{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Iguassu Falls med KILROY
Res till Iguassu Falls med KILROY

Iguazu Falls - Djävulens gap

Iguazu Falls är en hel samling vattenfall med en bredd på nästan tre kilometer. De ligger på gränsen mellan Argentina och Brasilien och är ett av de populäraste resmålen i hela Sydamerika. Helt klart mycket sevärt!

Fallen utgörs av 275 individuella kaskader (småvattenfall) och producerar en sådan ljudvolym att du kan höra det åskliknande mullret på flera kilometers avstånd. Det är naturens råa kraft som får dig att vördnadsfullt stirra in i vattenmassorna. Du kommer att känna en djup respekt när du står på toppen av fallen och stirrar rätt in i djävulens gap ("Garganta del Diablo").

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Puerto Iguazu

Den argentinska sidan av vattenfallen kallas "Puerto Iguazu" och är även en liten stad med avslappnad atmosfär. Här finns rum för alla budgetar. De flesta resenärer håller emellertid till på den brasilianska sidan - Foz do Iguacu. Det är en hyfsat stor stad med 300 000 invånare. Om du gillar du djungelcharm ska du välja Puerto Iguazu.

Att ta sig till fallen

Från Buenos Aires tar det några timmar med flyg (de har sin egen flygplats) eller omkring 20 timmar med buss. Väl framme finns det flera olika sätt att ta sig till vattenfallen som ligger inuti en nationalpark. Du kan med lätthet åka själv - ta en taxi eller hoppa på en buss och betala entréavgiften till parken. Detta är ett billigt alternativ och ger dig större frihet. En annan variant är att boka en utflykt på hotellet eller vandrarhemmet som brukar innehålla transport dit och tillbaka, en guide och entré till parken. Ett toppenbra alternativ om du vill lyssna på en guide för att få veta lite mer om parken och fallen.  Man kan lätt förstå att folk vallfärdar hit! Och allra bästa alternativet, boka en tur redan hemifån i en liten grupp med en erfaren guide som kommer ta dig till platser dit turistbusslasterna inte åker.

Fler sidor av vattenfallen

Det finns två sidor, som ger dig tillträde till fallen. Båda ger dig totalt olika vyer av de enorma vattengardinerna. Den argentinska sidan är bäst för dig som vill uppleva fallen nära inpå. Där råder perfekta förutsättningar för att bli dyngsur; ta en båttur under fallen och stå på toppen av "djävulens gap". Ett litet tåg tar dig till de olika delarna av vattenfallen. Den brasilianska sidan är däremot den absolut bästa sidan för att ta förbluffande vackra bilder av dig själv framför fallen. Det är verkligen fotografens drömplats. På den här sidan möter du fallen rakt framifrån istället för att stå under eller över dem. Vilken sida är bäst? Kom igen nu, varför välja? Du har tagit dig så här långt - besök båda två!

När man åker

Även fast du kan besöka fallen från båda håll året runt finns det skillnader beroende på säsong. Den bästa tiden att komma hit är under våren eller hösten. Det är då temperaturen är behaglig och det finns mycket vatten i floden. Sommaren (december-januari) är både fuktig och het. Temperaturen under vintern är ganska behaglig men flodens vattennivå är betydligt lägre vilket verkligen gör en skillnad i hur mäktigt man tycker att det är! Så åk alltså inte under den argentinska vintern (juni-september)!

Låter en resa till Iguazu Falls som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Iguazu Falls. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...