{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Ida studerar till sjuksköterska i Australien

ida med vänner under studierna i australien

"Hej, mitt namn är Ida och jag är 20 år"

Under sista året på gymnasiet kom jag fram till att jag ville plugga vidare på en ny och spännande plats. Jag tog därför kontakt med KILROY för att prata om mina möjligheter. Därefter hjälpte de mig att söka in till en utbildning som skulle leda till en Bachelor of Business vid Queensland University of Technology.

Vill du får studierådgivning likt den Ida fick? Boka då in dig på en gratis rådgivning genom knappen nedan.

Boka in en studierådgivning

Queensland University of Technology
Vill du skapa ett helt unik kurspaket för utlandsstudierna men vet inte i vilken ände du ska börja? Läs mer om QUT här och hör av dig till oss med dina frågor och funderingar.
Läs mer här

Från ekonomistudier till drömmar om att bli sjuksköterska

6 månader efter att jag kommit i kontakt med KILROY åkte jag till Australien helt utan några som helst problem. Jag älskade det verkligen där borta. På studentboendet där jag bodde lärde jag känna mängder av nya vänner under de första dagarna. Trots att jag åkte iväg helt själv kände jag aldrig att jag fick någon hemlängtan. Däremot så saknade jag absolut inte det kalla vädret hemma.

Jag började plugga en vecka efter ankomst (och ja, jetlagen höll i sig ett bra tag). Något jag först var lite besviken över var att det var relativt svårt att lära känna kursarna under föreläsningarna (vi var nästa 1 000 studenter vilket resulterade i att ingen pratade med varandra). Som tur var hade vi även så kallade tutorials, vilka påminner om seminarier där en mindre grupp studenter diskuterar föreläsningarnas innehåll. Under dessa tutorials var det mycket enklare att lära känna människor då det var mer personligt och du träffar dessutom samma grupp varje vecka. Efter den första terminen vid QUT pluggade jag ekonomi, därefter valde jag att byta över till en Bachelor of Nursing. Jag ångrar inte en dag att jag gjorde det, jag älskar utbildningen.

ida och kursare under studierna i australien

Surfing efter föreläsningarna

Vid QUT blev jag medlem i en klubb som hette QUT Surfers. Genom klubben lärde jag känna en grupp av människor som jag idag ser som min australiensiska familj. Från QUT tar det omkring en timmes färd med tåg för att komma till stranden. Men oroa dig inte, det finns även en fuskstrand mitt i centrum om du inte har tid att ta dig till den riktiga stranden. Jag tog min till kusten nästan varje vecka för att förbättra min surfteknik.

Att jag valde att ta min examen i Australien är ett av de bästa beslut jag tagit. Det är, än så länge, en av de mest fantastiska upplevelserna jag varit med om och jag hoppas att du inspireras till att göra densamma. Det är verkligen värt både tiden och pengarna!

glada vänner på poolparty i australien

Hur KILROY hjälpte mig till Australien

Först och främst hjälpte KILROY mig med att komma fram till var jag ville plugga. Jag sa att jag ville till en varm plats som hade en strand i närheten, men dessutom hade lite storstadspuls. Då jag ville läsa en Bachelor in Business blev jag rekommenderad QUT i Brisbane. Därefter hjälpte de mig genom hela ansökningsprocessen och skötte all kommunikation med universitetet.

Det bästa med att studera utomlands är alla människor du träffar. Du får vänner som är utspridda över hela världen och minnen du alltid kommer att bära med dig. Utöver det kan du dessutom resa under studietiden och får uppleva nya delar av världen och möta olika kulturer.

ida med vänner på en togafest

Mitt råd till framtida studenter

Om du är tveksam till om du ska studera utomlands eller inte… bara gör det! Och glöm inte att njuta under tiden du är borta. Den flyger förbi snabbare än du tror. Om du dessutom väljer att plugga i Brisbane glöm inte bort att packa med dig långbyxor och hoodies – ibland kan det blir lite kyligt.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...