{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Kombinera mindfulness och äventyr med dessa coola upplevelser i Thailand

General Activity Yoga Tropical Mountain Girl

Var din egen bästa kompis på resan

Har du någonsin tänkt: ''Jag behöver semester från semestern''. Om du känner igen dig betyder det förmodligen att du reser utan att riktigt njuta av det, kanske gör du det bara för att "det ska vara så"? Ligger det någon sanning i det borde du överväga nya sätt att resa, eftersom att upptäcka världen i vår mening ska vara någonting som berikar ditt liv, får dig att koppla och hitta tid för reflektion - inte bara något du bockar av. 

Vad är minfulness?
Om du är ny i världen av mindfulness, kommer här en snabb introduktion. De senaste åren har det pratats mycket om mental hälsa, att minska stress och hur mindfulness kan bidra till detta. kort sagt, handlar det om ett sinnestillstånd som nås genom att flytta ditt fokus till nuet samtidigt som du accepterar dina känslor, tankar och känslor. Det finns många olika sätt att göra detta på och det finns inget som passar alla. Vissa föredrar att skriva dagbok, promenera i naturen, fokusera på andningen, sitta ensam i tysthet och låta tankarna flöda eller yoga. se vad som funkar för dig! Det finns flera appar som kan hjälpa dig och göra det enkelt att komma in i rutiner uppe även när du är utomlands.

Skifta fokus och blicka inåt

Det är här mindfulness kommer in i bilden. En term som det slängs mycket nuförtiden, men mindfulness handlar i egentligen bara om att uppnå ett visst mentalt tillstånd genom att rikta din uppmärksamhet på det som sker här och nu. När du reser är det är lättillgängligt verktyg för att få ut det mesta av upplevelsen. Speciellt när du utforskar ett resmål som exempelvis Thailand, där det händer saker hela tiden och det är lätt att känna sig aning överväldigad av något så enkelt som att ta sig runt i en ny stad. 

Konsten att kunna koncentrera sig på det som händer här och nu kommer inte bara att göra dig mindre stressad, både under och efter din resa, utan du kommer säkert också känna att det är lättare att hitta glädje i livet när negativa tankar inte får ta plats. Det är något av en snöbollseffeket eftersom minskad stress och oro ger dig bättre sömn, samtidigt som det hjälper dig att skapa nya meningsfulla kontakter med omvärlden. 

Du måste inte planera allt

Du kanske undrar hur du ska börja jobba med detta? Att hitta stunder för att fokusera på sitt mentala välbefinnande handlar inte bara om att meditera och sitta och göra ingenting. Det handlar mer om HUR du reser och interagerar med din omgivning. Det finns flera sätt att hitta tid för mindfulness under din resa. Den enklaste metoden är att se till att du har en del tid som inte oplanerad, för att kunna vandra runt på destination och verkligen ta in allt som du ser  omkring dig. Strunta i bucketlistgrejerna för en stund och var öppen för det oväntade. Tro oss, det kommer gör att du njuter av din resa (och livet!) på en helt ny nivå!

Unna dig en digital detox

Har du någonsin provat att koppla bort dig själv under några dagar? Stäng av telefonen och lämna all teknik på rummet. Om du verkligen vill ha en kamera med dig på dagarna, kanske du kan överväga en polariodkamera? På så sätt fångar du enbart de ögonblick som verkligen betyder något. Det är inte bara en bra övning för att vara mer förankrad i nuet, utan fysiska fotografier är också den bästa sortens souvenir vi kan tänka oss!

Vi måste även erkänna att själva destinationen också spelar en roll. Alla vet att spendera tid i naturen minskar mycket av den stress som uppstår i det dagliga livet eftersom du får andas frisk luft och komma bort från bruset. Genom att vandra eller cykla får du en möjlighet att rensa huvudet och ta in allt omkring dig. Det gör det också lättare att bara kan stanna för att prata med nya människor eller ta en spännande omväg om det är vad du känner för. Alla destinationer kanske inte kan utforskas på cykel, men Sydostasien och i synnerhet Thailand är grymt alternativ om du vill spendera långsamma dagar ute i naturen. 

Varför Thailand?
Det finns massor av platser i världen som passar perfekt för att fokusera på mindfulness, meditation och mental hälsa. Men Thailands slår det mesta. Med sin unika kombination av österländsk kultur, traditioner och buddhistiska influenser, vacker natur och äventyrliga aktiviteter som dykning, vandring och kajakpaddling, finns det mycket roligt att göra. Om du vill gå all in med att fördjupa dig i holistisk andlighet, föreslår vi att du åker på ett retreat, varför inte i ett kloster? Men för dig som vill träna på mindefulness under små studenter din resa, har Thailan mycket att erbjuda!

Ta makten över stressen

Även i livliga Bangkok kan fly från liv och rörelse och finna sinnesfrid trots den konstanta pulsen. När vi cyklade genom stadens såkallade ''gröna lunga'' såg vi en helt oväntad sida av Bangkok. Bang Kachao, som är det riktiga namnet på detta gröna område, är en otrolig kontrast till den betongsilhuett som dominerar den andra sidan av floden Chao Phraya. Detta är ett bevis på att var du än är, ett lugnet aldrig långt borta. Du måste bara vilja hitta det. I Bangkok finns det mer du kan göra för att skapa en meningsfull koppling till det som finns omkring dig. Gå en matlagningskurs och låt lokalbefolkningen lära dig hur man lagar en femrätters thailändsk måltid med ingredienser från den lokala marknaden. Njut av momentet att skära grönsaker och mala örter och kryddor. Där har du mindfullness! Vi lovar att det kommer att berika din resa. Du behöver inte vara uppkopplad hela tiden för att ha kul, visst? 

 

 

Yoga är ett annat verktyg för att få ut mer av din resa. När vi reser får vi massor av intryck från omvärlden och det befriande att då och då checka in med ditt inre. Det bästa är att yoga kan utövas precis var som helst. Vill du prova på det finns det många bra yogaklasser utomlands. I Thailand finns yogastudios i princip överallt och att hitta motivationen att yoga regelbundet är MYCKET enklare när du är på en plats som känns avslappnande. Den vackra ön Koh Tao i Chalok Bay är preis just det. Ön är en evig favorit bland backpackers eftersom det finns mycket att göra, samtidigt som det finns det en lugn som bidrar till den avslappnade atmosfären. Tiden går helt enkelt lite långsammare här. På Koh Tao kan du prova på dykning, snorkling, kajakpaddling och vandring mellan yogapassen. Klasserna passar både för nybörjare och mer rutinerade yogis!

 

Efter att du har tagit dina första steg mot att göra yoga och mindfulness till en del av din resa, kommer du ha lättare att njuta av din resa. Vill du veta mer om hur du kan få ut mer av dina äventyr genom att resa långsamt? Läs en rookies guide till slow travel!

Vill du veta mer om yogaresor till Thailand?

Låter detta sätt att resa som något för dig, finns vi här för att hjälpa dig uppfylla dina drömmar. Klicka nedan för att komma i kontakt med oss, så berättar vi mer om yoga & meditation!

Jag vill veta mer

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...