{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Julia på surfskola i Australien

två tjejer surfar på australiens östkust

På två månader blev jag en äkta surf dudette

"Okay, you Academy creeps- what's wrong with this picture?", surfinstruktören som kallas Sugar frågar från vanens framsäte. Han och Mitch stirrar ut mot vattnet med solglasögon och solblekt hår under ironiska truckerkepsar.

Vill du göra som Julia och åka på surfcamp i Australien?
Att åka på surfcamp passar alla! Oavsett om du är nybörjare eller en rutinerad surfare som vill finputsa dina befintliga surfskills.

Förutom massor med härlig surf kommer din vistelse också bjuda på roliga aktiviteter och härligt häng med dina fellow surfbuddies på campet. Hur najs!?

Vill du veta mer om surfcamps i Australien?
Eller är du sugen på att surfa någon annanstans? Inga problem, genom KILROY kan du surfa världen över!
Skicka ett meddelande till våra reseexperter så berättar dem mer!

Vi har stannat till på en utsiktspunkt på vägen mellan surfskolan vid det mystiska läget kallat Spot X och Byron Bay, och Sugar syftar på att vågorna för dagen är decimeterhöga. Vågor är inte konstanta, inte ens i Australiens surfmecka. Eftersom prognosen för helgen inte ser bra ut har surfskolan åkt på surfsafari till Byron Bay. Det är i slutet av min resa. Snart är det två månader sedan jag tog bussen från Sydney med bara två veckors surfsemester i erfarenhet. Ett litet tag till kan jag låtsas som om jag alltid bara kommer göra just det här. Det vill säga jaga vågor...

en tjej på en surfskolan som fångar en våg

Lära sig att surfa i Australien

För två månader sedan var jag en backpacker i Sydney. Min reskompis hade fått ett jobb, men jag ville lära mig surfa. Jag hade släpat med min surfbräda hemifrån Göteborg, men ett knökat Bondi är inte kul för en ensam nybörjare. När jag fick höra om surfskolan genom KILROY gick det fort. Inte förrän jag korsade Darling Harbour i en rosa buss, medan operahuset avtecknade sig i gryningsljuset, insåg jag vad jag gett mig in på. "Hopeless dreamers, hopeless times", sjöng Birds of Tokyo från högtalarna (ungefär Australiens Linkin Park). Jag, en hopeless dreamer och väldigt blyg, skulle spendera två månader med främmande människor i Australiens obygd.

Tre surfare på en solig strand i australien

Surfskolans läge - Spot X

Surfskolan hålls i mytomspunna Spot X, strax norr om Coff's Harbour, men på vägen dit stannade bussen ett par dagar i klassiska Crescent Head. Cresso, som surfcampet kallas, är litet och laidback, en helt annan atmosfär en det stora Spot X. Där fick vi ett fantastiskt välkomnande, och jag lärde snabbt känna de andra. Det blev som en slags nollning. Som jag nämnde är jag blyg, men efter att ha slagits med vågor i några timmar känns blygheten mindre viktig eller rentav onödig.

Spot X är en surfspot och en camping vid Arrawarra Beach, nära byn Woolgoolga. Förutom ett beach break finns här lägereld, scen, hängmattor, brädverkstad, souvenirshop och en stor servering med helpension. Det liknar en Surfing Theme Park, komplett med färgglada åkband som alla helg- och veckogäster förses med. Surfskolan är undantaget åkbanden, liksom surfinstruktörerna och de grommies som jobbar på campet mot mat och boende (grom är surflingo för ung surfare). Campet ligger alldeles inpå stranden och surfskolan är bortskämda med två villavagnar närmast vattnet. Man vänjer sig snart vid att somna och vakna till ljudet av vågor som rullar in mot stranden.

Surfskolan i Australiens ligger precis vid strandkanten.

Dagarna på surfskolan

Nästan varje förmiddag fem dagar i veckan har vi surflektion. Då åker vi oftast till någon strand kring Woopie, som byn kallas. Vår instruktör Mitch är uppväxt där. Bland surfare är det coolt att dekorera sina brädor, och på sin hade Mitch skrivit: "What is worse; being the one with the broken heart, or being the one that breaks the hearts?". Som ni förstår är det ett hårt liv att vara surfinstruktör. Surflektionerna är roligast när hela gänget på åtta personer är ute samtidigt. Det är kul att spana in varandras surfing (och wipe-outs).

På väg tillbaka från surflektionerna brukar vi stanna på den lokala juicebaren för smoothies. Woopie är litet och Mitch känner juicebarens ägare, liksom den lokala boardshapern, och alla andra i hela byn. Vi är ofta inne i byn när vi ska på surflektion, men surfcampet ligger avlägset. Det enda sättet att komma därifrån på egen hand är med en shuttlebus som åker till stormarknaden en gång varje kväll. I början känns isoleringen påtaglig, men snart gör du "shaka"-tecknet när veckogästerna gör stora ögon åt att du bor på campet i två månader. Du har all sol, alla vågor och alla vänner du behöver i Spot X.

två surfare på väg ut till vågorna

Surfing - en livsstil

En av de saker som gör surfing till en livsstil snarare än en sport, måste vara att man alltid är beroende av naturens nyck. Surfing är fånga vågor, men det är också en väntan och en längtan som för de flesta blir livslång. Jag har två veckor kvar av min på surfskolan, men vågor är inte konstanta. Idag ställer surfinstruktörerna, Mitch och Sugar, in siktet på en night out i Byron istället. Den perfekta vågen händer inte idag. Den kanske händer imorgon.

Julia Ramstedt, som tillbringade 2 månader på surfskolan vid Spot X i Australien.

en man och kvinna i motljus som bär på surfbrädor

Vill du också prova på livet som surfare vid Spot X?

Spana då in den här surfresan som tar dig just till surfskolan där Julia lärde sig om surfkulturens livsfilosofi, samt alla vår surfingmöjligheter Down Under. Har du frågor om att dra iväg till en surfskola i Australien (eller  i något annat land för den delen), snacka då med oss så guidar vi dig genom möjligheterna!

Boka in en gratis reserådgivning

Skriv ett meddelande till oss

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...