{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
KILROY hjälper dig att planera din resa till Peru
KILROY hjälper dig att planera din resa till Peru

Vandra Inkaleden och djupdyk i Sydamerikansk kultur under din resa till Peru

Att resa till Peru associeras ofta med vandring längs Inkaleden där slutmålet är Maccu Picchu. Det är en otroligt upplevelse, men faktum är att Peru bjuder på så mycket mer! I synnerhet för backpackers som i regel vill resa »off the beaten track«. Ge dig ut i tropiska regnskogar, åk båt plängs Amazonfloden, testa din höjdrädsla i Colcas-klyftan eller prova på att surfa på sandvågor i Hauchachina.

Få ett gratis reseförslag till Peru

Sevärdheter för backpackers i Peru

En resa till Peru kan vara så mycket mer än »bara« Machu Picchu, trots att det givetvis är ett fantastiskt äventyr du måste bocka av på din bucketlist. Peru är också känt för sin spännande kultur och historia, likväl som sina välbevarade ruiner. Det finns även djungel, gigantiska berg, öknar och mycket mer att utforska. Peru är med andra ord perfekt för trekking, klättring och kort och i stort sett allt man kan göra utomhus. Tänk Indiana Jones! Det representerar atmosfären i Peru väl. 

För att du inte ska behöva lägga massor av timmar på research har vi sammanfattat guldkornen som du bör planera in under din resa till Peru. Vill du få fler tips? Boka ett kostandsfritt möte med oss!

Trekking vid mäktiga Machu Picchu
Huvudattraktionen i Peru är givetvis Machu Picchu som är ett skatt från det spännande Inkariket. Vyn över Machu Picchu är, utan att överdriva, helt fantastisk och vi hjälper dig att boka in en trekk längs med Inkaleden inför din resa till Peru. Det ligger ett magiskt och mystiskt skimmer över denna vandring och att se Anderna i bakgrunden gör det hela ännu mer makalöst. Missa inte heller inkarikets huvudstad Cuzco och stadens många ruiner. Ett otroligt fascinerande område att besöka under din resa till Peru!

 

Läs mer om att vandra Machu Picchu

 

Titicaca & Amazonas
Från Cuzco kan du resa vidare till staden Puno vid sjön Titicacasjön, som är världens högst belägna sjö. En bit ut på sjön lever lokalbefolkningen som kallar sig Urus ute på flytande öar och om du vill kan du övernatta hemma hos en lokal familj för att fåe n djupare förståelse för livet vid Titicacasjön.

Vi rekommenderar även att du tar dig vidare till staden Puerto Maldonad, porten till Perus del av Amazondjungeln. Denna avlägsna djungelstad är en grym utgångspunkt för dig som planerar in en expedition ute i den vilda djungeln på din resa till Peru. Här kan du skåda färgglada papegojor, apor, vildsvin, sjödelfiner, fågelspindlar, ormar – så lämna dina fobier hemma och tagga till för ett episkt äventyr!

Lima & spektakulära ökenlandskap
Lima är en fascinerande och något förvirrande och kaotisk metropol som du med stor sannolikhet tröttnar på efter ett tag. Trots detta bör du ta dig dit för att uppleva platsen under din resa till Peru. Härifrån har du många möjligheter att upptäcka olika sevärdheter i Peru. Det finns flertalet bussar som tar dig söderut, längs kusten på the Pan American Highway. Ett annat hett tips är att stanna till vid den lilla staden Huacachina som är en liten oas mitt i öknen som är omringad av palmer, laguner och gigantiska sanddynor – perfekt för sandsurfing!

Nazca & Nazcalinjerna samt Arequipa & Colca Canyon
Om du fortsätter din rundresa i Peru längre söderut är Nazca ett ställe du bara måste stanna till vid. Den här staden lockar till sig tusentals turister varje år tack vara de berömda Nazcalinjerna. Dessa mystiska linjer, en typ av geoglyf, täcker ett 450 km2 stort ökenlandskap och beräknas vara över 2000 år gamla. För forskare är det fortfarande en gåta hur och varför människor skapade dem. Spännande, eller hur?

Om du fortsätter din resa i Peru längs kusten söderut når du tillslut ökenområdet Arequipa där du hittar världens största floddal Canon del Cotahuasi. Vi föreslår dock att du tar sikte på den mer lättillgängliga Canon del Colca som är den näst djupaste floddalen i världen och två gånger så djup som Grand Canyon i USA. I närheten hittar du den charmiga bergsstaden Chivay som är känd för sina varma källor!

Ta dig runt under din resa till Peru 

Lima kommer säkerligen att vara ditt första stopp när du väl bestäm dig för att resa till Peru. Härifrån går det ett flertal bussar som tar dig till andra spännande destinationer längs den panamerikanska motorvägen. Spana in våra busspass i Sydamerika, en grym lösning för dig som vill ta dig runt i Peru! 

Bussystemet i Peru fungerar faktiskt väldigt bra. Förutom vid strejker vilket inträffar inte alltför sällan som i värsta fall kan leda till ett totalstopp i trafiken. För att inte fastna i någon liten håla kan det därför vara klokt att hålla sig uppdaterad genom via de lokala nyheterna. Inrikesflyg är dessutom billigt, vi ordnar et åt dig! Taxi fungerar också bra, men se bara till att du gjort upp om priset innan om det inte finns någon taxameter i bilen.

Klimat och väder i Peru

Peru har i princip två årstider: en regnperiod och en torrperiod, men vädret kan ändå variera mycket beroende på region. Kolla vad som gäller specifikt inför din resa till Peru. Temperaturerna beror också på höjdläget, ju högre upp du befinner dig desto kallare blir det. Högsäsong för resor till Peru är mellan juni och augusti vilket också gör att priserna är högre just då. 

Backpacking i Peru

På jakt efter inspiration som kickar igång suget efter att backpacka i Peru? Vi har samlat allt som har med backpacking i Peru på en och samma plats i en en maxad guide - check it out!

Ultimata guiden till backpacking i Peru

Låter en resa till Peru som något för dig?

Nice! Våra reseexperter är proffs då att skräddarsy äventyr och sätter gärna ihop ett förslag för din resa till Indonesien och hela Asien. Boka in gratis reserådgivning via telefon eller i Stockholm så tar vi det därifrån!

Boka in en gratis reserådgivning

Höjdpunkter under en resa i Peru

En resa till Peru är en suverän för dig som älskar backpacking, kultur och natur. Vandra till Machu Picchu, gör en utflykt genom Amazonas eller testa på sandboarding. Zooma in på kartan nedan för att se guldkornen.

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Vad vill du göra i Peru?

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...