{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

8 häftiga saker att göra i North Queensland, Australien

cairns-australia-cape-tribulation-cover

När du är i Australien så är North Queensland ett absolut måste, med backpackerstaden Cairns och Stora Barriärrevet!

North Queensland borde absolut vara på din bucketlist när du reser till Australien. Här finns massor med saker att se och göra och det tropiska vädret gör det inte heller speciellt tråkigt att hänga här. Även under den australiska vintern kan du fortfarande få bekväma 25 grader, vilket är perfekt för att utforska regnskogarna, North Queenslands inland och dom färgglada korallreven i Stora Barriärrevet. Det finns något för alla här så låt oss ta en titt på våra bästa aktiviteter och platser att göra och se här på din episka resa till North Queensland.

Greyhound Bus By The Ocean
Rodatrip, buss eller campervan?
När du har bestämt var du vill åka är det dags att tänka på hur du ska ta dig runt. I Australien har vi tre bra alternativ, var och en med sin egen charm och fördelar. För det första finns det ett Greyhound-busskort. Det här är ett flexibelt sätt att resa där du kan hoppa av och på hur du vill och du får se en stor del av Australien, särskilt längs östkusten och Queensland. Du kan komplettera det med den lokala kollektivtrafiken om det behövs, och det är ett prisvärt alternativ om du ska resa genom Australien. Du kan också du hyra en bil eller en campervan för den ultimata friheten. Fördelen här är att du inte är bunden till Greyhounds nätverk, utan kan åka vart du vill när som helst. Det är förmodligen det bästa alternativet om du vill ge dig ut på mindre kända vägar, särskilt i norra Queensland, eftersom Greyhounds busspass inte sträcker sig längre än till Cairns.

1. Snorkla eller dyk i Stora barriärrevet

Låt oss ta det stora först. Visste du att det mesta av Stora Barriärrevet finns precis utanför kusten i North Queensland? Stora Barriärrevet, som ligger utanför kusten i North Queensland är en undervattenvärld som är ett måste att se. Att snorkla eller dyka här är en once in a lifetime-upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Utöver snorkling och dykning, fundera på att boka ett såkallat reef sleep -äventyr, där du sover en eller två nätter på en båt ute på Stora Barriärrevet. Då kan du utforska mindre kända delar av revet och se mer av ett av världens naturliga underverk. Upptäck avskilda korallträdgårdar, simma bredvid havssköldpaddor, och om du har tur kan du få se den färgglada papegojfisken. Missa inte chansen att lära dig om revets bevarandeinsatser från lokala marinbiologer - och vad du kan göra för att hjälpa till att skydda denna fantastiska plats

great-barrier-reef-queensland-australia-cover

2. Åk till Kuranda, upp till bergen

När vi säger berg kanske vi borde säga lite mer eftersom Kuranda ligger på en höjd av 330 meter. Men det är lite svalare här uppe och det kan vara en trevlig omväxling från den tropiska hettan i North Queensland. Kuranda har en berömd konst- och hantverksmarknad, men det är inte därför du vill åka hit. Det är en fantastisk plats för vandring, men om du vill göra något lite mer avkopplande är Skyrail Rainforest Cableway för dig. Den tar dig över trädkronorna med fantastisk utsikt över regnskogen, inklusive några magiska vattenfall med North Queenslands kustlinje ovanifrån. Det finns också en naturskön järnväg som faktiskt går från Cairns, genom djungeln och slutar i Kuranda. Du kan förstås också bara köra hit om du gör en roadtrip. Oavsett vad dina planer är är det ett måste att åka och se Barron Falls, särskilt under regnsäsongen när vattenfallet är riktigt kraftigt. 

Enormous tumbling waterfalls in Kuranda, North Queensland, Australia
australia-queensland-magnetic-island-koala-cover
Vinn ett episkt soloäventyr till North Queensland!
This isn't a joke - under maj månad ger vi bort en episk soloresa till North Queensland, Australien så att du kan besöka alla dom här häftiga platser! Vi har till och med inkluderat ett Greyhound-busskort, fallskärmshoppning OCH du får uppleva Stora Barriärrevet genom ett så kallat Reefsleep, och sova under stjärnorna på toppen av det faktiska revet. Vill du ha chansen att vinna detta? Gå till tävlingssidan och använd pop-up-fönstret för att anmäla dig!
Tävling

3. Utforska Mossman Gorges regnskogar

Lite norr om Kuranda och Cairns finns det mer natur att utforska vid Mossman Gorge. Det är ett sagolikt landskap med gamla regnskogar och floder. Du kan utforska regnskogen till fots eller med båt, simma i kristallklart vatten och lära dig om platsens historia. Om du vill gå lite mer off the beaten track kan du gå djupare in i Mossman Gorge med en guidad tur med ursprungsbefolkningen och få lära dig mer om Kuku Yalanji-folkets koppling till landet, som sträcker sig tusentals år tillbaka. Håll utkik efter Boyd’s forest dragon - som låter mer farligt än det faktiskt är. Det är en reptil, ungefär lika stor som en kameleont, om du inte räknar svansen. Dom lever bara i regnskogarna i North Queensland, så dom ganska speciella att upptäcka.

cairns-australia-port-douglas-four-mile-beach-cover

4. Chilla på paradisön Magnetic Island

Magnetic Island är ett riktigt paradis med vita, sandiga stränder och en avslappnad vibe. Det är den perfekta platsen för att slappa och ta det lugnt, göra olika vattensporter och se vissa vilda djur. Även om Magnetic Islands stränder är fantastiska har platsen några viktiga historiska delar, eftersom ön tidigare var en bas för att skydda Australien mot en möjlig japansk invasion under andra världskriget. Åk till Fort Walk, där gamla  fort är en påminnelse om historien, och blickar ut över Stilla havet. För en fantastisk utsikt vid solnedgången, vandra upp till Horseshoe Bay Forts - utsikten är värd varje steg. Och kommer du ihåg att vi snackade om att det fanns ett ganska bra djurliv här? På Magnetic Island finns det massor av olika fåglar, men också dom gulliga koalorna du kanske förväntar dig att se när du åker till Australien. Det är inte alltid superlätt att se dom, men vissa platser är bättre än andra. Forts Walk i Horseshoe Bay är en av dom bättre platserna, men om du inte ser några där, håll bara ögonen öppna på träden och kolla in dom olika vikarna (Nelly Bay, Picnic Bay och Arcadia till exempel) för att hitta dom. Det finns en koalapark, men för att vara ärlig - det är lite av en turistfälla, där du kan betala för att hålla i en koala. Snälla gör inte det. Men om koalor inte är din grej  - finns det fler djur att upptäcka på Magnetic Island, som känguruer och wallabies.

A sandy beach with two rubber boats, green hills and a very blue ocean, on Magnetic Island

5. Åk dit the outback möter havet

Om du verkligen vill gå off the beaten track - är Gulf Savannah och North Queensland Outback the place to go. En gång en region där guldgrävare bodde (du kan se massor av övergivna gruvor runt omkring), och det finns fortfarande massor av mineraler och ädelstenar att hitta här. Det orangea och klippiga landskapet är väldigt vackert, särskilt vid solnedgången. Och med alla klippor och grottor är det här faktiskt en ganska trevlig avstickare på din resa.

Om du reser med bil eller campervan kan du köra the Savannah Way. Denna 3700 km långa väg är en av Australiens största roadtrips, en episk resa från Cairns till Broome genom tre delstater. När du kör, kommer du att stöta på 15 nationalparker och utforska fem världsarvsområden. Rutten slingrar sig genom omfattande boskapsstationer (i princip jättestora gårdar) och historiska gruvstäder, vilket gör det till en riktig häftig upplevelse eftersom det finns så få människor runt omkring.

Men du behöver absolut inte köra genom öknen - det finns alternativ. Du kan resa med Greyhoundbussen som faktiskt är riktigt bekväm men inte reser genom Gulf Savannah. Istället tar den vägen genom outbacken lite söder om Cairns. Om du inte vill resa med buss och har lite pengar över att spendera finns det till och med en (väldigt dyr) tågresa. Tåget Gulflander tar dig mellan Croydon och Normanton i nordvästra North Queensland, förbi fantastiska landskap och stora tomma och öde områden. För dina pengar får du se en del av Australien som de flesta backpackers aldrig kommer att besöka, men till priset av 1200 AUSD per biljett - vi föredrar att ta bussen...

Two kangaroos peeking above grasslands on the Australian countryside

6. Ta en partykväll i Cairns

Cairns är hjärtat av North Queenslands nattliv, där du kan dansa tills gryningen, njuta av livemusik och festa med både aussies och andra backpackers. Dom bästa festerna är på Gilligans, som är Cairns mest populära ställe för backpackers. Det är ett budgetboende med god mat och två (!) nattklubbar. Om du vill träffa fler aussies får du inte missa Woolshed - den klassiska festplatsen i Cairns, med flera DJs och ibland till och med wet t-shirt tävlingar. Det finns dock mer att se av Cairns nattliv än bara klubbar och barer. Kolla in en eldshow på Esplanaden (Cairns strandpromenad) och se skickliga artister manipulera eld för en livlig publik. För en lugnare kväll, utforska Cairns Night Markets - med massor av handgjorda hantverk, exotiska kryddor och lokala delikatesser. Och om du känner dig äventyrlig, varför inte prova på ett night-dive? Det är ännu vackrare under ytan med lite månsken!

Solo Travel Going Out Party And Dancing

7. Vandra i skogarna i Cape Tribulation Daintree 

Skogarna i Cape Tribulation's Daintree är en vandrarens paradis, med stigar som leder genom några av dom äldsta regnskogarna på planeten, fyllda med unik flora och fauna. En av Daintrees mest populära stigar är Dubuji Boardwalk - där du går genom mangroveträsk innan du kommer fram till en avlägsen strand: den perfekta belöningen efter en lång vandring. Den här promenaden är mestadels på träbryggor, men det finns också några riktiga vandringsstigar. En av Australiens mest excentriska invånare, kasuarerna, lever också i nationalparken. Kasuarer är stora, fåglar som inte kan flyga, unika för denna region och direkt igenkännliga på grund av sina färger och stora "krona". För att maxa din upplevelse i Daintree, stanna till vid Cape Tribulation Beach, där regnskogen möter revet. Två Unescos världsarvsområden möts här, så det är en av få platser i världen där du kan gå ut i grunt vatten, vända dig om och titta tillbaka på djungelstranden där två ekosystemen möts.

Big and majestic cassowary bird in Daintree National Park in North Queensland, Australia

8. Ta dig hela vägen upp till Cape York, Australiens spets.

Cape York är Australiens nordligaste punkt, och att ta sig hit är ett riktigt äventyr. Det är en liten knepig väg att köra, och det kommer att ta ganska lång tid, genom avlägsna skogar. På vägen kan du göra en avstickare förbi stränder med väldigt få människor. Heads up är att åk inte hit om du inte har en 4x4 och gjort en bra planering innan. Cape York är inte platsen att bara mata in i GPS:en, köra iväg och förvänta dig att allt ska gå smooth. Innan du drar iväg måste du nästan veta och fixa allt, som mat, vatten, bensin och utrustning som kan behövas för flera dagar. Det är ganska mycket att tänka på men det kommer bli ett sjukt häftigt äventyr. När du kommer till kontinentens spets kommer kommer du bli helt mindblown. På vägen kan du utforska Quinkan Galleries - förhistoriska klippkonstverk skapade av antika civilisationer, besöka Fruit Bat Falls och ta ett dopp i vattnet och svalka dig. När du når spetsen, stå vid Pajinka (The Tip) och njut av utsikten över Torres Sundet mot Papua Nya Guinea. Det är en riktigt cool upplevelse - och kommer helt klart vara en av dina highlights i North Queensland.

Sign on the beach of Cape York, the northernmost point of Australia

Taggad på en resa till North Queensland?

Då har du tur. du kan faktiskt vinna en resa hit! Vi har just nu en tävling där du kan vinna ett episkt soloäventyr till North Queensland. Sugen på att vara med och tävla? Klicka på knappen nedan. 

 

Gå med i tävlingen

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...