{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Elins sabbatsår efter gymnasiet i Australien

elin och en nyfunnen vän i melbourne under ett sabbatsår

"Några månader efter studenten var det hög tid för mig att påbörja mitt egna lilla äventyr"

Efter flera jobb inom service och handel kände Elin att det var dags för förändring. Ett sabbatsår efter gymnasiet var på sin plats och siktet togs på Australien och en termins studier inom vid RMIT i Melbourne. Läs hennes story och spåna på vad du vill göra under ditta sabbatsår.

Jag ville ta ett sabbatsår efter gymnasiet

Några månader efter studenten var det hög tid för mig att påbörja mitt egna lilla äventyr likt många andra under sitt sabbatsår. Efter många serverade fisk- och skaldjursgrytor, desto fler gjorda cappucinos och lika många vikta tröjor på H&M var det nu äntligen dags att fly bort från gamla vanor för att fullkomligt förändra vardagen. Eller ja, åtminstone för några månader. Efter att ha varit på resande fot under två veckors tid eftersom jag besökte Singapore och Sydney på vägen hit, flyttade jag in i en lägenhet i centrala Melbourne med fyra andra svenska tjejer. Det dröjde endast en dag i staden innan vi hade bokat vår första lägenhetsinspektion via sidan Gumtree och lyckligtvis blev detta även den enda. Jag kunde nu lämna hotellivet med kryp i duschen, dålig sömn och skumma rumskamrater bakom mig - känslan att var på plats i Melbourne var obeskrivbar.

elin på en surfbräda under sitt sabbatsår efter gymnasiet i australien

Mitt namn är Elin Averius, jag är nitton år och här i Melbourne pluggar jag en termins fristående kurser på Royal Melbourne Institute of Technology, mer specifikt på RMIT’s City Campus. Universitet är fantastisk och jag kunde inte vara mer nöjd med mitt val, RMIT är modernt och välutrustad med kunniga och engagerade lärare och vidare är universitet även i framkant med sin tekniska forskning. Valet föll på kurserna International Business, Creativity Innovation and Design, The Entrepreneurial Process samt Introduction to Australian Society. Eftersom jag ännu inte har påbörjat min utbildning i Sverige såg jag detta som ett sätt för mig att upptäcka Australien på ett givande och lärorikt sätt. Dessutom kunde jag i princip välja vilka kurser jag ville. Att plugga utomlands har länge varit en dröm och jag har KILROY att tacka för den möjligheten då de vägledde mig och förenklade min ansökningsprocess avsevärt.

under ett event unde studierna vid rmit i australien

Studentlivet vid RMIT

Att vara student här är fantastiskt - Melbourne i allmänhet, men givetvis RMIT i synnerhet är fantastiskt. Några dagar efter våra introduktionsdagar på skolan ägde den årliga O-Week rum, vilket innebär studentevenemang runt hela staden såväl dagtid som kvällstid. Att bli medlem i studentförening på skolan, RUSU, kostade endast tio dollar vilket är oerhört lite i förhållande till alla event de anordnar genom skoltermin. Vidare finns det även en otrolig mängd föreningar på skolan, någonting för alla intressen. För min del föll valen, klyschigt nog, på surfklubben och footyklubben, det vill säga australiensisk fotboll. Benskydd och fotbollsskor var nämligen nedpackade och redo för en fotbollssäsong i vanlig ordning - men det blev en minst sagt annorlunda säsong i år. Livsfarligt påstår några, hur kul som helst påstår andra! Att även få uppleva ett historiskt ögonblick genom att spela första matchen för RMIT’s nygrundade fotbollsakademi är ett minne jag sent kommer att glömma.

Det är något alldeles särskilt med atmosfären i Melbourne. Trots sin storstadspuls saknar inte staden karaktär som så många andra storstäder gör. Så genuint - och så långt ifrån storstadsarrogansen man kan komma, trots sina drygt fyra miljoner invånare.

malin spelar fortboll under studierna vid rmit

Om att bo i Melbourne - Australiens bästa studentstad

Att påstå att Melbourne har allt är ett fullt rättfärdigat påstående - det finns storstadsliv bland skyhöga byggnader, unika förorter med vintagebutiker, stränder och så mycket mer. Möjligtvis är det dock inte den ultimata turiststaden, faktum är att det är svårt att peka ut sevärdheter värda att besöka i staden. Kanske är det just det som gör staden så perfekt att plugga i - att det är vardagen som räknas. Att ta en flat white på någon av de oändligt många genuina, lokala kaffeställena, äta smashed avo eller en ricotta hotcake till brunch, plugga på det välrenommerade Victoria State Library, jaga eftermiddagssolen längs Yarra River och ta en Aperol on tap på Arbory Afloat i kanalen, för att inte nämna att det pågår mer eller mindre en festival per vecka. Det är ingen slump att staden blivit utnämnd till världens bästa stad att leva it!

Om du funderar på att plugga i Melbourne - tveka inte. Det är en fantastisk studentstad. Givande kurser, att uppleva en helt ny kultur och möjligheten till att resa är minst sagt en oslagbar kombination. Och för all del, frukta inte det vedertagna uttrycket four seasons in one day, det är en del av charmen med att bo i Melbourne, jag lovar!

campus vid rmit iniversity i melbourne

Taggad på att ta ett sabbatsår efter gymnasiet likt Elin?

Spana in Elins blogg för att läsa mer om hennes liv i Australien och när du väl känner dig redo, hör då av dig till oss så guidar vi dig genom möjligheterna - helt kostnadsfritt!

Boka in en studierådgivning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...