{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

4 sätt att resa längs Transmongoliska järnvägen

tåg som kör längs Transmongoliska järnvägen

Få en överblick över rutterna längs världens mest kända (och längsta) järnvägar

Det finns många olika rutter och resealternativ om du funderar på att resa längst Transsibiriska och Transmongoliska järnvägarna. Beroende på hur många stopp du vill göra, vilka länder du fokusera på, om du vill resa mot Kina eller Ryssland, och naturligtvis hur mycket du är villig att betala. Här ger vi dig en enkel översikt över fyra olika alternativ som tar dig längst väldens längsta järnvägssystem.

Med anledning av den rådande situationen har vi valt att inte erbjuda resor till Ryssland tillsvidare. 

Frågor? Boka in ett möte!

Om du vill resa längst den mest klassiska sträckan av järnvägen men saknar resekompanjoner är det här alternativet för dig. Tillsammans med andra backpackers tar ni er längst järnvägen under en resa med en bra balans mellan tågresande och uppehåll vid diverse sevärdheter är. Ruttens namn har inte uppkommit av en slump. Saken är nämligen den att den här ruttens fokus läggs just på Ryssland, ett land som tar upp hela 12 dagar av resan. Längs järnvägen väntar rysk historiska och de extravaganta storstäderna Sankt Petersburg och Moskva, dessutom får du beundra den enorma och otroligt vackra Bajkalsjön vid den sibiriska staden Irkutsk.

Förutom att Vodkatrain-rutten ger dig mycket tid i Ryssland tar den dig även genom Mongoliet där du upplever städerna Ulan Ude och Ulan Bator. En älskad upplevelse är just att tillbringa natten under den mongoliska stjärnhimlen i de ikoniska jurtorna på dessa platser. Slutligen tar tågresan dig mot din slutdestination, Beijing, där du har möjlighet att uppleva stadens historiska monument och gå på Kinesiska muren.

Vasilijkatedralen i Moskva

Rutten i detalj:

Sankt Petersburg - Moskva - Baikal - Irkutsk - Ulan Ude - Ulan Bator - Trelj National Park - Ulan Bator - Beijing

Pris: Från 27.454 kr.

Varaktighet: 19 dagar

Lär mer

Om du vill resa på egen hand med uppleva allt det där feta som tidigare nämnda resa inkluderar är det här alternativet för dig. Den här resan passar dig som vill resa ensam, optimera restiden och fokuserade mer på att uppleva den faktiska tågresan. Denna resa är dessutom betydligt billigare än den tidigare nämnda och är perfekt om du ska resa under en längre tid och vill få mer tid till andra upplevelser. I resan ingår alla tågbiljetter, boende samt diverse aktiviteter och måltider.

Resan börjar i Moskva och tar dig sedan vidare längs järnvägen till Bajkalsjön i Sibirien. Efter några dagar där tar du dig vidare till Mongoliet, där spenderar en natt på de vackra slätterna i Trejl National Park. Härifrån korsar du Gobiöknen med tåg med siktet inställt på slutdestinationen Beijing.

Baikal søen

Rutten i detalj:

Moskva - Irkutsk - Baikal - Irkutsk - Ulan Bator - Trelj National Park - Ulan Bator - Beijing

Pris: Från 18.450 kr. 

Varaktighet: 12 dagar

Lär mer

Transmongoliska järnvägen ska inte upplevas i stress men för dig som rese på egen hand och vill nå Beijing lite snabbare är det här ett bra alternativ. Trots att det är en expressförbindelsen från Moskva till Beijing tar det minst åtta dagar, om allt går enligt plan.

Den här resan tar dig direkt från Moskva till Bejing utan stopp, så det här alternativet är för dig som snarare är ute efter att uppleva själva tågsträckan än sevärdheterns runt den.

I resan ingår alla tågbiljetter, sovplats på tåget, samt en övernattning i Moskva.

Kazan

Rutten i detalj:

Moskva - Beijing

Pris: Från 11.000 kr. 

Varaktighet: 8 dagar

Læs mere

Skräddarsy din upplevelse

Ovan tre exempel är bara förslag på hur du kan uppleva Transmongoliska järnvägen. Kom ihåg att du kan skapa en resa som matchar dina drömmar. Boka in ett möte med oss för att få hjälp med att hitta alternativet som passar bäst för dig.

Boka in ett möte

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...