{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Boosta din karriär genom att praktisera i Australien

Guy Standing On Rocks Near The Ocean In Australia

Skaffa dig internationell arbetslivserfarenhet inom till exempel marknadsföring eller turism

Ta en paus från dina vanliga studier eller vässa din erfarenheter ytterligare efter examen innan du ger dig ut i arbetslivet. Kolla in om vårt praktikprogram i Australien är något för dig! 

Group Of Friends On A Beach In Australia
Join our Internships in Australia webinar to learn more
Whether you're a student with dreams of gaining valuable international work experience or recently graduated and keen on enhancing your career prospects? Look no further! We invite you to join our upcoming webinar on the 9th of November, where we'll show you the experience of working and living in Australia for a semester. We'll make sure to share all of our expertise to set you on the path to success. See you there!
SIGN UP NOW!

Varför praktisera utomlands

Att praktisera utomlands handlar om så mycket mer än att bara "jobba". Det är ett minne för livet. Oavsett om du är en högskolestudent eller nyligen har tagit examen, kan tanken på att ge dig iväg utomlands helt själv kännas lite skrämmande. Men tänk på allt roligt som kommer med att bo och arbeta i en annat land. Det bästa är att du inte kommer känna sig som en turist – du blir en del av kulturen. Utlandspraktik ger dig möjligheten att bygga ett globalt nätverk, lär känna nya vänner från hela världen och boostar ditt CV med internationell arbetslivserfarenhet som är en stor merit när du ska ge dig ut på arbetsmarknaden. Men det handlar inte bara om din karriär, du kommer också växa som person i takt med att du kliver ute ur din komfortzon. Men andra ord är utlandspraktik den perfekta kombinationen av äventyr, nya erfarenheter och minnen som kommer att vara med dig hela livet.

Vad kan du praktisera inom i Australien?

Om du är intresserad av att bryta dina vanliga rutiner för skaffa arbetslivserfarenhet "down under," undrar du kanske inom vilka branscher du kan praktisera inom? Vi kan nästan säga att allt är möjligt! Du kan exempelvis göra praktik inom utbildning, marknadsföring, kommunikation, turism, event management eller företagsadministration. Vi kommer att göra vårt bästa för att matcha dig med en praktikplats som lever upp till dina förväntningar. Är du osäker på om det går att göra praktik inom ditt intresseområde? Hör av dig till oss så ser vi vilka möjligheter som finns!

Du undrar kanske också om du kan söka stipendium eller får lön när du praktiserar i Australien?  Generellt sett är svaret nej. Du kan eventuellt få ersättning för buss- eller tågkort, eller för liknande kostnader. Men en månadslön erbjud sällan för praktik. Praktiken är däremot en investering i dig själv som ger dig möjlighet att få stor inblick i arbetslivet. Praktik innebär definitivt inte att du får koka kaffe och springa till kopiatorn, utan du får vara en del av det riktiga arbetet i en inspirerande miljö. En värdefull erfarenhet när du sen ska jobba "på riktigt"!

Intern and coworker collaborating in the office together

Bo i värdfamilj eller i eget boende

När det kommer till boende under din praktik finns två olika alternativ. Du kan söka eget boende som passar dig, men av erfarenhet kan vi säga att det är svårt när du inte är på plats. Ett annat alternativ är att bo i värdfamilj vilket är en unik chans att få bli en del av den lokala kulturen. 

Att navigera i boendedjungeln kan kännas skrämmande, särskilt för internationella studenter som ska försöka ordna det innan de kommer till Australien. Vi förstår helt och hållet det och det är precis därför vi finns här hjälpa dig utforska dina alternativ!

Värdfamilj - lev som en riktigt "aussie"

Föreställ dig att bli välkomnad till ditt nya hem med ett varmt "G'day!" av din australiska värdfamilj. Det är charmen med att välja just boende i värdfamilj under tiden du praktiserar i Australien! 

Vad är fördelarna?

  1. Inblick i den lokala kulturen: Du kommer att få uppleva den australiensiska livsstilen på riktigt. Att dela ett hem med lokalbefolkningen är det ultimata sättet att lära sig om lokala seder, traditioner och bli bättre på engelska. Kanske lämnar du Australien med en ny dialekt!

  2. Ditt hem långt hemifrån: När du befinner dig långt hemifrån kan det vara skönt att ha någon att luta sig mot. Din värdfamilj kan bli din trygga punkt, vilket gör din övergång till livet Down Under lite smidigare.

  3. Vässa dina språkkunskaper: Om engelska inte är ditt modersmål är att bo i en lokal värdfamilj ett fantastiskt sätt att förbättra dina språkkunskaper!

 

Eget boende - ditt egna space 

Eget boende å andra sidan en annan typ av frihet. Om du är typen som föredrar ditt eget space kanske detta alternativ passar dig bättre, även om det kan innebära att du bor med andra studenter. 

Vad är fördelarna? 

  1. Avskildhet: Du får lite mer av ditt eget space, vilket är perfekt för dig som värdesätter att få rå om ditt eget. 

  2. Flexibilitet: Du får rå om ditt eget hushåll, vilket gör det lättare att anpassa vardagen efter dina egna rutiner. 

  3. Lär dig mer om dig själv: Att själv ta ansvar för din vardag, från matlagning till städning, kan lära dig massor om dig själv. 

 

I slutet av dagen handlar valet om dina personliga preferenser. Är du taggad på att kasta dig in i  den lokala kulturen är värdfamilj kanske något för dig. Eller vill du skapa ditt eget äventyr down under? Då kanske ett eget boende är bäst för dig. Vi hjälper dig gärna att bolla, för att ta reda på vad som passar dig bäst. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer din tid i Australien bli ett minne för livet! 

Study In Australia Melbourne

Vårt praktikprogram

Låter kul, eller hur? Nu är det dags att göra drömmen till verklighet med hjälp av vårt praktikprogram. Väljer du detta alternativ, säkrar du redan ditt boende i Australien under en förutbestämd tid. 

Kolla exempelvis in Sydney Student Pack 12. I detta kombinationspaket får du ett 12 veckors mysigt singelboende. Boendet är helt möblerat, så du behöver inte tänka på det. Det finns liknande praktikpaket, antingen med privat boende eller ett värdfamilj i antingen 6, 8 eller 12 veckor. Du kan också lägga till fler vekor om du ska praktisera under en längre tid i Australien. 

Oavsett vilket paket du väljer inkluderar det en praktikplacering som kan vara antingen på heltid eller deltid, plus flygplatstransfer vid både ankomst och avresa. Du får också tillgång till support, hela vistelsen samt kollektivtrafikkort värt $50 som du laddar själv. Dessutom har du möjlighet att haka på valbara helgaktiviteter mot en kostnad. Ett grymt sätt att hitta nya vänner! 

Internship Australia Leisure Activities

Erbjudande: gratis försäkring under din praktik i Australien*

Det är en stor investering att åka till andra sidan jorden. Just därför har vi inkluderat försäkring under din vistelse i Australien i max 12 veckor i paketet om du ansöker och betalar för din praktik före den 1:a januari 2024. 

Det finns många fler fördelar att boka ett praktikpaket: 

🌏 Få tillgång till ett stort utbud av praktikplatser: Upptäck det stora utbudet av branscher och områden där du kan få praktisk erfarenhet, från finans till sjukvård och teknik.

📋 Enkelt att anmäla sig: Vi guidar dig steg-för-steg genom processen för att ansöka om praktikplatser i Australien, inklusive visumprocessen, cv-utformning och intervjutips.

🎯 Skräddarsydda paket: Våra paket utformade för att möta dina behov, oavsett om du letar efter en korttidsplacering eller vill praktisera i Australien under en längre tid. Vi ser till att du får ut av det mesta av ditt äventyr. 

Lyssna på vårt webinar 9 november för att få mer information om att praktisera i Australien och ta chansen att ställa alla dina frågor!

Anmäl dig till vårt webinar gratis

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...