Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Se fler sökträffar [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Se fler sökträffar [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om att studera eller att göra en praktik utomlands? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad roligt att du vill utomlands! Vi återkommer till dig så snart vi kan. 

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka utlandsstudier med oss? Boka in ett möte med våra studierådgivare för att få hjälp med att hitta dina drömstudier. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, och mötena kan ske mellan 10:00-18:00.

Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad roligt att du vill du vill utomlands! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats för din kostnadsfria studierådgivning så snart vi kan.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Chatt Kontakta oss
Kontakta oss Chatt

Mitt sabbatsår på college i Seattle, USA

jacob med vänner som studerar på college i seattle håller i en amerikansk flagga

"Du kommer att få så många nya vänner"

Hej, jag heter Jacob och  är 23 år gammal. Jag tillbringade två så kallade quarters, vilket motsvara omkring 6 månader, på Green River College i Washington State för att öka mina chanser att bli antagen till utbildningen Business Administration and Psychology vid Copenhagen Business School (CBS) i Köpenhamn. Jag har nu varit student på CBS i ett år och mitt sabbatsår på Green River College var det som gjorde detta möjligt.

Få hjälp med att skapa ditt utlandsäventyr

Ansökningsprocessen

Det var först när jag hade konstaterat att utlandsstudier skulle vara nyckeln till att komma in på min drömutbildning på CBS som jag kontakta KILROY för rådgivning och inspiration. Då jag tidigare hade rest till Indien med KILROY visste jag att de kunde hjälpa mig med även detta.

Jag bokade in mig på ett möte och kort därefter träffade jag en studierådgivare. Vi tittade tillsammans på alternativen och undersökte de olika möjligheterna när det kom till kursval och boende på de olika skolorna. KILROY kunde dessutom ge mig uppskattade budgetar för studieavgifter, bostadskostnader och levnadskostnader för de skolorna jag valde emellan, något som var till stor hjälp. Slutligen bestämde jag mig för Green River College och jag fick därefter hjälp med allt från boende till visumansökan.

Hela processen var mycket enkel och smidig. Det enda jag behövde göra var att besöka den amerikanska ambassaden samt göra TOEFL-testet, resten skötte KILROY. De hjälpte mig även med att komma i kontakt med Green Rives Colleges International Program som kunde hjälpa mig att registrera mig på de kurser som jag ville läsa. Under hela processen kände jag att jag var i goda händer och allt sköttes perfekt av både KILROY och Green River College.

color run i seattle för studenter på green river college

Vad var det bästa med att studera på Green River College?

Green River College är ett riktigt bra college med både kunnig personal och ett vackert campus. Från den stund att jag bestämde mig för att åka dit, till den dag då jag lämnade, kände jag mig alltid väl omhändertagen. Detta gäller i synnerhet mottagandet från personalen på the International Programs.

Förutom att the International Programs hjälpte mig mycket, fick jag dessutom chansen att jobba för dem. Vi var ett par studenter som bloggade om våra upplevelser på skolan och förutom det fick jag även uppdraget att i fokusgrupp undersöka hur internationella och inhemska studenter interagerar med varandra. Undersökningen gjordes under ett par veckor och var en riktigt lärorik upplevelse. Jag lärde mig mycket om ledarskap och kulturella skillnader och jag är så tacksam för att jag fick chansen att delta i projektet. Se till att kontakta dem om du bestämmer dig för att studerar på Green River College, de kommer med all säkerhet hjälpa dig med det mesta.

Studenterna vid skolan är dessutom en härlig bonus. Jag träffade mängder av fantastiska människor från så många olika länder och jag är jätteglad över de vänner jag fick under min tid där. Mångfalden av människor på campus gör miljön både rolig och lärorik.

Läs mer om Green River College

stadio i seattle samt två collegestudenter från Green River College

Under tiden jag var där såg jag till att vara med på många av de aktiviteter som anordnades för studenter. Jag spelade dessutom i skolans fotbollslag, vilket jag definitivt kan rekommendera om du gillar fotboll. Vi hade en match i veckan och det var den perfekta platsen för att skaffa nya vänner. Jag deltog även i många evenemang som skolan organiserade. Jag följde med på valskådning, vandringar, campingturer och dagsresor inom Seattle. Vi hade det alltid kul under dessa resor och jag kan lova dig att om du hänger med är nya vänner ett faktum. Något annat jag även tyckte var kul var att hyra en bil eller åka med Greyhound-bussarna för komma iväg på längre resor. Du kan enkelt ta dig till skidorter, besöka Oregon och köra upp till Vancouver i Kanada från Seattle.

Jag skulle säga att studierna på Green River College verkligen haft en positiv påverkan på mig och mitt liv. De kurser jag läste fick mig att inse att psykologi och ekonomi var rätt ämnen för mig. De vänskaper jag skapade och alla minnen jag samlade på mig är något jag ofta blickar tillbaka på. Jag reste dit ensam och var den enda skandinaven under de 6 månader jag var där. I utbyte mot detta fick jag möjligheten att lära känna människor från hela världen. Jag är evigt tacksam för den resa jag var med om och kan bara rekommendera alla att göra samma sak.

Mitt råd till framtida studenter på Green River College

Jag skulle säga att det första du bör göra är att lära känna det område du bor i. Spendera lite tid på att utforska området, campus, staden osv. Hitta närmaste matbutik och ta reda på hur bussar och tåg fungerar (det är ganska lätt). I slutändan kommer detta att spara dig massa tid och du kommer dessutom att känna dig mycket bekvämare snabbare.

Ett annat råd är att bo i Corner Campus Apartments som endast har boende för studenter på skolan. Där får du en unik möjlighet att lära känna studenter från hela världen, men också inhemska studenter, trots att det främst är internationella som bor där. Du bor i ett hus tillsammans med tre andra personer med eget sovrum, samt två badrum, ett kök och ett vardagsrum. Standarden är hög och i området rör det sig alltid människor. Det ligger dessutom endast 2 minuter från campus, så du har alltid nära till föreläsningar.

två studenter på promenad i bergen i seattle

Med detta sagt måste jag även rekommendera dig att inte registrera dig på onlinekurser eftersom du då inte har några fysiska lektioner på skolan. När du går på lektioner träffar du massor av olika människor och det är ett utmärkt sätt att ta chansen till att lära känna amerikanska studenter.

Mitt sista råd är att ge dig ut och hitta på saker. Green River College ligger i Auburn som ligger bara en timme från Seattle. Passa därför på att åka dit på dagsturer och utforska staden. Det är en så härlig stad som bubblar av mångfald. Skolan och olika studentklubbar arrangerar dessutom aktiviteter under helgerna vilket ger dig utmärkta tillfällen för att utforska Washington State och träffa nya människor. Om möjligt bör du dessutom se till att hyra en bil och dra iväg på en weekend. Washington State är en enorm delstat med otroligt vacker natur, vilket innebär att det finns mängder av landskap och roliga platser att utforska. En resa till kusten längs Highway 101 genom Olympic National Park rekommenderas starkt. Sträckan till Mt. Rainer är också värd att köra.

Kommande events

See more events ({{ allEventCardsTotal }})

Nyfiken på att studera utomlands?

Taggad på en utbytestermin eller en hel utbildning utomlands men osäker på hur det går till? Vi vet, det är lite komplicerat. Det finns tusen möjligheter och en hel del trist pappersarbete. Därför finns vi här! Vi hjälper dig att hitta drömstudierna utomlands och tar hand om alla praktiska detaljer - helt kostnadsfritt.

Kontakta oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...