{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

En trekking du inte vill missa i vackra norra Thailand

En trekking du inte vill missa i vackra norra Thailand

En trekking du inte vill missa i vackra norra Thailand

Om du älskar du naturupplevelser och drömmer om att vandra i magiska miljöer har vi en drömtrekk för dig. Thailand har oerhört mycket och om något så är det oerhört vackert!

Landet är känt för att sina vackra trekkar, särskilt Chiang Mai i norra Thailand som ger stora landskapskontraster till de vackra stränderna. En av de mest fantastiska trekkarna är Ban Jabo Hilltribe Trek. Varför? Jo, för att du får ett par dagar med trollbindande natur, besök hos lokala byar och läcker thaimat. Men det allra bästa är att du kommer att vandra på platser som fortfarande överraskande nog är outforskade och få en riktigt genuin upplevelse av Thailand.

Förbered dig på att inspireras till att trekka i Thailand!

Älskar du Thailand lika mycket som vi?
Förutom trekking så erbjuder Thailand mängder av andra äventyr. Vi har givetvis listat de fem bästa sätten att maximera dessa upplevelser - så att du slipper leta själv.
Läs om det här och låt dig inspireras!

Dag 1 - Chiang Mai

Vandra i Chiang Mai, Thailand

Vi rekommenderar att börja trekken med att utforska denna kulturella hubb i Thailand då det finns flera olika marknader och vackra tempel här. När du insupit tillräcklig mycket kultur ge dig iväg på en mer adrenalinfylld aktivitet så som bungyjump eller ziplining. Spar dock lite på krafterna så att du orkar med och har energi kvar till drömtrekken du ska iväg på dagen efter.

Dag 2 - Chiang Mai till Ban Pha Mon

Trekking från Chiang Mai, Thailand

Det är här du hittar trekkens startpunkt - härifrån är det bara att börja vandra! Du kommer att passera odlingsmarker och bambuskog och sedan fortsätta genom risfält och vackra dalar innan Lahu Tribe välkomnar dig till deras by. Här kan du bland annat kan få veta mer om tekniker och traditioner bakom vävning och broderi.

Dag 3 - Ban Pha Mon till Ban Muang Pam

Upplev Thailand med trekking

På med vandringskängorna och gör dig redo för mer vackra landskap! Under dagen kommer du att få lära dig mer om ”bush medicine” och lokala frukter. Ta ett dopp vid lunchtid i naturens egen swimmingpool eller hjälp de lokala guiderna att förbereda maten. Efter lunch fortsätter du till byn Karen där bland annat en shaman kan berätta mer sina medicintraditioner.  

Dag 4 - Ban Muang Pam till Ban Jabo

Grottan Tham Lod i Thailand

Efter en drömmig frukost som start på dagen kommer du att vandra längs Pam River och genom en grönskande skog. Första stoppet är den 1666 meter djupa grottan Tham Lod. Du äntrar grottan på en bambuflotte och när du kommit ut ur grottan är det dags för lunch och ett besök till Ban Jabo och en Black Lahu-by där du kan hjälpa till med matförberedelser och troligen få lite nya matlagningsskills.

Dag 5 - Ban Jabo till Chiang Mai

Du har nu nått sista dagen på trekken och det är dags för en slugiltig vandring tillbaka till Chaing Mai. Du är framme under eftermiddagen och vad som händer nu är helt upp till dig! Kanske är det dags att ta sig ner till havet och prova på Thailands dykning?

Vill du trekka i Thailand?

Läs mer om våra trekkingturer här!

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...