Olav - Norge

Olav i Bangkok 2008
Möt Olav, född i september 1991. Tillsammans med sin vän Tobias, ska han i början av oktober 2011, resa runt i världen i nästan 10 månader. Läs mer om hans liv och drömmar för framtiden.

Bor

Oslo - Norge

Livet hittills

Olav slutade gymnasiet 2010. Efter det gjorde han militärtjänsten. Olavs pappa är flygkapten, så Olav har redan besökt många länder.

Daglig sysselsättning

Just nu har Olav ett sommarjobb i det militära. Från och med oktober 2011 blir Olav världsresenär på heltid.

Jorden runt

Olavs resa runt om i världen börjar i Nepal och slutar i Sydamerika. Däremellan kommer han att besöka Indien, Sydostasien, Australien och Sydafrika.

I Australien planerar Olav att ta en annorlunda rutt: Istället för att åka upp till Guldkusten, reser han västerut längs sydkusten. I Sydafrika ser Olav fram emot en 25 dagars overlandtur, där han kommer att få uppleva naturen och djurlivet. En annan höjdpunkt på Olavs resa runt världen, blir att vandra upp till Mount Everests basläger i Nepal.

Framtidsdrömmar

Olavs huvudfokus just nu är jorden-runt-resan.

Nästa år planerar Olav att studera ekonomi i Bergen. Eventuellt kommer han att ta sin master utomlands, antingen i London eller i USA. Efter sin examen kan han tänka sig att arbeta utomlands under en period. Eftersom Olav är impulsiv, kan han inte se sig själv på samma jobb resten av livet, istället vill han utforska möjligheterna som livet erbjuder.

Varför reser jag

Olav vill lära sig om människor och kulturer i andra delar av världen. Han menar också att resor kan ge honom erfarenheter, som kan vara användbara senare i livet.

Länder jag besökt

USA, Thailand, Kina, England, Spanien, Frankrike, Italien, Österrike, Tyskland, Ungern, Sverige, Danmark, Polen.

Råd till andra världsresenärer

"Fokusera inte på begränsningarna, fokusera på möjligheterna som ligger framför oss. Även om du reser till ett okänt land där ingen talar engelska, finns det oftast bra service för resenärer på de flesta ställen."

Följ Olav och Tobias äventyr på deras blogg

Olav och Tobias Jorden Runt-resa

olav-jorden-rundt.jpg 

Kontakt