{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Elins praktik inom HR i Austin, Texas

elin och en vän som gör praktik inom hr i usa

"Min otroliga upplevelse av Austin"

Jag flyttade nyligen till Austin i Texas från Sverige. Detta var något jag drömt om i hela mitt liv, men samtidigt kändes det som att det var en dröm som var så svår att förverkliga. Innan min flytt hit hade jag aldrig egentligen försökt ta mig hit, förutom för kortare resor, då jag hade hela mitt liv hemma i Sverige. Drömmen kändes mer ouppnåelig än vad den faktiskt var

Vill du praktisera utomlands?
Vår praktikrådgivning är helt gratis och vi ger svar på alla dina frågor och funderingar.
Praktik utomlands

Hur KILROY hjälpte mig

Jag besökte Austin sommaren 2018 och råkade av en slump träffa en som jobbade som HR Manager på ett internationellt bolag i Austin. Vid detta tillfället hade jag precis avslutat min kandidatexamen inom HR och påbörjat min master – perfect match med andra ord! Hon erbjöd mig därför en praktik inom HR på hennes avdelning.

Men när skulle jag börja? Jag hade ingen aning om hur jag skulle reda ut situationen då den var långt bortom något jag tidigare varit med om. Av denna anledning tog jag kontakt med KILROY, företaget som räddade mitt liv (liv som i tid, energi, frustration och berg av pappersarbete). De bemötte mig professionellt, med både lugn och expertis. En sak jag oroade mig för var att behöva ta mig till Stockholm för att göra ett språktest, men det gjordes snabbt och enkelt över telefon med en av deras administratörer. De skickade dessutom över alla viktiga papper till mig innan mötet med ambassaden, så att allt var redo inför den avgörande visumansökan. Tack vara dem är jag äntligen här.

Min praktik inom HR

Du kanske undrar vad jag faktiskt gör under praktiken? En vanlig dag i mitt liv som praktikant på Walks LLC börjar normalvis vid sju på morgonen då jag kör mot kontoret i soluppgången (ja, jag är morgonpigg). Ditt svenska körkort är giltigt under hela din vistelse tack och lov. Jag önskar verkligen att jag vetat detta tidigare då jag länge kämpade med att få tag på DMV, USAs motsvarighet till Trafikverket. På kontoret hjälper jag till med att anställa och rekrytera, vilket ofta innebär att ha telefonintervjuer med kandidater tillsammans med min chef och mentor.

lake outside austin in texas

Just nu ansvara jag för att rekrytera sex nya personer till både Austin och Dublin. Arbetet går då ut på att gå igenom ansökningar och kontakta kandidater. Parallellt med detta skapar jag och utvecklar policyer och sköter annan administration. Dessutom planerar jag events, så som vår Quarterly Social Club och Sister Holidays.

Mitt boende och min fritid

På fritiden blir det en del sightseeing tillsammans med mina rumskamrater och kollegor, besök på nya spännande restauranger och häng med nya människor. Nästa vecka drar vi till Enchanted Rock för att klättra och sedan till Fredericksburg för lunch. Vi planerar även en roadtrip till Houston, och vi får inte heller glömma att besöka vackra Hamilton Pool Reserve 😍

austin in texas

Något jag tyckte var lite stressigt var att hitta boende. Just nu bor jag i ett hus tillsammans med tre andra. Jag hade verkligen tur som fick tag på ett rum här. Boendet hittade jag genom en kompis kompis som kände en som var på jakt efter en hyresgäst. Min rekommendation är att gå med i alla grupper du kan hitta på Facebook som berör boende och att hitta rumskamrater, på den vägen fick jag tar på flera potentiella boenden. Att kolla in AirBnb är även det ett bra alternativ.

Oroa dig inte

Var inte nervös över mötet med ambassaden. Jag vad riktigt nervös men så länge du kommer dit med rätt papper kan du vara lugn. Du får dessutom ha med dig din mobil. De kommer bara ta hand om den under tiden du är där, därefter får du tillbaka den.

Är du fortfarande kluven till om du verkligen ska kasta dig ut mot äventyret? Var inte det. Det är inte så svårt som det låter och du kommer tacka dig själv för att du faktiskt gjorde det.

Lycka till,
Elin

Vill du praktisera i USA likt Elin?

Boka in dig på en gratis praktikrådgivning så hjälper vi dig.

Boka in ett möte

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...