar på bör du även räkna med ytterligare kostnader, så som boende- och levnadskostnader, exempelvis hyra, mat, kläder, kurslitteratur och nöjen. Dessa kostnader varierar naturligtvis utefter dina levnadsvanor.

När du kontaktar oss kan vi hjälpa dig att ta fram en kalkyl över både förväntade inkomster och utgifter som uppkommer när du studerar i Kanada, så att du kan vara säker på hur ditt liv utomlands kan se ut.

Mer om finansiering

Information till dig som vill studera i Kanada

Vi har tagit fram den viktigaste informationen för dig som vet om att du ska plugga i Kanada och för dig som är nyfiken på att studera i Kanada. Klicka dig in på artikeln nedan för att ta del av våra grundläggande tips och råd inför utlandsstudierna i Nordamerika.

Praktiskt info om studier i Kanada

Vill du veta mer om att plugga i Kanada?

Vi vet det mesta om att studera i Kanada och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta äver telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Snacka med oss!

Studielängd

Från en termin till fleråriga studier

Städer

Ottawa, Kamloops & Peterborough

Highlight

Mixen av magisk natur och metropoler

Studieavgift

Snacka med oss!

Kanada

Studenter berättar

Varför studera i Kanada med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Har du funderingar kring att studera i Kanada? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till Kanada, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Kommande events

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om att studera eller att göra en praktik utomlands? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad roligt att du vill utomlands! Vi återkommer till dig så snart vi kan. 

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka utlandsstudier med oss? Boka in ett möte med våra studierådgivare för att få hjälp med att hitta dina drömstudier. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, och mötena kan ske mellan 10:00-18:00.

 • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad roligt att du vill du vill utomlands! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats för din kostnadsfria studierådgivning så snart vi kan.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...