{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Praktisk information för dig som vill eller ska studera i Japan

Studera i Japan

Ska du eller funderar du på att studera i Japan, vi har information som kan hjälpa dig med valet

Ska du eller funderar du på att studera i Japan? Vi hjälper dig med ansökningsprocessen för studier i Japan och ger praktisk information om bland annat visum, flygbiljett, försäkring och om att betala terminsavgift för att studera i Japan. Här hittar du även information om kostnader och hur man finansiera studier i Japan.

Taggad på en utbytestermin eller en hel utbildning utomlands men osäker på hur det går till? Vi vet, det är lite komplicerat. Det finns tusen val och är en hel del trist pappersarbete. Därför finns vi här! Vi hjälper dig att hitta dina drömstudier utomlands och tar hand om alla praktiska detaljer, helt kostnadsfritt.
Kontakta oss för gratis studierådgivning

Visum

Du behöver ett studentvisum för att studera i Japan och vi hjälper dig gärna med detta.

Kontakta en av våra studierådgivare för kostnadsfri rådgivning.

Resor till Japan

Det som är så bra med oss är att vi inte bara jobbar med studier utan också med resor – biljetten bokar vi såklart åt dig. Antingen bokar din studierådgivare in denna med dig på en gång eller så får du din personliga reserådgivares kontaktuppgifter vid ditt första möte som kan ta fram en passande resplan åt dig. Du kan låna pengar av CSN för flygresan. Kontakta oss med dina frågor, för information om olika flygpriser eller att boka din flygresa.

Priserna varierar och vi rekommenderar att du preliminärbokar en flygbiljett i god tid för att vara säker på att hitta en resa som passar till dina önskade datum. Ska du att vara borta en längre tid kan det passa bättre med en flexibel biljett.

Resor i Japan

Japan har ett mycket väl utvecklat järnvägssystem. JR, Japan Railways, det statliga järnvägen har ett nät som går kors och tvärs över landet. Köp ett tågpass innan du åker och gör en bra deal. Dessutom har Japan många privatägda järnvägslinjer. Den supermoderna och hypersnabba Shinkansen är ett bra alternativ. Utöver tåg har JAL, Japan Airlines ett väl utvecklat nätverk av inrikes destinationer.

Kursavgift

Kursavgiften på universitet i Japan är ca 82 000 - 118 000 SEK per år, beroende på vilket universitet samt program du väljer

Studiemedel

Läs mer om studiemedel från CSN vid utlandsstudier här.

Boende- och levnadskostnader

Förutom undervisningen tillkommer det en kostnad för boende och vardagliga utgifter, t.ex. mat, kläder, böcker, underhållning, resor, telefon etc. Kostnaderna varierar naturligtvis beroende på dina prioriteringar och var du bor, men räkna med 88 000 - 118 000 kr per år.

Oftast fungerar det bra att använda kreditkort i Japan, vårt råd är du skaffar ett VISA-kort på en räntefri bank innan du reser. Det kan också vara praktiskt att öppna ett lokalt konto i Japan.

Stipendium

Du kan även söka stipendium från både privata fonder och stiftelser, som kan hjälpa till att finansiera dina studier i Japan. Japans ambassad i Sverige har mer information om detta.

Jobba vid sidan av dina studier

Som student är det tillåtet att jobba 28 timmar/vecka med ett studentvisum i Japan, men håll dig uppdaterad om bestämmelserna från immigrationsmyndigheterna i Japan. Aktuell information om detta brukar finnas på International Office vid ditt universitet i Japan.

Läs mer om finansiering av studier

Utbildningssystemet i Japan

I Japan finns det cirka 730 universitet och 2005 fanns det mer än 7,8 miljoner registrerade studenter. Efter gymnasiet, fortsätter cirka 80% att studera på högre nivå vilket kan göra det svårt att komma in högre utbildning i Japan. OECD rankar den kunskapsnivå bland japanska 15-åringar som den 6:e högsta i världen. En Bachelor i Japan görs på 4 år. Det finns också magisterexamen på 1-2 år.

Akademisk kalender

De flesta japanska universitet har terminsystem med två terminer som löper från april till augusti och september till mars. Universiteten tar oftast emot ansökningar kontinuerlig, men räkna med att vara ute i god tid då ansökan kan ta upp till sex månader, liksom ansökningsprocessen för visum.

Kontakta en av våra studierådgivare för kostnadsfri rådgivning.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...