{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Hanna studerar på Santa Barbara City College i Kalifornien

hanna och vänner studerar på santa barbara city college

Hanna om livet på college i Kalifornien

”Våren 2018 studerade jag på Santa Barbara City College. Innan jag åkte kunde jag inte ana att resan faktiskt skulle bli ett av de bästa äventyren jag någonsin kunnat drömma om.”

Vill du studera på SBCC?
Vi erbjuder gratis studierådgivning och hjälper dig med din ansökan, ger dig information om dina möjligheter och ALLT däremellan.
Läs mer om Santa Barbara City College

Ett spontant beslut

”Hela resan var från börjar så oplanerad och rätt spontan. Det tog bokstavligen endast 3-4 månader från att jag skickat in min ansöka till att jag satt på flygplanet mot Los Angeles Airport, LAX.

Det hela började med att jag ville göra något ”galet”. Något som jag aldrig väntat mig var att det skulle ta mig till andra sidan jorden – helt ensam! Min kusin berättade om en kompis som hade åkt till Santa Barbara för att studera och att hon hade haft en grym upplevelse där, så jag ville göra samma sak. Ju mer jag tänkte på Santa Barbara desto mer insåg jag att jag verkligen ville ta mig dit. Några dagar senare tog jag kontakt med KILROY.

hannah vid santa barbara city college i kalifornien

Livet på Santa Barbara City College

”Santa Barbara City College är väldigt väl anpassat för internationella studenter. De från en verkligen att känna sig så välkommen. De första dagarna i skolan hade de arrangerat events för de internationella studenterna och de gav oss även en guidad tur genom campus. SBCC ligger på en kulle med en helt otrolig utsikt över både staden och havet. Enligt mig så är Santa Barbara en perfekt stad att vara student i. Det finns en strand, ett bra college, mängder av restauranger och vänliga människor. En mindre, men fortfarande livlig, stad. Staden är dessutom omgiven av berg och natur som gör det extra vackert. Bergen var perfekta för hajker på dagarna och att spana in solnedgången på kvällarna. Det jag älskade som mest med Santa Barbara var utbudet av saker att göra där. Ena dagen kunde du hänga på stranden, spela beachvolleyboll och surfa. Andra dagen satt du och pluggade med ett gäng vänner i skolan.”

idrottsplan på ett college i kalifornien

”En typisk dag i mitt ”Santa Barbara-liv” började med att jag tog min cykel för att möta upp klasskompisarna för tennisträning vid klockan nio. Tennisbanorna vi spelade på var utomhus och att börja dagen på det viset mitt i den gassande solen var fantastiskt. Vår tränare var dessutom så rolig och skojade hela tiden, det blev alltså mycket skratt på tennisbanan. Efter träningen brukade jag och vännerna promenera till stranden som låg två minuter bort för att kyla ner oss i havet. Där stannade vi kvar fram till lunch. Vid klockan två väntade en föreläsning i kursen jag läste i fotografi – en så rolig kurs! Vi fick testa en hel del häftiga grejer och jag lärde mig mycket om just fotografi och tips och tricks för att få till de rätta fotona. Vid fyra var skolan klar och på vägen hem stannade jag ofta till vid mataffären. På kvällarna sysslade jag med allt möjligt, det hela berodde på både humör och väder. Ibland tog jag och några kompisar våra cyklar till huvudgatan ”State Street” för att äta på någon trevlig restaurang, ibland hade vi pastakvällar hemma och kollade på film, och ibland gick vi på bio eller ut för att dansa.”

solnedgången vid santa barbara city college

Resa runt i Kalifornien

”Förutom att leva livet i Santa Barbara älskade jag och mina vänner att utforska andra platser på västkusten. Vi åkte ofta på resor på helgerna, en av våra första tripper tog oss till San Francisco. En stad jag verkligen älskar! En annan helg hyrde vi en bil och körde längs västkusten och Highway 1. Vi stannade till vid bland annat Big Sur och ett gäng andra coola platser vid havet.

Under de första veckorna i Santa Barbara kände jag mig lite orolig över att inte kunna leva i nuet och helt enkelt bara känna mig som en besökare i Santa Barbara. Men när tiden gick kände jag mig mer och mer hemma och tillslut blev staden faktiskt mitt hem.

Jag har samlat på mig så många nya minnen i Santa Barbara som jag aldrig kommer att glömma och jag byggde upp nya vänskaper med människor från hela världen vilka än idag är mina vänner. Kort summerat, det här var det bästa äventyret jag någonsin varit med om.”

Vill du åka på ett äventyr likt Hanna?

Få gratis studierådgivning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...