{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

10 saker som borde vara högst upp på din bucketlist i Australien

Adelaide City View Girl

Vad du inte får missa i Australien

 

Vi tröttnar aldrig på Australien! Vi är många som drömmer oss bort till surfing på östkusten, segling och dykning i Whitsundays och stadslivet i Sydney. Men hur är det i de norra och södra delarna av Australien? Här kommer 10 aktiviteter som du inte får missa när du reser i Australiens södra och norra delar! 

1. Vandra runt det ikoniska naturfenomenet Uluru 

Det kanske låter otroligt men varje år tar sig tusentals människor till Uluru (Ayers Rock) för att uppleva naturfenomenet där himlen skiftar i ljus. Ayers Rock är extremt viktig och helig för aboriginerna (ursprungsbefolkningen i Australien). För att förstå dess betydelse måste du uppleva det själv. Kom hit när solen går upp eller ned, vandra runt basen, ta en tur på kamel eller hoppa fallskärm – ett besök här lämnar ingen oberörd!

Uluru, Australien

2. Känn vibbarna från Darwin 

Darwin är norra Australiens pulserande, multikulturella huvudstad. Här kan du njuta av en avslappnad livsstil och ett härligt nattliv året om. Darwin är porten ut mot flera otroliga nationalparker – förbered dig på att tappa andan om och om igen! Avsluta kvällen som lokalbefolkningen själva – till en vacker solnedgång från Mindi Beach som ligger precis utanför stadskärnan!

Darwin i Australien

3. Besök Kakadu National Park

Öst om Darwin finner du Australiens största nationalpark. Kakadu National Park är ett vackert och orört område som kommit med bara en men två gånger på världsarvslistor; känt för sin vackra natur, rika djurliv och Aboriginals uråldriga kultur. Parken är en riktig dröm för upptäckaren – vad sägs om en dag med flygbåt och vandring för att sedan avsluta dagen med att övernatta under den bara stjärnhimlen?

Kakadu National Park Australien

4. Dryga ut reskassan i Australien 

Working holiday är ett unikt sätt att uppleva och utforska en destination och framförallt dess kultur. Åk till Australien med ett Working Holiday-visum så kommer du få oändligt med spännande möjligheter! Vill du arbeta fysiskt och gärna vistas utomhus kanske en farm eller ett bygge skulle vara något för dig? Serviceyrket är toppen för dig som vill lära känna befolkningen bättre eller är du ute efter ett mer äventyrligt och annorlunda jobb så kanske att arbeta med krokodiler lockar?

Om du väljer att arbeta i Australiens nordliga eller södra delar så har du möjlighet till att få ditt Working Holiday-visum förlängt till ett andra år. Läs mer om Working Holiday-visum i Australien.

Working Holiday i Australien

5. The Explorer’s Way – uppfyll dina drömmars roadtrip 

3 026 km av rena Aussieäventyr! Längst vägen mellan Adelaide och Darwin finns massor av häftiga, galna platser och äventyr du måste uppleva, som att utforska några av Australiens alla unika städer. Bada i en pool skapt av naturen själv i Red Centre eller åk med Pichi Pichi-tåget genom Flinders Ranges från Quorn. Är du ute efter äventyr kan du upptäcka djurlivet till fots genom Alligator Gorge i Mount Remarkable National Park eller är du sugen för en tur med en 4WD i Arkaroola Wilderness Sanctuary? Möjligheterna är oändliga! 

Se förslag på rutter för din roadtrip här!

Litchfield National Park

6. Vinprovning

Det är dags att unna sig något gott! I Södra Australien ligger några av världens äldsta vingårdar och Adelaide är med i det exklusiva nätverket Greatest Wine Capitals. Drygt en timme utanför Adelaide hittar du hela tre stycken vindistrikt i världsklass och du kan räkna med att spendera en heldag här med vinprovning. Skål!

Vingård i Adelaide

7. Ät lokalt i Adelaide

I södra Australien kan du förvänta dig mycket bra råvaror och Adelaide är känt för sin fantastiska matkultur. Här kan du njuta av massa olika spännade typer av mat, från pop-up restauranger och foodtrucks runt om i staden till lokalt producerad mat från marknader och events, medans du njuter av stadens medelhavsklimat och den avslappnade livsstilen.

8. Utforska Lake Gairner och simma med sjölejon i Eye Peninsula 

Lake Eyres gigantiska saltplattor är mäktiga att se från ovan men det är även väldigt fotovänligt att hoppa runt bland reflektionerna från marken. Det blir en häftig illusorisk effekt av att plattorna och himlen binds samman, det får du inte missa! När du ändå är i området bör du passa på att ta en simtur med de vänliga sjölejonen i det intensivt blåa vattnet kring Eyre Peninsula, en garanterat annorlunda upplevelse!

 Sjön South Lake Eyre Australien

9. Sov under stjärnorna i Nullarbor Plains

Upplev South Nullarbor Plains i Australien. Nullarbor Plains bildar världens längsta område av havsklippor och att upptäcka det genom Eyre Highway är ett unikt äventyr och en upplevelse i sig! Slå läger för kvällen och sov under stjärnhimlen – kanske har du med dig en flaska rött från Clare Valley? 

10. Upplev djurlivet på Kangaroo Island 

Se vilda kängurus på Kangaroo Island! Om du är ute efter att upptäcka en uppsjö av Australiens djurliv på nära håll i sin naturliga miljö bör besöka Kangaroo Island. Här lever tusentals kängurus, ännu fler koalas men även myrpiggsvin, sjölejon och sälar – oddsen är på din sida!

Kangaroo Island

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...