{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Associate Degree

Läs en Associate Degree utomlands med KILROY - vi hjälper dig från ansökan fram till examen!
Läs en Associate Degree utomlands med KILROY - vi hjälper dig från ansökan fram till examen!

Ta en Associate Degree i USA

En Associate Degree är ett intressant alternativ när du vill studera utomlands. Att uppnå denna grad ökar dina chanser på arbetsmarknaden och ger dig möjlighet att fortsätta att studera på ett amerikanskt universitet.

Vad är en Associate Degree?

En Associate Degree är en internationellt erkänd titel. Det är en akademisk examen som du kommer att tilldelas som student efter att ha avslutat ett tvåårigt program i USA vid ett:

  • Community college
  • Junior college
  • Teknisk högskola
  • City college

Skillnaden på Bachelor's Degree och Associate Degree

Bachelorutbildning kallas undergraduate utomlands. Under ett Associate Degree-program studerar du i princip de första två åren av en kandidatexamen. Men det kan också vara ett fristående diplomprogram. Om du till exempel känner att två års studier är tillräckliga kan du använda examensbeviset direkt på arbetsmarknaden. Med en Associate Degree visar du din ambition och det är precis vad arbetsgivare letar efter!

Du får examensdiplom på 2 år

På högskolorna i USA som visamarbetar med kan du börja med ett Associate Degree-program efter gymnasiet. Du måste vara minst 18 år vid de flesta utbildningsinstitutioner när utbildningen börjar. Efter avslutad tvåårig kurs får du ett examensbevis!

Utöka din Associate Degree efter examen

Det grymma med en Associate Degree är att du också kan göra ett "university transfer program", vilket gör att du kan ta en bachelorexamen. Du tar sedan de första två åren av utbildningen på en community- eller city college för att sedan övergå till ett amerikanskt universitet och avsluta de sista två åren av din kandidatexamen. Den stora fördelen med detta är att kursavgifterna är mycket lägre än vid universiteten. Och om du väljer rätt kurser och får bra resultat, kan du slutföra din kandidatexamen på fyra år. En kandidatexamen i USA tar normalt fyra år.

Våra studierådgivare hjälper dig gärna göra rätt val. Vi informerar dig om de olika programmens antagningskrav och om alla andra praktiska frågor. Dessutom hjälper vi dig med hela registreringsprocessen!

Vill du veta mer om Associate Degrees?

Få gratis studierådgivning

Sök efter universitet utomlands

Vill du veta mer?

Kostnadsfri studierådgivning

Våra studierådgivare har själva erfarenhet av utlandsstudier och hjälper dig gärna att besvara alla dina frågor kring val av land, kurser, boende och allt annat du har funderingar kring!
Personlig studierådgivning

Kostnad och finansiering

Vad kostar det att studera utomlands och hur kan du finansera dina studier? Vi har koll på studiemedel, stipendier och kan berätta om hur det fungerar att arbeta vid sidan av dina utlandsstudier.
Mer information

Val av utbildning

Vi har en hel del samarbetsuniversitet med ett brett utbud av kurser och utbildningar så chansen att du hittar dina drömstudier är stor!
Alla våra universitet

Studenter berättar

Fler studentberättelser

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...