{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Så får du ut mer än strandhäng av din Thailandsresa

Upptäck Thailand och ge något tillbaka - cykla genom risfält - Blogg - KILROY

Gå bortom barerna och stränderna för att uppleva det riktiga Thailand

Surfing, dykning, fest och strandhäng. Det är "Instagram-vyn" av Thailand, vilket gör det till drömresmålet för många turister. Förmodligen hamnar dessa aktiviteter även på din bucket list när du besöker Thailand? Inget fel med det, men precis som med många andra saker påverkar sociala medier vår syn lite på vad ett land som Thailand egentligen hara att erbjuda, som speglar det dagliga livet för lokalbefolkningen. Vill du också se de autentiska sidorna av Thailand och bredda dina perspektiv på vad som verkligen är ett fantastiskt land? Det finns så mycket mer än att surfa på Koh Tao och dyka i Phuket. Låt oss ta dig på en tur genom Thailands vilda sida som stimulerar alla dina sinnen!

Thailand bortom turiststråken
Sydostasien har många fantastiska resmål. Men Thailand slår det mesta när det kommer till variation. Oavsett om det är surfing, dykning, livliga städer eller natur du letar efter, hittar du det här. Det finns många sätt att göra din reseupplevelse till mer än "bara" strändhäng, till exempel genom att volontärarbeta, ta matlagningskurser eller lära dig koda.

Djupdyk in i den thailändska kulturen

Ibland är det lättare sagt än gjort. Som turist tittar du alltid utifrån och in. Det är som att stänga av tv:n efter att ha sett en film. I slutändan återvänder du till ditt eget liv i en helt annan verklighet. Men reser vi inte alla för att uppleva nya saker och olika kulturer och träffa nya människor? Så varför är vi så fast i invanda mönster när det gäller att resa utomlands?

Om du känner igen dig är det kanske dags att bryta det mönstret. Att fördjupa sig i kulturen låter lite klyshigt, med lite mening. Men låt oss uttrycka oss så här: när du kommer tillbaka från en resa, vill du känna att du besökt en plats, eller vill du känna att du har upplevt din destination fullt ut? Om du är som oss är det definitivt det andra alternativet. Det kräver ett annat förhållningssätt till att resa och även en viss ansträngning från dig. Inte som i hårt arbete, utan genom att vara öppen för andra kulturer, nya upplevelser och speciellt människorna runt omkring dig. En främling kan trots allt vara en vän du inte har träffat ännu!

Det finns så många autentiska upplevelser att hitta runtom i Thailand, så att hitta något som du tycker låter spännande borde inte vara alltför svårt. Men vi skulle inte vara KILROY om vi inte gav några fantastiska förslag till dig. Här kommer dem…

Ge något tillbaka till Thailand
Vi kan inte förneka att resor kan belasta samhällen och miljön. I den ideala världen reser vi utan att någonsin lämna ett spår efter oss. Även om det kan vara önsketänkande för tillfället, finns det många sätt för dig att ge tillbaka till de platser du besöker även utan att spendera stora summor pengar. Tre enkla sätt att ge tillbaka. 1: försök att spendera de flesta av dina slantar lokalt. Istället för att äta på kedjerestauranger, ät på lokala restauranger. 2: Överkonsumera inte och handla ansvarsfullt. 3: Volontärabeta utomlands. Även när du är på en kortare semester finns det fortfarande många sätt att ge tillbaka!

Res för att utvecklas längs vägen

Vi tycker att resor som den bästa utbildningsformen. Du lär dig så mycket om människorna i vår värld och hur de lever genom att ha meningsfulla interaktioner. Det finns flera sätt att göra det på, men ett är att lära känna samhällen uppe i bergen i norra Thailand. Det är en del av en flerdagarsvandring genom täta skogar, där varje liten by har sitt eget språk, sina traditioner och kläder. Du kommer att lära dig hur du använder lokala fisketekniker, samt hur filtar, kläder och andra textilier tillverkas. Autentiska lokala upplevelser är det ultimata sättet att växa både förståelse och ömsesidig respekt. Du kommer inte längre att bara vara en turist och de är inte bara värdar, mer som vänner. Det är lätt för oss att se på världen ur ett västerländskt perspektiv, med fokus på våra olikheter och vilket sätt att leva som är det bästa alternativet. Men när du verkligen engagerar dig med människor från olika kulturer, inser du att det finns starkare gemensam grund än det verkade vid första anblicken. Av erfarenhet vet vi att denna upplevelse kommer att stanna kvar med dig, för resten av ditt liv.

Men innan vi kommer till det stadiet måste vi våga gå utanför vår komfortzon. Det är naturligt att hålla fast vid det vi känner till, även om vi verkligen vill utforska nytt territorium. Det är därför vi rekommenderar att börja med meningsfulla upplevelser som en del av en liten grupp. Detta hjälper inte bara till att känna dig bekvämare och säkrare utan även för att ha människor att dela dina upplevelser med och reflektera vad ni har varit med om.

Det finns det inget bättre sätt att besöka historiska platser på som att djupdyka i dem. Naturligtvis kan du uppleva dem delvis genom bilder, men att gå in i ett Khmer-tempel eller besöka Ayutthaya-templet ger dig en känsla av vad som verkligen hände här. Vi rekommenderar att spendera några slantar på en lokal guide. Inte nog med att vinsterna förblir lokala, du får ofta den allra bästa upplevelsen utan att falla för turistfällor. Det är också ett bra sätt att få svar på dina frågor om Thailand generellt, eftersom de flesta lokala guider är stolta och glada över att hjälpa dig med att få den bästa upplevelsen landet har att erbjuda.

Res ansvarsfullt
Det finns faktiskt ett fjärde sätt att ge tillbaka och minimera ditt lokala fotavtryck och det kallas ekoturism. Din destination och ditt boende kan göra stor skillnad när det kommer till hållbarhet. Mycket av avfallet och föroreningarna som orsakas av resor orsakas lokalt, av hotell och vandrarhem som prioriterar sina inkomster framför miljön. Under de senaste åren har det funnits en motrörelse där lokala boende faktiskt spelar en stor roll för att bevara den lokala naturen och miljön med hjälp av de inkomster som turismen genererar. Val av boende är ett enkelt sätt att bidra till ett mer hållbart sätt att resa.

Lär känna kulturen genom maten

Våra egna bästa tupplevelser innehåller nästan alltid mat, på något sätt. Det använder alla dina sinnen, genom att lukta, se och smaka. Det är också ett av de enklaste resetipsen vi kan ge dig, eftersom god mat i Thailand bokstavligen finns ÖVERALLT. Vårt tips? Fråga en lokalbo du möter var de brukar äta och vad deras favoriträtt är. Chansen är stor att du får något du aldrig har smakat förut. Även om du inte gillar det är det ett bra sätt att utmana dina smaklökar. Om du vill vara lite mer lågmäld, besök någon av de många lokala marknaderna. I varje medelstor stad finns det garanterat en. Ta en titt på allt som erbjuds och köp helt enkelt något bara för att prova det. Var lite försiktig med kött, men gå all in för thailändska frukter. Thailands nationalfrukt, mangostan, är förmodligen något du aldrig har sett eller provat förut. Det hårda tjocka skalet går inte att äta, men det ljusa vita köttet smakar sött och uppfriskande. Det påminner lite om en blandning mellan litchi, persika och ananas. Vissa älskar den, andra...inte så mycket. Men det finns otaliga alternativ för att prova nya rätter och snacks i Thailand.

Om du vill förstå Thailands kulinariska geniknep, föreslår vi att du tar en matlagningskurs. Ärligt talat, det är den bästa souveniren du kan ge dig själv, eftersom du kommer att lära dig nya recept och göra dem hemma i många år framöver. Vad sägs om lite läcker grön curry, Pad Thai eller thailändsk nudelsoppa? Vi börjar redan bli hungriga här!

Sist men inte minst: street food! Det är billigt, smakrikt och levande, med huvudstaden i Bangkok som centrum. Den centrala marknaden surrar på hela dagen och även om det finns ett överflöd av restauranger runtomkring kan du LÄTT överleva på enbart street food. Det är inte heller bara för backpackers med en liten budget. Du kommer att se massor av tjusiga hotell med femstjärniga restauranger, men bli inte förvånad när du ser stora affärsmän stå i kö vid gatumatsstånden. Varför? För det är bara så jäkla bra! Visste du att det finns försäljare med en Michelin-stjärna i Bangkok? Jay Fai, även ofta kallad "street foodens drottning", fick det berömda kvalitetsmärket för sin kreation av krabbomelett, vilket gjorde henne till en lokal legend!

Meaningful travel in Thailand - Street food preparation at food market - Blog - KILROY

Unna dig en digital detox

Är du besatt av din telefon och sociala medier? Det är nästan svårt att inte vara det nuförtiden. Att resa är ett utmärkt tillfälle att stänga av alla aviseringar och meddelanden. Om du vill kan du i princip börja med detta närsomhelst. Men det finns några destinationer som aktivt stimulerar detta eller till och med tvingar dig till det, av brist på internetanslutning. I Chiang Mai i norra Thailand är det lätt att lämna telefonen och gamla mönster bakom sig och bara dyka in i en underbar värld av natur och vilda djur. Antingen genom några underbara vandringar genom bergen och frodiga skogar eller genom att stötta ett lokalt naturvårdsprogram, kommer du att få en helt ny respekt för Thailand och dess flora och fauna. Det är en verkligt lugn plats som förtjänar din fulla uppmärksamhet. Även om du inte nödvändigtvis måste stänga av din telefon, bidrar det till upplevelsen om du ändå gör det. Utan distraktioner kan du verkligen se skönheten omkring dig, samtidigt som du får tid att tänka och meditera på samma gång. Vi rusar ofta på när vi är semester, medan vi reser för att "få en paus" och vill känna oss avslappnade när vi kommer tillbaka. Mindfulness är sättet att göra det!

Bonustips: om du är seriös med att prova mindfulness, kolla in yogaklasserna i Koh Tao. Det är ett bra sätt att kombinera mindfulness och äventyr i ett, på en fantastisk plats. Det bästa stället att hitta ditt inre lugn och njuta av allt som omger dig. Vi har skrivit ett blogginlägg om just detta ämne om du är intresserad av att lära dig mer.!

Volontärarbeta på resan

Vi kan inte komma på ett sätt att göra resor mer meningsfulla än genom att volontärarbeta i Thailand. Det finns massor av olika projekt där du kan vara till stor hjälp, oavsett om det är för naturvård, samhällsbyggande eller i utbildningssyfte. Elephant Rescue and Education Center i Bangkok är ett av de mer populära alternativen och av goda skäl. Djur tenderar att ta fram det bästa i oss och dessa stora vänliga jättar förtjänar all kärlek de kan få. Djuren på centret har tidigare varit en del av turistattraktioner oeller liknande, vilket innebär att de generellt har haft ett hårt liv. Det finns gott om turistfällor som utnyttjar elefanter och andra djur, så vi förstår om du är lite försiktig med att volontärarbeta med djur, men vi kan garantera att detta är en seriöst projekt med ett gott syfte. 

Om naturvård inte är din grej, kanske ett av projekten i Hua Hin ligger mer på din gränd. Över hela Thailand finns det fortfarande många samhällen i behov av en hjälpande hand. I Hua Hin kan du stödja flera projekt för att förbättra det lokala samhället. Du kan exempelvis stötta samhällsbyggandeprojektet där du får vara med och underhålla och bygga bostäder, skolor och andra anläggningar i byn. Det finns även andra sätt att bidra, som exempelvis undervisningsprojektet, där du får hjälpa barn att lära sig engelska, en värdefull färdighet som kommer att hjälpa dem för resten av livet.

Skaffa dig nya arbetslivserfarenheter

De flesta av våra förslag ovan handlar alla om att införliva meningsfulla element i ditt äventy. Ett annat sätt att göra din resa mer meningsfull, är våra Upskill-kurser på fantastiska platser runt om i världen. Vad sägs om att lära dig koda i Thailand? Här lär du dig grunderna i dataanalys och kodning i en inspirerande och avkopplande miljö, på den vackra ön Koh Phangan. Du kommer att få samarbeta med likvärdiga elever, entreprenörer och utbildare på en av de mest populära online datavetenskapskurserna inom maskininlärning som finns där ute.

Helt ärligt: det är inte för alla. Men om du känner att du har fastnat i livet och vill lära dig en ny färdighet som du alltid har drömt om, är det här ett riktigt coolt sätt att göra drömmen till verklighet. Du kan även passa på att resa runt i Thailand både före och efter kursen. Du är redan här, så varför inte maxa upplevelsen?

Blev du nyfiken och vill veta mer om våra äventyr i Thailand?

Vi hjälper dig gärna att lägga fram förslag på några olika alterntiv som kan göra din Thailandsresa mer meningsfull. Snacka med oss för att förvandla dina drömmar till verklighet och upptäcka det verkliga Thailand bortom turiststråken. Mejla, ring oss eller kom förbi vår butik i Stockholm och berätta lite om dina drömmar så hjälper vi dig på vägen!

Få gratis experrtips 

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...