{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Julia studerar Travel & Tourism Management i Australien

Julia studerar Travel and Tourism Management i Australien.

Hej!

Mitt namn är Julia och jag studerar just nu på TAFE Queensland. I januari flyttade jag till Australien för att läsa diplomkursen Travel & Tourism Management. Läs mer för att höra hur jag här det här Down Under.

En vanlig studievecka vid TAFE Queensland

Skolan här är lik våra skolor hemma i Sverige. Lärarna är underbara och väldigt måna om att man ska trivas både i och utanför skolan. Kurserna är väldigt intensiva och det gäller att man är effektiv under lektionstid för att undvika att behöva plugga på utanför skolan. Vi är schemalagda tre dagar i veckan, ca 9.00 till 16.00. Oftast räcker det med den schemalagda skoltiden, men ibland när vi är inne på ett intensivare och större kursmoment behövs det en extra pluggkväll i veckan. Det ena väger upp det andra, då vissa kursmoment är väldigt mycket lättare och roligare. Jag brukar lägga in extra pluggkvällar under vardagar för att sedan kunna ta helg och upptäcka vackra Australien.

vy över havet och regnskogen i en linbana i australien

Alltid nya aktiviteter under diplomkursen i Travel & Tourism Management

Då jag läser en kurs inriktad på rese- och turistindustrin får jag uppleva en hel del roliga saker. En dag varannan vecka har vi praktiskt arbete, vilket innebär att vi gör utflykter. Exempelvis har vi var varit i Kuranda och åkt skyrail och kollat på olika vattenfall, vi har även varit vid Barriärreven och snorklat.

ett gäng vänner på en strand i australien

Lärt känna människor från hela världen

På fritiden spenderar jag mycket tid med vänner, vi gör utflykter och tar alla chanser vi får att se så mycket som möjligt av vår omgivning. Här är det lätt att skaffa vänner, en hel del backpackers, människor från hela jorden som kommit hit för att jobba och studera och sen lokalbefolkning också såklart. Alla är supertrevliga och välkomnande. Jag reste hit med en vän och vi valde att studera första terminen i Cairns och sedan flytta till Brisbane för att studera andra terminen där. Allt för att vi vill se och upptäcka så mycket som möjligt medan vi är här. Vi hyr en lägenhet i Cairns nu vilket fungerar jättebra!

Australien har fallit mig helt i smaken och som jag känner just nu vill jag aldrig åka hem. Människorna, naturen och allt annat är helt underbart. Evigt tacksam till KILROY som rekommenderat och hjälpt mig hela vägen till TAFE och Australien.

Varma hälsningar, Julia

 

Vill du dra iväg till Australien likt Julia?

Boka in en gratis studiereådgivning

Skicka ett meddelande till oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...