{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

9 märkliga collegetraditioner i USA

Märkliga collegetraditioner

Om man tar flera tusen ungdomar och stoppar dem tillsammans i en skola i USA och låter dem vara där i 3-5 år, vad händer egentligen då?

NYFIKEN PÅ ATT STUDERA I USA?
Taggad på en utbytestermin eller en hel utbildning utomlands men osäker på hur det går till? Vi vet, det är lite komplicerat. Det finns tusen val och är en hel del trist pappersarbete. Därför finns vi här! Vi hjälper dig att hitta dina drömstudier utomlands och tar hand om alla praktiska detaljer, helt kostnadsfritt.
Boka ett kostnadsfritt möte idag!

Snöbollskrig

1. Cadet vs. Civilian Snowball Fight

 Virginia Tech University går det två typer av studenter: du kan kalla dem vanliga studenter och studenter som går militär utbildning. Varje år möts de två studenttyperna i det årliga snöbollskriget där de blir som barn på nytt. Traditionen drar igång vid det första snöfallet och kickas igång utav den som först drar igång brandalarmet. Då stormar alla skolans studenter ut genom skolan och har ett spontant och intensivt snöbollskrig. 

Krispy Creme Challenge

2. The Krispy Creme Challenge 

I denna ohälsosamma men goda löprunda springar alla studenter från North Carolina State University från universitetet till närmaste Krispy Kreme Doughnut Store, där de kastar i sig ett dussin munkar innan de springer de fyra kilometrarna tillbaka till skolan. Rekordet ligger för närvarande på 31 minuter och 20 sekunder. Är du redo att anta utmaningen för att slå det? 

Sod Cemetery

3. Sod Cemetery 

 Florida State University har man varje år sedan 1962 haft en märklig tradition från då skolans kapten för det amerikanska fotbollslaget Dean Coyle Moore efter en vinst tog en grästuss från motståndarlagets hemmaplan tillbaka till skolan. I sitt segerrus bestämde sig Moore för att begrava den på FSUs fotbollsplan och krönte graven med en minnessten. Därmed var en ny tradition född. Idag vilar det tillsammans 99 grästussar på FSU med varsin minnessten. 

Silence disco 

4. Dansgolv från biblioteket till skolans alla hörn

På en av de sista skoldagarna innan examen på Carleton College i Minnesota arrengeras ett silence dance party. Alla studenter har på förhand synkroniserat mobilerna mot en gemensam spellista och när klockan slår elva pluggar alla in sina headsets, trycker play och dansar som galningar. Den massiva dansfesten som bryter ut startar såklart på skolans bibliotek och sprider sig som en löpeld till alla skolans byggnader. 

Spree Day 

5. Spree Day

 Clark University i Massachusetts vet studenterna hur man håller spontaniteten vid liv. För att förhindra att studentvardagen blir tråkig arrangeras varje år en spontan skolkdag med en massa roligheter på campus. Studentadministrationen säger utan förvarning upp alla föreläsningar och inviterar till en spontan fest med underhållning, tävlingar och livemusik.

Frustration

6. Frustrationsskriken

Vi vet inte om Carleton College har ångestfyllda studenter eller om de hjärtligt omfamnar tonårens humörsvängningar - oavsett har de hittat på en genial tradition där studenterna kvällen före examen klockan 22 sticker ut huvudet genom fönstrerna och skriker jordens frustrationsskrik. Efter att skriken tystnat sätter sig studenterna sig ned och fortsätter att studera som om ingenting har hänt. Liknande traditioner finns på flera andra skolor i USA som Michigan State University och Columbia University.

Sandwich 

7. The looooong sandwich

Studenterna på Barnard College i New York lagar varje år en gigantisk sandwich som är så stor att den bokstavligt talat sträcker sig runt hela campus. För varje år som går läggs det till en fot, cirka 30 cm, till längden som redan hunnit bli 1km lång. När mackan är färdig kastar sig alla studenter över den och äter tills krampen tar över. 

 

Statue Testudo 

8. Offerggåvor till Testudo

Utanför University of Maryland står en staty av en sköldpadda med namnet Testudo som blivit känd bland studenterna för sina lyckobringande egenskaper. Därför har studenterna som tradition att lämna offergåvor till sköldpaddan för att säkerställa goda resultat på proven. Det sägs att sköldpaddan bringar så mycket tur att genom att lämna offergåvor säkrar man också att slippa ta examen med oskulden kvar. Vad sjutton lämnar studenterna för offergåvor då? Det kan vara allt från halvfulla jägermeisterflaskor till biljardbord och fröken uppblåstbara Barbara.

Labor day 

9. Chico Labor Day River Float

Under Labor Day helgen träffas tusentals studenter i California till det årliga river day float. Här kastar de sig i badringarna och flyter längs floden ned till stranden som kallas Beer Can Beach. På stranden väntas hög musik och en äkta amerikansk collegefest. Ni har väl sett American Pie? Närmre 25.000 studenter flyter ned mot strandfesten i sina färgstarka badringar. 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...