{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Pantanal med KILROY
Res till Pantanal med KILROY

Res till Pantanal- Safari i Brasilien

Pantanal ligger i sydvästra Brasilien, där du får de bästa chanserna att uppleva Sydamerikas fantastiska vilda djur. I denna våtmark bor det bland annat papegojor, kajmaner, jaguarer, pumor, apor, Anaconda och mycket, mycket mer - och om du har tur får du se flera av arterna!

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Pantanal

Många reser till Brasilien utan att veta något om Pantanal och som vi tror begår ett stort misstag, eftersom detta område i provinsen Mato Grosso sydväst om landet erbjuder ett underbart landskap bestående av träsk och floder samtidigt som du kan spana efter många av samma vilda djur som lever i Amazonas djungel. I Pantanal är landskapet dock mycket öppnare än i Amazonas, vilket innebär att det är lättare att upptäcka djuren. Pantanal är med andra ord definitivt ett första val på din resa till Brasilien om du är intresserad av djurliv och det bästa stället i Sydamerika för safari.

Pantanals djurliv

Pantanals ekosystem antas vara hemma hos över 1000 arter av fåglar, 400 fiskarter, 300 däggdjur, 480 reptiler och över 9000 olika ryggradslösa djur! Ja, Pantanal är utan tvekan exotisk och spännande, och perfekt som ett alternativ till Amazonas djungel. Vad sägs om att vandra runt lerig när du jagar efter gigantiska anakondor som växer upp till 8-10 meter? Eller vad sägs om en resa över träsken i mörkret på natten medan du är under den öppna stjärnhimmel, och letar efter kaimaner och jaguarer? Natten spenderas mitt i vildmarken, bara täckt av myggnät. Om du tycker att det här låter som ett frestande äventyr för dig, så är Pantanal mitt i prick!

Cowboy-liv på brasilianska

Några av vad vi rekommenderar i Pantanal är att du ordnar en vistelse på en typisk sydamerikansk nötkreatursgård, en så kallad fazenda. Detta ger dig en autentisk upplevelse och en sann känsla av detta vilda och spännande område. En vistelse på fazenda ger dig en inblick i ditt dagliga liv och en förståelse för den unika atmosfären som finns här. Det är precis som väst, bara med en sydamerikansk twist. Bäst av allt, då kan du bo på en av dessa boskapsgårdar när du upptäcker Pantanal. Det är varmt, det är klumpigt, det är smutsigt, det är en miljon myggor och du blir garanterat svettig - det är med andra ord ett riktigt äventyr!

Resan till Panatal

Det finns tre vägar till Pantanal: Campo Grande i söder, Cuiabà i norr och Corumbà i väster. Vi föredrar de första två, eftersom då reser du genom antingen det lilla paradiset Bonito (från Campo Grande) eller bergskedjan Chapada dos Guimarães (från Ciuabà). Bonito får våra varmaste rekommendationer, eftersom den här lilla staden kan framstå som värd för floder, med naturligt högt kalciuminnehåll vilket gör det kristallklart och vackert. Detta gör att du kan snorkla med fantastisk sikt under vattnet, bland tropiska fiskar i alla regnbågsfärger, precis som om du var i ett saltvattenakvarium eller i havet. Bonito är en charmig, mycket typisk och avslappnad sydamerikansk stad, men ibland kan den upplevas mycket turistisk.

Välkommen till paradiset!

Speciellt den norra delen av Pantanal består av ett växt- och djurliv som liknar det du hittar i Amazonas, och här hittar du också det billigaste boendet i området. Att resa i Pantanal kan göras på olika sätt. En möjlighet är att utforska området via huvudvägen som sträcker sig rakt igenom Pantanal, den så kallade Transpantaneira - antingen som en färdresa själv eller genom att delta i en organiserad resa. Eller så kan du åka båt på de många träsken och floderna, där du också får bättre chanser att komma nära de vilda djuren. Oavsett om du väljer den ena eller den andra är det en bra idé att boka en resa i förväg, så du är garanterad att få ut mesta möjliga av dina pengar!

Låter en resa till Pantanal som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Pantanal. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...