{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Argentina

el-calafate-argentina-car-view-mountains-cover
möt pingviner under din resa till argentina

Resa till Argentina – upplev Iguassu Falls och Patagonien

Få länder kan stoltsera med en sådan variation av klimat och varierande natur som Argentina. Allt från Iguassu Falls i norr till det makalösa Patagonien i söder. Att resa runt är lätt och billigt, det finns mycket att se och göra. Att resa till Argentina är därför den perfekta destinationen för dig som vill backpacka i Sydamerika.

Vill du resa till Argentina? Snacka med oss!

Sevärdheter under din resa Argentina

En resa till Argentina påbörjas ofta i Buenos Aires och härifrån tar du sig lätt vidare norröver till Iguassu Falls, en av världens största vattenfall. Faktiskt dubbelt så stor som Niagarafallen. Det är verkligen ett av naturens underverk. Även om det är en riktig turistmagnet så måste det bara upplevas, lita på oss!     

Provinsen Salta i västra Argentina är ett paradis för alla sportfans där ute. Här finns massor av möjligheter till vandring, forsränning och cykling. Men här finns även en fantastiskt välbevarad arkitektur. I Salta kan du även uppleva den populära attraktionen "The train of the clouds". Tågturen tar dig genom vackra landskap via brosystem, tunnlar och viadukter.

Argentinas huvudstad Buenos Aires

Buenos Aires är Argentinas metropol och huvudstad och en av de vackraste städerna i Sydamerika. En resa till Argentina är helt enkelt inte komplett utan ett stopp här.

Visste du att staden även går under namnet Sydamerikas Paris? Staden är uppdelad i "barrios" där vart och ett av dem har sin egen unika karaktär. Sedvärdheterna är inte många, men låt inte det avskräcka dig, Buenos Aires är snarare en stad du upplever genom dess invånarna och kultur. Njut av en god stek och en het tango. I Palermo hittar du nöjen, caféer och kultur. Boca, före detta italienska arbetarkvarter, är en annan häftig konstnässtadsdel och här reser sig dessutom fotbollsklubben Boca Juniors hemmaarena.

Norra Patagonien

Om du vill att din resa till Argentina ska toppas med helt galen natur är det Patagonien du ska ta sikte på. På vägen hit reser du söderut och från Mendoza kommer du att passera Bariloche. Bariloche ligger i den norra delen av Patagonien och här hittar du spegelblanka bergsjöar och sagolika skogar. Andas in den friska luften, upplev naturen och prova på någon av alla utomhusaktiviteter som Bariloche har att erbjuda. Buenos Aires ligger bara en timmes flygresa bort. 

Öster om Bariloche på atlantsidan ligger Peninsula Valdes. Området sägs ha det bästa djurlivet i hela världen. Här hittar du stora flockar av pingviner, sjöbjörnar, elefantsälar och andra stora sälar som tar sig fram i det lugna vattnet. Dessa djur kommer hit samma tid varje år för att para sig och ta hand om sina nyfödda ungar vilket ger dig som är intresserad av att fotografera massor av tillfällen till fantastiska bilder, bästa tiden är oktober.

Södra Patagonien

Snötäckta bergstoppar, långa bergskedjor, kolossala glaciärer och väldiga ytor av orörda landskap. Det är södra Patagonien i korthet, men det är så mycket mer än det. Det är med andra ord perfekt för vandring!

Staden El Calafate (8.000 invånare) är inkörsporten men även den välkända nationalparken Torres del Paine och Los Glaciers. Båda platserna är utsedda av UNESCO som kulturarv och båda nationalparkerna kan beskrivas som några av de mest orörda och oförstörda platserna på jorden. Att inkludera södra Patagonien i din resa till Argentina är med andra ord rekommenderat.

Argentinas sydligaste spets Ushuaia

Visste du att en resa till Argentina kan ta dig hela vägen till världens ände? Eller rättare sagt Ushuaia, staden som  vid ett flertal tillfällen blivit kallad "the end of the world". Här känner du dig ordagrant isolerad från resten av världen om du försöker tänka bort de 50.000 invånarna som bor i staden. Från Ushuaia är det inte långt till Tierra del Fuego och massor av äventyrsresor.

Ushuaia är även känt för att vara den sydligaste staden i världen och vägen till Antarktis. Ett flertal expeditioner startar i Ushuaias hamn från november till mars varje år. Då är det sommar och dagarna har solljus dygnet runt och vattnet inte är fruset. Så, har du en kappsäck full med pengar är Antarktis absolut värt vartenda öre.

Låter en resa till Argentina som något för dig?

Om svaret är ja, boka då gratis reserådgivning med oss så börjar vi planera din resa till Argentina. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag!

Boka gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Argentina

En av höjdpunkterna är definitivt den mysiga huvudstaden Buenos Aires med sina färgglada stadsdelar. I norra Argentina har du fantastiska Iguazu Falls och i södra hittar du Patagonien med utmärkt vandring bland snöiga bergstoppar och vackra glaciärer. På Atlantkusten kan du se pingviner, sjölejon, sälar och valar, att bara se dem är en mäktig upplevelse i sig. Både Torres del Paine och Los Glaciers National Parks på UNESCOs världsarvslista och beskrivs som några av världens mest orörda platser.

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...