{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Frejas resa med yoga och avslappning i Thailand

Freja And Her Travel Group Walking Through Bangkok

Följ en grupp KILROY-travellers på ett äventyr genom Thailand

Vad händer när du kombinerar yoga, thailändsk massage och cykling i ett av världens vackraste och mest mångsidiga länder? Du får en resa för kropp och själ som kommer ge dig inspiration länge. Det var vad Freja, en yogaentusiast och traveller från Danmark, upptäckte när hon besökte Thailand i två veckor på jakt efter avkoppling och lugn. I den här bloggen delar hon sin reseberättelse med oss och ger oss några insikter om hur man planerar sitt eget äventyr i Thailand. 
Travellers In A Bus In Thailand In A Green Landscape
Den lugna sidan av Thailand
Thailand är ett land som man ofta kopplar ihop med livliga städer, pulserande nattliv och trångbodda stränder. Men det finns också en lugnare och tystare sida av Thailand som man ofta inte tänker på. Landet är hem för hundratals öar som erbjuder en lugn och avslappnad atmosfär, som Koh Lanta och Koh Yao Noi. Båda öarna har fantastiska stränder och är drömdestinationer för alla som behöver vila upp sig och koppla av. Dina dagar här spenderas med simning, båtutflykter och snorkling. Alternativt kan du vandra genom orörda skogar för att nå gömda vattenfall och grottor. Alla aktiviteter som Freja pratar om i den här storyn är också ett utmärkt sätt att koppla av och varva ner på i Thailand. Vill du veta mer? Kolla in alla våra upplevelser i Thailand eller prata med våra reseexperter!
Mer upplevelser i Thailand

Mitt första stopp i Thailand - pulserande Bangkok

Jag hade alltid drömt om att åka till Thailand, landet med kryddig mat och vackra stränder. Men jag var absolut inte förberedd på allt som jag skulle få uppleva när jag kom till Bangkok. Svärmar av tuk-tukar, motorcyklar, bilar och taxibilar, alla tutar och tar sig genom trafiken. Synen av skyskrapor, gatuförsäljare, färgglada skyltar i Chinatown och lokalbefolkningen som skyndar sig genom staden var fascinerande.

När vi kom fram till hostlet och droppade vår packning så var det ingen mysig sidogata vi letade efter för att ta en välbehövlig iskall lokal öl efter vår långa resa. Att sitta på trottoaren och observera ljuden och kaoset som är Bangkok var helt fantastiskt, och tröttheten från resan försvann på nolltid. På agendan för kvällen: att besöka Rod Fai nattmarknad, som kanske låter som vilken marknad som helst, men det är det verkligen inte! Här säljer alla slags thailändska hipsters moderna tolkningar av thailändska klassiker, och även några av de mer exotiska grejerna. Vi provade friterade insekter och skorpioner, för att nämna några, men om det inte är din grej kan du hålla dig till den läckra thailändska dessert: klibbigt ris med mango eller min thailändska favorit, Pad Thai.

Group of KILROY travellers exploring a night market in Bangkok and trying streetfood, eating with sticks from a plastic cup

Cykling i Bangkok: bort från den pulserande staden

Efter några dagar av att utforska Bangkok's sevärdheter och ljud ville jag se en annan sida av staden. Vår lilla grupp joinade en cykeltur som tog oss till några av Bangkoks gömda pärlor. Vi startade i gamla stan, där vi passerade gamla tempel och besökte Khlong Toey-marknaden. Vår rutt tog oss genom arbetarklassområden i Bangkok, områden som turister normalt sett aldrig skulle besöka, innan vi korsade Chao Phraya-floden med färja och kom in i ''Bangkoks gröna lungor''. Detta område parallellt med Bangkok kallas Phra Pradaeng. Vi cyklade på smala upphöjda vägar genom fruktträdgårdar, parker, skogar och små lokala samhällen. Upplevelsen var så kontrastrik jämfört med ljuden, dofterna och vyerna från centrala Bangkok.

Att cykla genom en av jordens mest trafikerade städer var inte vad jag förväntade mig. Ljudet av tutande bilar, tjutande sirener och konstant prat från människor i början var lite överväldigande, men efter att ha lämnat stadens centrum blev jag superglad och överraskad att upptäcka en helt annan sida av Bangkok. Takten var långsammare, jag kunde höra fåglar kvittra och barn leka någonstans i närheten. Luften var friskare, och landskapet var grönt. Det var en uppfriskande förändring, och jag kände att jag upptäckte en dold sida av Bangkok. Jag var superglad att få hela upplevelsen av denna metropol.

A group of young travellers biking through the Green Lungs of Bangkok, with lush green forest on each side of the bike path

Bli yogaexpert i Thailand

En av anledningarna till att jag ville åka till Thailand var för att lära mig yoga. Jag visste att det fanns många ställen att lära sig yoga på i Thailand, och hemma kände jag aldrig att jag hade tid eller var i rätt mind för att komma igång med det. I Thailand erbjuder de flesta yogastudior klasser för alla nivåer och stilar. Jag bestämde mig för att prova olika yogaställen på varje destination och förbättrade min flexibilitet, balans och mindfulness under resan. Vi vet alla att resande ibland kan vara lite stressigt och överväldigande, så yogaklasserna var verkligen superbra för att komma ihåg att andas och verkligen njuta av nuet och platsen jag var på just då. 

Jag blev förvånad över den variation och höga kvaliteten på dom yogalärare jag träffade. Dom var extremt passionerade över sitt yrke och över Thailand, och hade en fantastisk förmåga att guida oss genom övningar (även jag som var en rookie när det kom till yoga). Jag lärde mig att andas djupt, sträcka mig försiktigt och meditera lugnt. Jag lärde mig också några thailändska ord och fraser, som "khob khun ka" (tack) och "sabai sabai" (slappna av). Till slut kände jag att jag inte bara lärde mig yoga, utan också en liten bit av thailändsk kultur.

Freja and six other girls, standing and sitting on blue mats in a yoga retreat in Thailand

Dykning i det blå havet på Koh Tao

Höjdpunkten var vår dykupplevelse på Koh Tao. Koh Tao är en världsberömd destination för alla som älskar dykning, tack vare sitt alltid fantastiska väder och optimala förhållanden för alla som testar på dykning för första gången. Ön har över 70 dykskolor och havet här är hem för en imponerande mängd marint liv och några fantastiska undervattenslandskap som kommer att lämna dig mållös. Under våra dagar med dykning hade vi sällskap av ett par fantastiska dykinstruktörer som inte bara var välcertifierade utan också djupt entusiastiska över att dela sin kärlek till havet och Thailand med oss.

Vi fick expertvägledning från början till slut, och våra instruktörer kontrollerade ständigt så att vi hade en säker och trevlig upplevelse både på båten och i vattnet. Vi såg stora och färgglada korallträdgårdar, massor av tropiska fiskar, en fläckig manta, en havssköldpadda, några små hajar och mycket mer som jag inte ens vet namnet på. Det var en oförglömlig upplevelse som gjorde att jag ville ha ännu mer. Denna fantastiska lilla provsmak inspirerade till och med några av mina resekompisar att skaffa matchande tatueringar på dykskolan i Koh Tao, och även om jag inte var med på det, var det fantastiskt att ha en så spännande resa tillsammans.

KILROY Group On A Boat With Diving Gear In Thailand

Hur jag lärde känna mig själv bättre under backpackingresan i Thailand

Min backpackingresa i Thailand var mer än bara en tropisk och rolig semester. Det var också en resa som gav mig många olika perspektiv en större självinsikt. Jag lärde mig så mycket om mig själv och träffade så många nya vänner från olika bakgrunder och kulturer. Att dela berättelser och perspektiv med varandra under resan skapar helt unika och närmare relationer. Jag provade många nya saker som utmanade och överraskade mig. Jag hade verkligen så roligt och kände en stor tacksamhet och uppskattning och jag insåg att resa inte bara handlar om att se nya platser, utan också om att lära sig nya saker om sig själv. Jag kom tillbaka från Thailand med en ryggsäck full av minnen, en telefon full av nummer från nya vänner och ett helt nytt mindset. 

A smiling girl sitting at a wooden table with other girls and some beers on it.

Gör som Freja...

Vad tycker du? Frejas story får oss att längta efter att snabbt åka tillbaka till Thailand. Det finns så många sidor att utforska, och oavsett vad du gillar att göra kan vi hjälpa dig med dina reseplaner. Att volontärarbeta i Hua Hin, cykla i Bangkok, festa i Chiang Mai och dyka på Koh Tao, allt är möjligt.

Behöver du hjälp med planeringen? Skriv till oss nedan så börjar vi planera ditt nästa äventyr! 

SKRIV TILL OSS

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...