Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Se fler sökträffar [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Se fler sökträffar [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om att studera eller att göra en praktik utomlands? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad roligt att du vill utomlands! Vi återkommer till dig så snart vi kan. 

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka utlandsstudier med oss? Boka in ett möte med våra studierådgivare för att få hjälp med att hitta dina drömstudier. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, och mötena kan ske mellan 10:00-18:00.

Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad roligt att du vill du vill utomlands! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats för din kostnadsfria studierådgivning så snart vi kan.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Chatt Kontakta oss
Kontakta oss Chatt

Jakten på något "annorlunda"

Hanna With Group Of Friends On Beach

Vad gör man när livet står still?

Hanna bestämde sig för att det var dags att uppleva något nytt. Hon packade väskan och flyttade till Australien för att hitta en annorlunda tillvaro än vardagen i Stockholm. 

Fundera på vilken väg du vill ta

Att komma fram till vad man vill göra är bland det svåraste som finns. Så var det för Hanna. Livet på hemmaplan hade stagnerat och hon blev alltmer osäker på exakt vad det var hon ville göra. Då bestämde hon sig för att följa sin dröm om att bo och studera utomlands för att på så sätt komma fram till nästa steg i livet. Med ett öppet sinne och med alla dörrar på vid gavel.

Valet föll på att studera ekonomi på Queensland University of Technology i Australien.

Att byta hemland utan att känna någon

Föreställ dig att gå ombord på ett flygplan och veta att om 25 timmar kommer du vara helt ensam på andra sidan jordklotet. Så var det för Hanna när hon 2019 lämnade Arlanda för att flyga till Brisbane på Australiens östkust.   

Hon hade bokat hämtning vid flygplatsen och kördes direkt till sin nya lägenhet, som hon skulle dela med människor hon aldrig tidigare träffat. Hon hade inte sovit på 35 timmar, men lämnade ändå bara av sina väskor och begav sig sedan till närmaste varuhus för att skaffa sig lakan, handdukar och annat som behövdes till rummet i den nya lägenheten.

Första mötet med lägenhetskompisarna

När Hanna kom tillbaka från sin shoppingrunda träffade hon de andra som bodde i lägenheten. En kanadensisk tjej stod I vardagsrummet med sin mamma och som tur var mamman extremt pratglad och gjorde mötet lättsamt. De lade till varandra på Instagram och ordnade en middag redan samma kväll och allt bara flöt på efter det.

”Det som är bra är att alla är där på precis samma premisser och lika intresserade som du av att lära känna nya människor. Du kanske tror att du är den enda som är ensam, men väldigt snart märker du att alla har samma mål att knyta nya kontakter som du.”

De första veckorna på QUT

Hanna valde att studera ekonomi på QUT och fick de första veckorna möjligheten att möta internationella studenter från många olika länder. Under introduktionsveckan träffade hon norrmän, svenskar, spanjorer, fransmän och kanadensare och alla blev snabbt kärnan i den grupp hon umgicks med under det kommande året i Brisbane. Det fanns såklart andra studenter också, men detta gäng blev viktigast, förklarar hon.

”Vi var en grupp på omkring 15 personer som tillbringade mycket tid tillsammans. Vi åkte till stranden tillsammans, hängde hemma hos varandra, vandrade i bergen och åkte på weekendresor längs kusten”

Det var under de allra första två veckorna som hon verkligen lärde känna andra internationella studenter och hon säger:

”Jag är verkligen glad att jag gick på alla event under introduktionen. Alla där är i samma situation som du, så det finns ingen anledning att vara nervös. Följ bara med strömmen.”

Och att följa med strömmen var enkelt för Hanna eftersom hon valt att bo ett hus full av studenter från hela världen. Boendet hette Student 1 och bestod av tre olika byggnader med vardera 15 våningar som var och en rymde studenter från alla universitet i Brisbane. Där fanns spelrum, filmrum, grillplats, takterrass och flera olika sportmöjligheter, så att träffa folk var ingen större konst.

Att vara utomlands är att upptäcka

Det är ingen överraskning att utlandsstudier inte bara handlar om studier. För många handlar det lika mycket om att uppleva, upptäcka och umgås med ett nytt ställe och med människor från andra kulturer.

För Hanna var det precis så. Varje helg åkte hon iväg och upptäckte olika delar av det magnifika landet down under genom road trips, surfläger i Byron Bay, vandringar i de näraliggande bergen och besök till storstäderna Sydney och Melbourne.

En ögonöppnare att studera utomlands

För Hanna blev tiden utomlands en ögonöppnare. Idag studerar hon medicin och inte ekonomi, men även om hon senare tog en ny väg i livet har hon aldrig ångrat sina studier utomlands.

“Först och främst fick jag manga nya vänner I Australien. Jag var väldigt osäker på vad jag ville studera så att testa ekonomistudier i Australien gav mig en viss vägledning om vilken riktning jag skulle fortsätta på och vilka vägar jag skulle undvika. Idag är jag hemma i Stockholm igen och studerar medicin vilket passar mig mycket bättre än ekonomi, men det hade jag aldrig vetat om jag inte testat det först.

Hon har fortfarande kontakt med de flesta av vännerna från Brisbane och även om det kanske låter som en klyscha så gav tiden i Australien henne även ett stort lyft på det personliga planet.

“Jag har mycket bättre självförtroende idag och du förändras verkligen som person under resans gång. Till det bättre!”

Vill du också starta ditt eget studieäventyr?

Om du själv drömmer om ett studieäventyr utomlands, tveka inte att höra av dig så hjälper vi dig att planera dina utlandsstudier.

Skiv till oss

Kommande events

See more events ({{ allEventCardsTotal }})

VILL DU STUDERA I AUSTRALIEN LIKT HANNA?

Eller någon annanstans för den delen? Att studera utomlands är mycket mer än plugg. Det är en total upplevelse och dessutom en investering i framtida karriär.
Vi hjälper dig varje under steg på vägen mot din drömutbildning.

Skriv till oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...