{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Titicacasjön

Res till Titicacasjön i Peru och upplev Uros-folkets vassöar
Res till Titicacasjön i Peru och upplev Uros-folkets vassöar

Resor till Titicacasjön - Sydamerikas största sjö

När du reser mellan Peru och Bolivia kommer Titicacasjön säkerligen att ligga framför dina fötter. Förmodligen kommer du att resa genom Puno och då är det lika bra att göra ett ordentligt stopp och bekanta dig med lokalbefolkningen (kvinnorna har i åratal burit lager- på- lager- klänningar och speciella stråhattar). Från Punos lilla hamn kan du lätt besöka någon av öarna på sjön. Men var beredd på att det faktiskt kan vara iskallt här.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Den avslappanade atmosfären runt Titicacasjön  

Med en bredd på 50 km och en längd på 192 km är Titicacasjön kontinentens största sjö. Att göra en rundresa och besöka småstäderna runt om är väldigt mycket värt mödan, speciellt när du stannar till i de lite mer avlägsna byarna och bor i lokalbefolkningens hem. Gör en eller två små utflykter, det finns flera rutter och utflyktsmål att välja på. Gör utflykterna på egen hand, här är det nämligen roligare att använda lokala transportmedel än resebyråernas. Det är faktiskt mycket lättare och billigare och du kommer att ha mycket roligare. Glöm inte att ta med en väska full med kokablad och dela med dig till föraren. Han kommer att bli överraskad, men väldigt tacksam!

Hoppas mellan Titicacasjöns vassöar och res bakåt i tiden 

Det är väldigt intressant att besöka de människobyggda flytande öarna som Uros-folket har tillverkat av vass. Om du bestämmer dig för att ta dig lite längre ut på sjön kommer du att hitta några öar där byborna lever som om tiden stått still i hundratals år. De båda öarna Tquile och Amantaní är två bra exempel på varför det är värt att resa vidare på sjön och uppleva livet helt utan modern teknologi. Ett tips är att övernatta i någon av byfamiljernas egna hem.

Maten vid Titicacasjön

Vart du än ser dig om längs sjön kommer du att hitta restauranger som erbjuder sin egen komposition av den lokalt odlade "trucha criolla", en av världens största öringar. Var medveten om att många restauranger försöker att lura till sig besökare med en turistvänlig atmosfär, fastän ofta dålig mat serveras. Det ärbättre att gå till de mindre turistattraktiva ställena där lokalbefolkningen själva hänger. Om du är uppe tidigt på morgonen så glöm inte att titta förbi en av de många fiskmarknaderna.

Andra platser att besöka utmed gränsen

Det finns många häftiga platser att besöka i Sydamerika och när du är på resan fot i Peru måste du passa på att ta en vända förbi Copacabana, Isla del Sol och Isla de la Luna utmed gränsen till Bolivia. Från Copacabana, längs Titicacasjöns strandkant kan du boka turer till Isla del Sol och Isla de la Luna, som en gång varit centrum för inkakulturens soldyrkan och ritualer. En perfekt start för fortsatt resa mot Bolivia.

Nyfiken på att resa till Titicacasjön i Peru?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor. Boka in ett kostnadsfritt möte, antingen över telefon eller i en av våra butiker, och låt äventyret börja!  

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...