{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Uruguay

Resor till Uruguay
Resor till Uruguay

Resa till Uruguay

Uruguay ligger mellan Argentina i söder och Brasilien i norr och hamnar ofta i skymundan av sina grannländer när man stakar ut sin tänkbara resrutt i Sydamerika. Vad många inte vet är att Uruguay har många fantastiska semesterorter som är självskrivna för Sydamerikanerna själva när de åker på semester. Den mest kända är Punta del Este, där man kan se Sting och Maradona vandra längs gatorna en het sommar dag.

Vill du resa till Uruguay? Snacka med oss!

Befolkningen och klimatet i Uruguay

Uruguay har en folkmängd på ca 3,5 miljoner invånare. Det är ett litet land men med ett enormt hjärta. Klimatet är milt och ligger på ungefär samma breddgrad som Sydney i Australien, med en snittemperatur på 13 grader under vinterhalvåret och upp mot 30 grader under sommaren.

Huvudstaden

Huvudstaden, Montevideo, ligger vid "Rio de la platas" mynning. Endast 3 timmar på andra sidan sundet ligger den pulserande huvudstaden Buenos Aires. Montevideo kan skryta med en av Sydamerikas vackraste gator, "18 de julio" som sträcker sig från Plaza Independiza och Ciudad Vieja, gamla stan.

Ett måste vid ett besök i Montevideo är att strosa omkring på gatan "Tristan Narvaja" en söndags förmiddag och få vara med om en helt fantastisk loppmarknad som erbjuder något för alla. Ett annat måste är de enorma saluhallarna i de gamla hamnkvarteren, Mercado del Puerto.

Matupplevelser

När hungern faller på, vilket den kommer eftersom alla ens sinnen är på högvarv, ska man beställa en "chivito" och hungern kommer sakta att dämpas av en saftig uruguayansk biff och färskt bröd. En annan matupplevelse man kan njuta av är en "Asado", helst ska den ätas hemma hos en Uruguayansk familj på deras bakgård en varm sommar kväll. Då grillas det biff i massor och det dricks gott "Tannat" vin. Något man garanterat kommer att höja ögonbrynen åt är att varenda kotte går omkring med en termos, en kalebass och ett sugrör av silver som kallas "bombilla". Man häller det heta vattnet från termosen i kalebassen, som är fylld med en örtblandning, och suger i sig det med bombillan. Detta kallas maté och är en Te-liknande dryck.

Punta del Este - glamour och kändisar!

Att resa genom Uruguay tar mer än 5 timmar då det finns många guldkorn längs kusten som behöver upplevas, som t ex Punta del Este, Sydamerikas svar på Monte Carlo. Under sommarhalvåret strömmar de rika och berömda in från alla delar av världen. Modeshower och glamorösa fester avlöser varandra och de vackra stränderna fylls av surfare, turister och den självklara jetseten.

José Ignacio - lugn oas med vackra stränder!

Inte långt från Punta del Este finns ett mycket lugnare tillhåll, José Ignacio. En gammal fiskarby som idag är en oas för de rika och berömda. Turister älskar enkelheten, de vackra stränderna, de fantastiska fiskrestaurangerna. Det erbjuds lugna och sköna kvällar på stranden med ett glas rött i handen. Titta ut över havet vid solnedgång för att sedan strosa hem i den mörka natten efter en fantastisk fiskmåltid.

Sjölejon, surfing & vilda hästar

Lite längre norrut, i Cabo Polonio, transporteras du tillbaka i tiden. Här är det inte tal om elektricitet, telefoner eller asfalterade vägar. Här är det milslånga stränder och sanddyner som dominerar. Här kan man se vilda hästar springa omkring samt vila ögonen på de 500 sjölejonen som ligger och solar på klipporna i parningstider. Här är paradiset för naturälskaren och den entusiastiska surfaren, då svallet från Atlanten aldrig tar slut.

Känn dig som hemma

Längre norrut mot den Brasilianska gränsen ligger Punta del Diablo, en liten fiskarby som växer sig stark på turistkartan. I Punta del Diablo känner man sig hemma. Människorna som bor här är vänliga och välkomande och byn inger ett lugn av harmoni med de fina små husen längs med klipporna, de långa stränderna och vågorna som rullar in. Det finns många restauranger att välja på men börja gärna kvällen med en Caipirinha på Cueva Luna som ligger mitt i Punta del Diablo vid Playa de Pescadores för att sedan vandra vidare till " El viejo y el Mar" för att serveras en tallrik med det havet har att erbjuda för dagen.

Ta sig till Uruguay

Det går flyg till Montevideo, men vill du uppleva fler destinationer är kan du kombinera detta med att tex flyga in på Buenos Aires och hem från Rio! Du får då se så mycket som möjligt av både Argentina, Uruguay och Brasilien.

För att få uppleva så mycket som möjligt av Uruguay är hyrbil att föredra även om ett stort bussnät finns i landet. Att ta sig från Montevideo i söder till Chuy och den brasilianska gränsen i norr tar ca 5 timmar med bil. Chuy är en skattefri zon och många åker dit för att shoppa billigt. På ena sidan av huvudgatan betalar man med den Brasilianska Realen och på den andra den Uruguayanska peson. Vill du ta dig över "Rio de la plata" gör du det enklast med Buque Bus, det kostar från 250 kr enkel.

Låter en resa till Uruguay som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Uruguay. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Uruguay

Uruguay är ett land man inte ska hoppa över, inte bara för de långa vackra stränderna, det vackra naturlivet eller det pulserande nattlivet utan även för atmosfärens skull. Människorna man träffar glömmer man aldrig och givmildheten och den öppna famnen gör att man åker därifrån med ett leende på läpparna - och en garanti att man kommer vara tillbaka!

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...