{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Argentina

el-calafate-argentina-car-view-mountains-cover
möt pingviner under din resa till argentina

Resa till Argentina – upplev Iguassu Falls och Patagonien

Få länder kan stoltsera med en sådan variation av klimat och varierande natur som Argentina. Allt från Iguassu Falls i norr till det makalösa Patagonien i söder. Att resa runt är lätt och billigt, det finns mycket att se och göra. Att resa till Argentina är därför den perfekta destinationen för dig som vill backpacka i Sydamerika.

Vill du resa till Argentina? Snacka med oss!

Sevärdheter under din resa Argentina

En resa till Argentina påbörjas ofta i Buenos Aires och härifrån tar du sig lätt vidare norröver till Iguassu Falls, en av världens största vattenfall. Faktiskt dubbelt så stor som Niagarafallen. Det är verkligen ett av naturens underverk. Även om det är en riktig turistmagnet så måste det bara upplevas, lita på oss!     

Provinsen Salta i västra Argentina är ett paradis för alla sportfans där ute. Här finns massor av möjligheter till vandring, forsränning och cykling. Men här finns även en fantastiskt välbevarad arkitektur. I Salta kan du även uppleva den populära attraktionen "The train of the clouds". Tågturen tar dig genom vackra landskap via brosystem, tunnlar och viadukter.

Argentinas huvudstad Buenos Aires

Buenos Aires är Argentinas metropol och huvudstad och en av de vackraste städerna i Sydamerika. En resa till Argentina är helt enkelt inte komplett utan ett stopp här.

Visste du att staden även går under namnet Sydamerikas Paris? Staden är uppdelad i "barrios" där vart och ett av dem har sin egen unika karaktär. Sedvärdheterna är inte många, men låt inte det avskräcka dig, Buenos Aires är snarare en stad du upplever genom dess invånarna och kultur. Njut av en god stek och en het tango. I Palermo hittar du nöjen, caféer och kultur. Boca, före detta italienska arbetarkvarter, är en annan häftig konstnässtadsdel och här reser sig dessutom fotbollsklubben Boca Juniors hemmaarena.

Norra Patagonien

Om du vill att din resa till Argentina ska toppas med helt galen natur är det Patagonien du ska ta sikte på. På vägen hit reser du söderut och från Mendoza kommer du att passera Bariloche. Bariloche ligger i den norra delen av Patagonien och här hittar du spegelblanka bergsjöar och sagolika skogar. Andas in den friska luften, upplev naturen och prova på någon av alla utomhusaktiviteter som Bariloche har att erbjuda. Buenos Aires ligger bara en timmes flygresa bort. 

Öster om Bariloche på atlantsidan ligger Peninsula Valdes. Området sägs ha det bästa djurlivet i hela världen. Här hittar du stora flockar av pingviner, sjöbjörnar, elefantsälar och andra stora sälar som tar sig fram i det lugna vattnet. Dessa djur kommer hit samma tid varje år för att para sig och ta hand om sina nyfödda ungar vilket ger dig som är intresserad av att fotografera massor av tillfällen till fantastiska bilder, bästa tiden är oktober.

Södra Patagonien

Snötäckta bergstoppar, långa bergskedjor, kolossala glaciärer och väldiga ytor av orörda landskap. Det är södra Patagonien i korthet, men det är så mycket mer än det. Det är med andra ord perfekt för vandring!

Staden El Calafate (8.000 invånare) är inkörsporten men även den välkända nationalparken Torres del Paine och Los Glaciers. Båda platserna är utsedda av UNESCO som kulturarv och båda nationalparkerna kan beskrivas som några av de mest orörda och oförstörda platserna på jorden. Att inkludera södra Patagonien i din resa till Argentina är med andra ord rekommenderat.

Argentinas sydligaste spets Ushuaia

Visste du att en resa till Argentina kan ta dig hela vägen till världens ände? Eller rättare sagt Ushuaia, staden som  vid ett flertal tillfällen blivit kallad "the end of the world". Här känner du dig ordagrant isolerad från resten av världen om du försöker tänka bort de 50.000 invånarna som bor i staden. Från Ushuaia är det inte långt till Tierra del Fuego och massor av äventyrsresor.

Ushuaia är även känt för att vara den sydligaste staden i världen och vägen till Antarktis. Ett flertal expeditioner startar i Ushuaias hamn från november till mars varje år. Då är det sommar och dagarna har solljus dygnet runt och vattnet inte är fruset. Så, har du en kappsäck full med pengar är Antarktis absolut värt vartenda öre.

Låter en resa till Argentina som något för dig?

Om svaret är ja, boka då gratis reserådgivning med oss så börjar vi planera din resa till Argentina. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag!

Boka gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Argentina

En av höjdpunkterna är definitivt den mysiga huvudstaden Buenos Aires med sina färgglada stadsdelar. I norra Argentina har du fantastiska Iguazu Falls och i södra hittar du Patagonien med utmärkt vandring bland snöiga bergstoppar och vackra glaciärer. På Atlantkusten kan du se pingviner, sjölejon, sälar och valar, att bara se dem är en mäktig upplevelse i sig. Både Torres del Paine och Los Glaciers National Parks på UNESCOs världsarvslista och beskrivs som några av världens mest orörda platser.

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...