{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Åk runt och upplev Kalifornien på din resa i USA
Åk runt och upplev Kalifornien på din resa i USA

Resor till Kalifornien – en dröm för din bucketlist

Det finns en del resmål du inte får missa i livet och Kalifornen är en av dom! Vädermässigt passar det alltid att resa hit. Här finns långa stränder, snöiga bergstoppar, några av världens absolut största städer, nöjesparker a la crazy och världskända nationalparker. Sevärdheterna är oändliga så passa på att ta en roadtrip för att uppleva så mycket som möjligt av ”the golden state”!

Vill du resa till Kalifornien? Snacka med oss!

Kaliforniens naturunder

  • I parken Sequoia hittar du den jättelika skogen med träd nästan lika höga som skyskrapor. Inte nog med trädens jättelika höjd på omkring 75 meter är de dessutom ofantligt breda och över 3000 år gamla.
  • I Death Valley är det däremot ont om träd men gott om sol och torka. Denna öken är en av USAs varmaste regioner och en nationalpark intressant att besöka.
  • Yosemite nationalpark hittar du istället vacker och orörd natur med berg, dalar och vattenfall. Yosemite är en plats för ögat och sinnet där själen får en otrolig frihetskänsla där du verkligen går ”back to basic”. Bort från storstadsmuller och shoppinghysteri och tillbaka till naturen.

Väder i Kalifornien

Till Kalifornien är det alltid rätt tid på året att åka. Om du är intresserad av solbränna, surfing, bad och rullskridskoåkning i shorts på strandpromenaden är det bäst kring högsäsongen runt juli-augusti. Dock är det billigare om du reser innan eller efter högsäsongen, på så sätt slipper du också den största turistvågen.

Kalifornien city life

Los Angeles är en riktig storstad och en världsmetropol. Här finns massor att göra och sannolikheten att bli uttråkad i L.A är inte stor. Staden har så mycket att erbjuda att det är svårt att uppleva allt under en och samma resa. Missa inte Venice Beach som först blev känd från tv-serien Baywatch och består av en härligt lång strand, en boardwalk och ett sprudlande tivoli ute på Santa Monica Pier. Venice är värt ett besök med det härliga solskenet, badet och surfingen och efter en dag på stranden finns alla möjligheter för shopping. Roligt är också att andas in hela atmosfären här och studera det färgrika och glada folket som älskar att hålla till här. Who can blame them, right? Här vill man hänga! Längs Robertson Blvd ligger kändisarnas favorit restaurang ”The Ivy” och med lite framförhållning kan du boka bord på denna top-restaurang!

På Hollywood Blvd finns de världsberömda guldstjärnorna gjutna i sten, känd som ”Hollywood walk of fame”, och The Chinese Theater där den röda mattan är utrullad större delen av året. Härifrån kan du blicka upp mot den berömda Hollywood-skylten och kanske ta en härlig promenad uppför bergen för att uppleva den på närmre håll. Utsikten härifrån är utan tvekan värd promenaden hit. Bakom kullen ligger också nöjesparken som är ett måste när man är i L.A, nämligen självaste Universal Studios.

Roadtrip i Kalifornien

När du besökt Los Angeles kan du hyra en bil och ta en roadtrip längs highway 1 som tar dig till San Francisco, en väldigt bra rutt för dig som vill uppleva mycket av Kalifornien. Vägen går längs kusten och du passerar platser som Malibu, Santa Barbara, Santa Gruz och Monterrey. I Malibu finns goda chanser till kändisspaning, i Santa Barbara kommer du garanterat stöta på studenter och i Santa Cruz hittar du de perfekta surfvågorna.

När du närmar dig Monterrey ligger stranden Pfeiffer Beach avskärmad från vägen av höga klippor. Här rekommenderar vi att du ser bakom klipporna tar dig till denna riktigt vackra strand. Ett tips är att planera resan så att du besöker Pfeiffer Beach under en veckodag för att slippa långa köer.

Väl framme i San Francisco ska du inte glömma att kolla in San Francisco Museum of Modern Art. Vi rekommenderar också att reservera biljetter till Alcatraz, USA:s mest kända fängelse beläget på en ö. Glöm inte heller bort den obligatoriska promenaden över Golden Gate Bridge - någonting som bör stå på alla resentusiasters bucketlist när de ändå är i San Fran.

Boka din hyrbil i Kalifornien här

Restips Kalifornien

  • Det finns ingen annan plats i världen där det finns fler surfare per capita än vad det gör i södra Kalifornien. Detta är ett riktigt surfparadis och så mycket mer än bara Kalifornien som destination, detta är födelseplatsen för surfkulturen! 
  • Inte alla vet att det förutom bad och strand finns fina ställen att åka skidor på i Kalifornien. Under säsong är backarna kring Lake Tahoe ett riktigt populärt alternativ till aktiviteter och ett perfekt ställe för lite swish i backarna! 
  • Besök San Diego, förutom att du här hittar de vackraste stränderna som La Jolla och Coronado Beach finns det en massa smakupplevelser du inte vill missa här!

Låter en resa till Kalifornien som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Kalifornien. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Kalifornien

Cruisa i Los Angeles, känn på hippie-stämningen i San Francisco eller ta dig Kaliforniens många spektakulära nationalparker. Kalifornien är fullt av kontraster och erbjuder allt från strandliv och surfing, till snötäckta berg, vandring och mäktiga öknar att besöka. Zooma in på kartan nedan för att se mer.

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa
alt

Kombinera resan till Kalifornien med studier

Vi samarbetar med flera universitet i USA och kan guida dig genom möjligheterna till att plugga under resan.

Utforska dina möjligheter

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...