{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

De 10 mest avlägsna platserna i världen

Utsikt från Cape Tribulation Road, Cape Tribulation i Australia

Lusta att ta dig så långt bort från hemma som möjligt?

Då har du hittat helt rätt för här snackar vi avlägsna platser deluxe. Om du är redo att ta dig låååångt bort, spana in nedan feta locations.

#1 Pitcairnöarna

Pitcairnöarna ligger långt långt ute i Stilla havet, ungefär mittemellan Nya Zeeland och Peru. Öns totala 56 invånare är alla ättlingar till en grupp sjömän från fartyget HMS Bounty vilka gjorde uppror mot sin arbetsgivare år 1789. Ön är öppen för turister men att ta sig dit är ingen lätt match: Först måste du ta dig till Tahiti, därefter hoppar du på en litet flygplan till Mangareva (planet går en gång i veckan). Härifrån ta du en båt till Rikitea där går ombord på fraktfartyget Claymore II (avgång en gång var tredje månad). Sen är du äntligen på plats på Pitcairnöarna, eller det vill säga efter en 32 timmars båttur. Lycka till!

bergstopp på pitcairns island

#2 Tristan da Cunha

Tristan da Cunha är en ögrupp som består av de fyra öarna Tristan da Cunha, Nightingale, Inaccessible och Gough Island. De två senare har fått en plats på UNESCO:s världsarvslista, tack vare det som UNESCO beskriver som "high scenic qualities with spectacular sea-cliffs.". Ögruppen är en del av Storbritannien, något du inte blir förvånad över att höra när du hör det officiella namnet på huvudstaden: Edinburgh of the Seven Seas. Att ta sig till Tristan da Cunha är snäppet lättare än äventyret som krävs för att ta sig till Pitcairnöarna. Du flyger till Kapstaden i Sydafrika och hoppar sedan på  en av fiskebåtarna som går titt som tätt kör ut till öarna på omkring 5-6 dagar.

Tristan da Cunha är en av de mest avlägnsa platserna i världen

#3 Grise Fiord

Ja, det officiella engelska namnet för denna kanadensiska inuitbyn är tro det eller ej det norskklingande Grise Fiord! Den här lilla byn (100 invånare) är belägen på Ellesmere Island (som i sin tur ligger i slutet av sundet Nansen Sound) och är Kanadas nordligaste permanenta bosättning. Som du antagligen redan anat så har den här platsen norska kopplingar. Vad gjorde norrmännen där borta kanske du undrar? Jo, Grise Fiord fick sitt namn efter polarutforskaren Otto Sverdrup som tyckte att valrossarna i området lät som svin. Lyssna och avgör själv här!

Valross vid Ellesmere Island i Kanada och utforskare

#4 Påskön

Du har säkert hört en hel del myter och sägner om, men det är inte många som är medvetna om hur avlägsen denna ö faktiskt är. Påsköns närmaste befolkade granne är hittar du på plats #1 i den här listan, det vill säga Pitcairnöarna, vilka ligger 207 mil  från Påskön. Det närmaste fastlandet är Chile, som ligger 351 mil bort. Trots Påsköns avlägsna position är det ändå totalt värt att ta sig dit. När du går i land på ön och ser de enorma Moai-statyerna med dina egna ögon… wow alltså!

två hästar bredvid en staty på påskön

#5 Kerguelen

Kergallen, även känd som Desolation Islands, i Indiska oceanen är en av de mest avlägsna platserna i världen med all rätt. Närmaste granne ligger 45 mil bort och är den obebodda ögruppen med det lustiga önamnen Heard Island och McDonald Islands. För att ta sig hit måste du resa hela 330 mil för att komma till den närmaste befolkade platsen. Skärgårdarna är främst befolkade av sjöfåglar, pingviner och sälar, plus ena och annan forskaren.

en tjock liten säl på antarktis

#6 Nauru

Nauru är världens minst besökta land och är en pytteliten paradisö som är känd under det passande namnet "Pleasant Island". Med ynka 160 besökare per år finns det goda chanser att uppleva något så sällsynt som  en paradisö kliniskt tom på turister. Detta är världens minsta republik men det är helt klart värt att ta sig dit då du kan snorkla, simma, koppla av på stranden eller titta på australisk fotboll med locals i sann paradisanda.

pojkar väntar på bussen bland palmer på ön nauru

#7 Macquarie Island

Macquarie Island ligger mellan Nya Zeeland och Antarktis och befolkas av dussintals forskare som arbetar på de australiska forskningsbasen på ön. Forskarna är dock bara en minoritet bland de många pingvinerna. Under häcksäsongen rymmer Macquarie Island hela världspopulationen av den vitkindade pingvinen. Under "högsäsong" innebär detta att fet finns omkring 2 miljoner pingviner på ön!

pingviner på macquarie island i australien

#8 Kiribati

Östaten Kiribati ligger i Stilla havet nära ekvatorn och består av totalt 32 atoller spridda över en yta på 3 500 000 km². Öriket ligger inte mindre än 5-timmarsflygning från Hawaii, med andra ord otroligt långt ut i havet. Kiribati delades tidigare av två olika tidszoner, vilket innebar att det fanns två olika tider i detta örike. Det här förändrades 1995 då tidszonen flyttades mot väster för att ena hela östaten. Idag kan därför Kiribati stoltsera med att vara världens västligaste land!

kirbati sett från ovan

#9 Kaffeklubben

Ja du läste rätt, Kaffeklubben är namnet på denna lilla ö vilken precis som Grise Fiord blivit döpt av en skandinav. Denna ö ligger på norra spetsen av Grönland och är det nordligaste landområdet på jorden. Ön är således uppkallad efter en kaffeklubb, närmare bestämt kaffeklubben på Geologisk Museum i Köpenhamn. Ön är inte bebodd, så om du är av den sociala typen  bör du snarare åka till Ittoqqortoormiit - Grönlands mest avlägsna bosättning.

en säl på ett isberg på grönland

#10 Socotra

Ön och ögruppen Socotra är en del av Jemen och ligger 24 mil öster om Afrikas horn. Socotra beskrivs ofta som ”the most alien-looking place on Earth” och så mycket som en tredjedel av ögruppens växter och djur är endemiska för Socotra, vilket innebär att de inte finns någon annanstans på jorden. Här kan du bland annat uppleva konstiga träd med lika konstiga namn, så som "Dragon's Blood Tree" (ses på bilden nedan) och "Cucumber Tree".

dragon tree på socotra island i yemen

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...