{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Nya Zeeland: paradiset för alla adrenalin-junkies

KILROYs reseexperter gör sig redo att hoppa fallskärm i Oceanien

Få ditt hjärta att pumpa med fallskärmshoppning, skärmflygning och forsränning i Nya Zeeland

Afrika är känt för safari, Australien för surfing och Nya Zeeland? Ja, om vi säger extremsport? Att få se det bästa av det här vackra landet samtidigt som man gör en pulshöjande aktivitet är något många drömmer om. Men vilka är det bästa platserna att åka till, och varför? Ta reda på det här!

 

 

New Zealand Cooks Cove Gisborne
Våra bästa äventyr i Nya Zeeland
I den här bloggen snackar vi om några av alla äventyrssporter som du kan testa på i Nya Zeeland men det finns masssvis med andra saker att hitta på här om du inte riktigt är in to extremsport. Klicka på länken nedan och ta reda på allt som Nya Zeeland har att erbjuda och våra bästa reseförslag.
Nya Zeeland

Skenet kan bedra

Nya Zeeland. Det ser ut som ett ganska lugnt land med massvis av vacker natur och vänliga människor. Eller hobbits om du sett Nya Zeeland genom Sagan om ringen. Men vad säger du om vi skulle säga att det här är platsen du ska vara på om du vill få hjärtat att pumpa och få pulsen att höjas? Letar du efter något mer än att bara ta den där vanliga vågen eller utmanande hiken? I den här bloggen kommer vi gå igenom de absolut mest spännande aktiviteterna i Kiwiland, och var du kan testa på dom.

Hiking in an ice cave at the Tasman Glacier in New Zealand

Skärmflygning

Om du inte är så sugen att falla till marken i 200km/h men älskar utsikten som du bara kan få på en viss höjd så kanske skärmflygning är något för dig. I Queenstown (Nya Zeelands mekka för äventyr) kommer du få se helt otroliga vyer av Sjön Wakatipu, Queenstown och bergskedjan som kallas Remarkables ( ja, det stämmer...) medan du svävar genom himlen.

Paragliding over the snowcapped mountains near Queenstown in New Zealand

Forsränning

Du kan väcka oss mitt i natten när det kommer till forsränning och vi skulle helt klart vara på! Det är bara så sjukt kul! Bilden nedan är vid den mest lugna delen av floden Waiau i Fiordland National Park, men oroa dig inte, du kan få det mycket mer extremt och spännnande. För den mest pulshöjande forsränningen så ta dig till floden Kaituna nära Rotorua eller Rangitata Gorge nära Christchurch. Du behöver absolut inte planera din resa runt dom här ställena eftersom det finns sjukt bra forsränningmöjligheter i hela landet. 

Rafting in Fiordland National Park in New Zealand

Bungyjumping

Sugen på att testa något som ser superfarligt ut men egentligen kanske är en av de mest säkraste extremsporterna? Absolut, bungyjumping kan se sjukt läskigt ut och för alla som är höjdrädda (kanske som du) så är det ett ännu större steg att hoppa ut från plattformen, men det är verkligen en av alla saker du måste testa för att veta hur det känns. Och handlar inte resa om att ta sig ut ur sin komfortzon? Så passa på! Nya Zeeland har massvis med bra bungyjumping spots men den högsta är Nevils jump nära Queenstown. Med sina 134 meter var det en gång den högsta i världen och det coola är att du hoppar inte ut från en bro utan en linbanevagn!

Bungeejumping at Lake Taupo in Waikato, New Zealand

Fallskärmshoppning

Du kan testa på fallskärmshoppning på många platser men Nya Zeeland har kanske en av de mest vackraste platserna i hela världen att göra det på. Det högsta fallskärmshoppet i landet är över Franz Josef glaciär med över 5500 meters höjd. The Fox Glaciar i Westland National park är också i närheten, men inte lika hög. Men med samma fantastiska utsikt! Det sista som vi rekommenderar är sjön Taupo. En stor kratersjö mitt på Nya Zeelands norra ö och den största sjön i hela landet. Det är fascinerande att kolla på den snötäckta kratertoppen av berget Ruapehu och vulkanen Ngauruhoe kommer nästan få dig att glömma att du precis hoppade ut från ett flygplan flera tusen meter ovanför marken. 

Skydiving with a gorgeous view

Zorbing

Många gånger har vi felaktigt hört att det sagts att bungyjumping kommer ifrån Nya Zeeland. Men Nya Zeeländare kanske inte uppfann bungyjumping men zorbing, där snackar vi. Zorbing kanske inte är en av de mest kända aktiviteterna i andra länder men här på Nya Zeeland kan du testa på det på flera olika ställen. Konceptet är i princip att rulla nerför en kulle i ett gigantisk uppblåst klot. Varför? Ingen aning... men det ser verkligen superkul ut! 

People trying out Zorbing in New Zealand on a green hill

Vad får din puls att höjas?

Så har du valt något än? Eller kommer du testa alla? Oavsett vad så måste du hålla med oss att Nya Zeeland är mekka för extrem- och äventyrssporter med så många platser att välja mellan. Om du är sugen på att få lite mer information eller vill boka ditt nästa äventyr till Nya Zeeland så finns vi här för dig med massvis av experttips för att du ska få din drömresa. 

Skriv till oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...