{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Brasilien

jesusstatyn och utsikt över rio de janeiro under en resa till brasilien
tre dansar under karnevalen i Rio under en resa till Brasilien

Resa till Brasilien - ständer, djungel & samba

Brasilien är precis så fantastiskt som det är stort. Det är Sydamerikas största land och dessutom det femte största landet i världen. En resa till Brasilien är värd att göras lång då intrycken och upplevelserna är många.

Vill du resa till Brasilien? Snacka med oss!

Brasilien har något för alla

En resa till Brasilien levererar i princip allt du kan önska dig. Fantastiska människor, magnifika stränder, världens största regnskog, samt träsk och våtmarker med ett imponerande djurliv. Här finns också vackra och spännande städer i alla storlekar (så som Rio och São Paulo), samba, fotboll, blandad arkitektur, paradisiska vattenfall, tropiskt klimat, dramatiska klippor, raviner och mycket mycket mer.

Rio de Janeiro & Copacabana

Det är givet att starta din resa till Brasilien i landets mest berömda stad, Rio de Janeiro. Det är frestande att stanna kvar här för alltid då staden innehåller så mycket charm, exotisk mystik, och så många färgrika och häftiga områden- Att fortsätta på en längre rundresa i Brasilien kan därför vara en utmaning i sig.

Du upptäcker snart att Rio är så mycket mer än bara Copacabana och karnival. När du lämnar Rio kan vi garantera att känslan som infinner sig är detta är platsen där något spännande alltid händer. Vi kan lova dig att den här känslan kommer finnas kvar ett bra tar efter att du tagit efter att du hoppas på bussen för att fortsätta din resa genom Brasilien. Lite som en sommarflört som aldrig fick ett avslut.

Ilhe Grande - en av världens vackraste öar

Ön Ilhe Grande, som ligger några timmar sydväst om Rio, är otroligt vacker och kan inte hyllas för mycket. En resa till Brasilien måste innehålla ett stopp här. Kristallklart, turkost vatten med den ena inbjudande stranden efter den andra (Lopez Mendes Beach tar hem priset). Och en överväldigande, mörkgrön grönska som frodas överallt. Särskilt lummigt är det vid de fantastiska klippsidorna som går nästan spikrakt ner i havet. På ön finns det inga asfalterade vägar, knappt några bilar och en perfekt atmosfär av tropisk avslappning som knappt överträffar något annat.

Charmiga städer & strandlivet i Brasilien

Den brasilianska fastlandskusten nära ön Ilha Grande erbjuder otroligt många vackra vikar och fina koloniala småstäder, i synnerhet mysiga Paratí väster om Rio de Janeiro. Norr om de Janeiro ligger Niterói, ett paradis på jorden. Apropå paradis, detta adjektiv är nog det som bäst beskriver det generella intrycket du kommer få under en resa till Brasilien. Landets ändlösa kustlinje, kultur och livsstil är alla otroligt drömmiga.

Vi skulle nästa våga påstå att världens vackraste stränder finns i Brasilien. De uppfällbara solstolarna och parasollerna (din bästa vän) är uppradade längs vattenkanten. Glada, barfota servitörer serverar iskall öl, caipirinhas, grillade räkor och uppfriskande exotiska juicer, ett gäng spelar fotboll, livet är en fest, och över allt ligger ett sorl av den charmiga brasilianska portugisiskan som du snart kommer att förälska dig i.

Om du saknar variation längst kusten finns det flertalet charmiga städer som kommer mätta ditt begär. Salvador (med en karneval nästan lika fantastisk som Rios), Recife, Sao Luis och Belém. Alla dessa städer badar i färger, dofter, smaker och ljud. Det kryllar av spännande marknader och koloniala byggnader.

Det avlägsna paradiset Jericoacoara

Under en resa till Brasilien måste du se till att stanna till vid den avlägsna lilla byn Jericoacoara mellan Sao Luis och Fortaleza, innan du fortsätter resan mot inlandet.

Det enda sättet att ta sig till Jericoacoara är en tre timmars bilfärd över sanddynerna och stränderna längs havet. I detta paradis känns det som att befinna sig i världens ände då staden är helt omgiven av de enorma sanddynerna. Missa inte att ta en åktur i en strandjeep över sanddynerna.

Flodäventyr och djungel i Amazonas

En resa till Brasilien är inte komplett utan en tripp till Amazonas. Det självklara valet för att att få den totala upplevelsen av Amazonas är att åka från storstaden Manaus, ligger mitt i djungeln, hela vägen till staden i Belém på Brasiliens östkust.

Under en tripp genom Amazonas kan du åka längs Amazonfloden i en flodbåt där du sover i hammocks på däck. Du kan även stanna till på en trevlig pousada. Då rekommenderar vi dig att gå i land i Santarém och uppsöka den lilla staden Alter do Chao.

I Alter do Chao hittar du en oförstörd atmosfär och totalt vild djungelmagi. Invid stadens floddelta finns kritvita och underbara stränder, möjlighet att segla i mangrovedjungeln och snorkla efter tropiska fiskar. Dessutom är det något alldeles extra att se de rosa delfinerna (!!) som håller till i dessa vatten.

Djungeldjuren i Brasiliens djungel

Något som du självklart borde planera in inför en resa till Brasilien är en längre guidad resa i djungeln. Nattetid sover du under bar himmel i djungelns mörker och ett sorl av tusentals cikador som sjunger och andra nattdjur. Under dagen blir komemr du förundras över den spännande regnskogens fantastiska syner, och alla djur. Alligatorer (eller kajmaner), apor, papegojor, flodsvin, tarantel och, med lite tur, en puma eller en jaguar.

Chansen att få träffa på något av ovan nämnda djur är ännu riktigt stora i Pantanal, söder om Amazonas. Pantanal är ett fuktigt och fantastiskt våtland lika stort som Frankrike. Vi har sagt det och säger det igen, Brasilien är ENORMT.

Bo på pousadas i Brasilien

Vi rekommenderar att bo i pousadas under en resa till Brasilien. Pousadas vilket är en boendeform som ger en mer intim upplevelse i jämförelse med att bo på ett vanligt hotell. Pousadas är billiga och erbjuder dessutom den mest autentiska upplevelsen av Brasilien. Bästa av allt är att de finns överallt, även i pyttesmå byar mitt inne i Amazonas.

Ta dig runt under din resa till Brasilien

Om du planerar en resa till Brasilien och vill ta dig runt i landet är buss är det absolut bästa och billigaste alternativet. Det är på bussen du har chansen att möta såväl roliga och glada brasilianare som andra backpackers. Sannolikheten är stor att människorna kommer lämna lika stora spå i minnet som Copacabana, Amazonas eller Ilha Grande.

Vad du inte får missa under en resa till Brasilien…

Det finns givetvis så mycket mer än fem saker du inte få missa under en resa till Brasilien, men nedan är sådan du bara MÅSTE uppleva:

  • Chilla på Copacabana i Rio de Janeiro - en av världens mest ikoniska stränder
  • Njuta av utsiktens från statyn Christ the Redeemer
  • Åk på äventyr i Amazonas
  • Besök vackra Ilha Grande
  • Besök Iguazu Falls på gränsen mellan Brasilien och Argentina

Låter en resa till Brasilien som något för dig?

Våra reseexperter kan hjälpa dig att skapa din unika resa till Brasilien. Äventyr eller chill? Stor eller liten budget? Vi löser allt. Boka in en kostnadsfri reserådgivning så ser vi till att göra dina resedrömmar till verklighet.

Boka in en gratis reserådgivning

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa

Vill du börja skissa på din drömresa? 

  1. Använd vår reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Vi skickar en översikt av din drömresa du skapar via mejl!
  3. Vill du ha ett prisförslag på resan du har satt ihop? 
  4. Kika på det i lugn och ro så trixar vi om det tills du är helt nöjd! 


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personlig hjälp av våra reseexperter på KILROY om du vill. 

Börja designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...