{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Knölvalar utanför Fraser Island i Australien
Ett par på en sandständ på Fraser Island

Resa till Fraser Island - den stora sandön

Vid mitten av Australiens östra kust, ca 26 mil norr om Brisbane, ligger den stora sandön vid namn Fraser Island (även kallad Frazer Island eller Frazier Island) som du måste lägga till på listan av ställen du måste se i Australien. På UNESCOs världsarvslista finns denna 120 kilometer långa sandö med över 100 sötvattens sjöar, vit sandstränder och regnskog.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Topp 3: Det bästa av Fraser Island

 • Lake McKenzie - En vacker sjö
  Den mest kända sjön med sandstrand är Lake McKenzie, som verkligen är värd att se. Med gångavstånd från standen och 100 meter ovanför vattennivån hittar du en beundrandsvärd utsikt över klarblått vatten som omringar de vita sanddynor. Sjön är endas 5 meter djup och du kan simma i den. Efter en simtur är det ett skönt ställe att hänga kvar på tills solnedgången.
 • Eli Creek
  Eli Creek är en flod som rinner hela vägen ner till havet med vatten från sötvattensjöarna via Seventy Mile Beach. Sätt på dig dina badkläder och börja gå uppför berget, när du är på en bra höjd hoppa i floden och följ med strömmen. Det forsar ner omkring 80 miljoner liter vatten från Eli Creek ner till havet varje dag. Härifrån har du dessutom gångavstång till vackra.
 • Maheno Wreck
  En plats full av turister är skeppsvraket på östra sidan av ön, även kallad S.S Maheno. Skeppet var en lyxkryssare, som under andra världskriget var en måltavla för bombning av den Australiensiska armen. Vraket är massivt och det är förbjudet att kliva ombord på det. Viktigt! Om du åker till ön själv, måste du ha tillstånd för ditt fordon och för att campa. Tillstånd kan köpas i förväg, i Hevey Baysta.

Cruisa fram på sanddynerna

Du kan ta dig till ön via färja från Hervey Bay. Ön är endast för fyrhjulddriva (4WD) fordon då det inte finns några asfaltsbelagda vägar. Huvudvägen är själva stränderna då vägarna inåt land är sandiga, smala och begränsade. Kör försiktigt och inte för fort då stranden även används fotgängare och flygplanslandningar. Om du inte är van vid 4WD körning, sign upp dig på en arrangerad tur. Snacka med oss så tar vi fram de olika alternativen åt dig.

Dingos på ön och hajar i vattnet

Fraser Island är känd för sina många dingos. Att mata dem eller locka till sig dem är olagligt. Om du möter en dingo är det bäst att hålla sig lugn. Stå i par eller i grupp och om du reser med barn, ha dem nära dig under hela vistelsen.

Ännu ett vild djur vid Fraser Island är hajen. På grund att detta är det inte heller tillåtet att bada vid de vackra stränderna. Du kan däremot om du har tur spana på hajar från land vid utsiktsplatser så som Indian Head.

Låter en resa till Fraser Island som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Fraser Island. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter på Fraser Island

Lake McKenzie är den mest kända sjön, ta ett dopp här. Om du inte får nog av vattnet kan du hoppa ner i Eli Creek, en flod med sötvatten som rinner ner i havet. Den gamla lyxkryssaren och nu mer skeppsvraket S.S Maheno från andra världskriget ligger på ön östa sida, men det är förbjudet att kliva på vraket! 

alt

Designa din drömresa i Australien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

 1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
 2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
 3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...