{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

7 unika platser där du kan dyka med hajar

tjej simmar med valhaj i filippinerna

Hej haj!

Det finns inte mycket här i världen som kan jämföras med känsla som infinner sig när du befinner dig i världen under ytan. Vackra korallrev och sköldpaddor i all ära, med det går att göra dykningen snäppet fetare, nämligen genom att dyka med hajar.

Här listar vid topp 8 platser i världen möta hajar under ytan. Och du, glöm aldrig bort att hajen är en graciös och oftast missförstådd varelse. Behandla alltid djuren med respekt och glöm aldrig bort att säkerhet är A och O, både för dig och hajarnas skull. Se därför till att göra detta med professionella dykare som har stenkoll på just hajdykning.

1. Cat Islands, Bahamas

I det lugna vattnet kring Cat Island, vilken tillhör ögruppen Bahamas, är förhållandena för hajar fantastiska. Här lever främst korallhajen, men även sköterskehajen och den imponerande tigerhajen.

sköterskehaj vid bahamas

2. Isla Mujeres, Cancun, Mexiko

Isla Mujeres utanför Cancun i Mexiko är världsberömd för att vara ett tillhåll för valhajen – världens största haj! Mellan juni och september vallfärdar hundratals hajar till öns norra sida för att bland annat njuta av allt plankton som ansamlas där. Om du tar dig dit kan du komma svindlande nära dessa havsgiganter, givetvis med respekt mot djuren

valhaj och en dykare i turkost vatten

3. Wilmington, North Carolina, USA

Utanför staden Wilmington i delstaten North Caroline i USA liggen ett vrak av ett gammalt skepp vid namn The Hyde. Skeppet sjönk år 1988 och fungerar idag som ett konstgjort rev vilket är hem åt flera sandtigerhajar. Även du som är nybörjade på att dyka kan uppskatt ett dyk här.

4. Tiger Beach, Bahamas

Endast 3 mil väster om Grand Bahama Island finns dykplatsen Tiger Beach. Platsen uppmärksammades så sent som år 1980 och är idag extremt populär bland dykare som vill står öga mot öga med stora grupper av tigerhajar. Här är det 100% garanti att du kommer att möta hajar OCH komma när dem. Men oro dig inte, de kan ”bara” bli upp till 5 meter långa…

dykare vid tiger beach utanför bahamas

5. Cocos Island, Costa Rica

Cocos Island, som ligger 550 km väster om Costa Rica, är ett sant dykparadis och man är sugen på att dyka med hajar. Den främsta attraktionen i den marina nationalparken är hammarhajen, vilka ofta kommer i gigantiska stimm som i vissa fall kan bestå utav flera än hundra individer.

hammarhaj i ett fiskstimm

6. Fish Rock Cave, Australien

Ett par kilometer utanför Australiens östkust ligger Fish Rock Cave. Denna stora klippformation har en undervattensgrotta som leder hela 125 meter in i klippön. Att ta sig hit är mycket populärt bland dykare, inte bara för den häftiga miljön, utan även för sandtigerhajarna som ofta gör dykare sällskap.

7. Gansbaai, Sydafrika

I Sydafrika kan du se den imponerande vithajen. Om du är intresserad av att lära dig mer om den här graciösa varelsen bör du spana volontärprojekt vi samarbetar med i Sydafrika där du kan vara med och bidra till forskningen om vithajen genom exempelvis tracking. Spana in det här!

vithaj hoppar upp över vattenytan

Vart tar ditt nästa dykäventyr dig?

Vi kan hjälpa dig med all typ av dykning, oavsett kunskapsnivå. Genom oss kan du exempelvis ta grundläggande, såväl som avancerade dykcertifikat, samt signa upp dig på flera sorters fun dives. Hör av dig till oss om du är taggad på att uppleva världen under ytan. Några av våra reseexperter är riktiga dyknördar och kan rodda den fetaste dykupplevelsen åt dig.

Boka in en gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...