Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Magnus studerade en master i stadsplanering på andra sidan jorden

whale_shark-and-diver-philippines

Magnus pluggar till en Master of Urban Planning and Environment i Australien

Jag gjorde mitt examensarbete inom stadsplanering och direkt efter examen blev jag anställd som byggnadsingenjör. Efter ett par år på den tjänsten kände jag att jag ville fortsätta min karriär inom stadsplanering och tog beslutet att börja studera igen. Utlandet och Australien lockade direkt och jag valde att kontakta KILROY för att underlätta min ansökningsprocess. De gjorde ett kanonjobb och det gick hur smidigt som helst! Tillslut landade beslutet på Melbourne och RMIT.

Plugga i Melbourne? Berätta mer!
Vill du veta mer om utbildningar och studentlivet i Melbourne? Vi berättar gärna mer om hur det är att leva i Melbourne, har koll på hela ansökningsprocessen och tar hand om alla praktiska detaljer åt dig. Helt kostnadsfritt och utan förpliktelser!
Boka kostnadsfri rådgivning idag!

"Staden är rankad som den bästa staden att bo och leva i, RMIT är ett välrenommerat universitet och med allt positivt om staden och RMIT var det ett enkelt val"

I början av februari 2016 landade jag på andra sidan jorden. 
Studera i Melbourne

Utbildningen på RMIT i Melbourne.

Utbildningen jag läser heter Master of Urban Planning and Environment och jag gör det på heltid i två år. Mitt mål är att kunna utveckla och förbättra städer med en konstant växande befolkning och framtida klimatförändringar, det är verkligen en utmaning vad gäller stadsplanering. Jag läser fyra kurser samtidigt över hela terminen. Eftersom RMITs masterskurser är anpassade för folk som arbetar är alla kvällskurser á två timmar en gång i veckan. Det är mycket självständigt arbete med tanke på hur få undervisningstimmar det är. En masterstermin är 12 veckor. 

Campus
En typisk dag börjar med träning och sedan studier innan föreläsningen börjar. Efter läsningen är klar arbetar jag med uppsatser och presentationer. Det är en hel del att läsa inför varje föreläsning som alltid följs upp av en timmes diskussion av dagens ämne i mindre grupper. Planering av sitt eget arbete är A och O för en master här. 

"Min lediga tid spenderar jag mest genom att utforska staden och hitta på allt möjligt roligt, och givetvis umgås med folk på boendet. Staden är stor och det händer alltid något spännande, men jag försöker klämma in utflykter utanför Melbourne när tiden räcker till"

Centralt studentboende

Jag har ett rum på ett studentboende som heter RMIT Village, ca 400 studenter varav hälften är från Australien, resten är utbytesstudenter och jag är enda svensken, vilket jag gillar. Min lägenhet delar jag med en tysk utbytesstudent för tillfället. De som bor här läser vid alla möjliga universitet, inte bara RMIT som namnet antyder. Det är 15 minuters gång till centrum och RMIT och det går även spårvagnar precis utanför. De har även anställd personal som sköter allt från pool och gym till diverse aktiviteter och utflykter. Jag har fullt CSN och skjuter även till lite egna pengar för boendet, som är ganska dyrt om man jämför med att dela en lägenhet eller ett hus, men studentboende är en kanonstart om man åker hit på egen hand. 

"Under vinterlovet (svensk sommar), som är ca fem veckor, åker jag till nordvästra Australien för att dyka med valhajar och sedan in till mitten och ”the outback”, det ser jag verkligen fram emot!"

Mina tips till dig som vill studera utomlands:

  • Sök visum i väldigt god tid, kompletteringar kan krävas till exempel vid tidigare anställning i Försvarsmakten.
  • TOEFL eller IELTS-test är krav på masternivå om man inte gjort tidigare utbildning på engelska, olika universitet har olika krav på resultat.
  • Är du intresserad av att bo i RMIT Village måste du söka i god tid, ungefär i september/april öppnar deras ansökning inför respektive kommande termin. Först till kvarn.

Sugen på att studera i Melbourne, snacka med oss!

Kommande events

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om att studera eller att göra en praktik utomlands? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad roligt att du vill utomlands! Vi återkommer till dig så snart vi kan. 

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka utlandsstudier med oss? Boka in ett möte med våra studierådgivare för att få hjälp med att hitta dina drömstudier. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, och mötena kan ske mellan 10:00-18:00.

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad roligt att du vill du vill utomlands! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats för din kostnadsfria studierådgivning så snart vi kan.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...