{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
machu-picchu-peru-mountain-inca-trail-cover
machu-picchu-peru-man-sidebar

En resa till Cusco tar dig till Inkarikets gamla huvudstad

Välkommen till av en av världens högst belägna städer som låter dig förtrollas av dess magik, charm och skönhet mitt emellan topparna av den majestätiska bergskedjan Anderna. Cusco är ett naturligt och självklart stopp på din resa till Machu Picchu, men se till att ha några dagar till övers även för denna intressant stad.

Vill du resa till Cusco? Snacka med oss!

Cusco bland Andernas bergstoppar

Om du anländer till Cusco med flyg bör du göra allt du kan för att få en fönsterplats. Mitt bland Andernas ändlösa bergstoppar kommer du då nämligen att få se denna för ögat isolerade stad ovanifrån, vilket är en minst sagt oförglömlig upplevelse. Cuscos atmosfär är en skön och spännande mix av ett modernt Peru, den spanska katolicismen och det gamla Inkariket som regerade för ungefär 500 år sedan. Det mesta av Cuscos sevärdheter såsom museum, affärer och restauranger hittar du intill torget Plaza de Armas. Cusco har som tur är ännu inte nått av internationella storkedjor, vilket betyder att restaurangerna, affärerna och byggnaderna ger dig ett sant peruanskt intryck.

Mat och marknader i Cusco

Lunchdags? Pröva en av landets speciella delikatesser, grillat marsvin, med en öl bryggd på majs. Du kanske inte kommer att komma ihåg det som din mest delikata matupplevelse, men säkerligen som en av dina mest speciella. Marknader Cusco har flera lokala marknader vilka du absolut inte får glömma att besöka.

På marknaderna vimlar det av vackra handgjorda kläder och smycken. Fina saker att köpa med sig hem är bland annat alpack-vantar, alpack-tofflor, alpack-tröjor, alpack-halsdukar, med andra ord… ALLT gjort av alpackaull. Alpackan är ett kameldjur som är släkt med laman, vicuñan och guanacon. I Peru finns idag ca 85% av alla alpackor i världen. Om du är en hejare på att packa stabilt kan du dessutom hitta en hel del riktigt vacker keramik med handmålade traditionella inkamönster.

Tips inför en resa till Cusco:

  • De bästa restaurangerna är de som gömmer sig mellan alla smala kullerstensgator. Med spännande mat, låga priser och magisk omgivning är dessa en garanterad succé.

  • Hyr en motorcykel och ta dig ut på vägarna som leder dig ut från staden. Låt dig till exempel ledas av en stor vit staty av Kristus som du hittar på toppen av ett av bergen. Här uppifrån kommer du nämligen att ha den mest häpnadsväckande utsikt över staden och dess omgivning.
     
  • Om du reser till Cusco för att ta dig vidare till Machu Picchu se då till att boka i. Det allra coolaste är ju att trekka den riktiga Inkaleden. Boka minst 3-4 månader i förväg, inför högsäsong upp till ett halvår i förväg.

  • Vi rekommenderar backpackers att flyga från Lima till Cusco, eftersom bussturen tar ungefär 24 timmar och dessutom är oerhört obekväm - smala, krokiga och ryckiga vägar som hela tiden lutar uppåt.

Nyfiken på att resa till Cusco?

Vi är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi antingen tar över telefon eller i en av våra butiker. Äventyret börjar genom ett ynka klick nedan.

Boka in en gratis reserådgivning

Skriv till oss

alt

Designa din drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...