{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Study Abroad: Fristående kurser utomlands

Intresserad av att läsa fristående kurser utomlands? | Study Abroad med KILROY
Läs fristående kurser utomlands | Study Abroad med KILROY

Läs en eller två terminer utomlands genom ett Study Abroad-program

Välj din kurspaket själv med ett Study Abroad-program. Du studerar kurser utomlands under en eller två terminer, efter din gymnasieutbildning eller som en del av din kandidatexamen. Pluggar gör du på någon häftig destination - vad sägs om Kalifornien eller Sydney?

Vad är Study Abroad?

Genom att studera utomlands genom Study Abroad kan du studera på universitet eller college i hela världen. Istället för att läsa ett helt kandidat- eller masterprogram läser du endast fristående kurser under en eller två terminer (något universitet ofta benämner som Study Abroad Program). Att välja den här varianten av utbildningar utomland är mycket populärt då du kan vara mycket flexible i dina val av kruser samt hur länge du ska vara borta. Genom Study Abroad kan du dessutom både läsa på kandidat- och masternivå - så det är aldrig för sent att läsa en termin utomlands!

Study Abroad efter gymnasiet eller under din utbildning

Om du är sugen på miljöombyte under ditt kandidatexamen kan du välja att läsa några kurser utomlands genm Study Abroad-program. Du väljer dina egna kurser och får poängen tillgodoräknade.

Vi har ett antal partneruniversitet som erbjuder Study Abroad efter avklarad gymnasieexamen. Du kanske upptäcker nya intressen och studierna kan bli en bra förberedelse för framtiden. Tänk att studera och leva studentlivet utomlands på ett college eller universitet i till exempel USA!

Skillnaden på Study Abroad och utbytesprogram

Med ett utbytesprogram kan du studera utomlands under en period utan att betala dina studieavgifter på det program du läser. Oftast sker det här genom ditt hemuniversitet i Sverige. Med Study Abroad är det annorlunda, du bor utomlands under en period och eftersom det inte ordnas genom din utbildning betalar du studieavgifter. De kurser som du läser utomlands kan oftas tillgodoräknas i hemma i Sverige.

Förkunskapskrav

För att kunna studera utomlands under en termin måste du ha en gymnasieutbildning. För vissa utlandsstudier måste du ha studerat minst ett år på en högre utbildning. Vi hjälper dig gärna med alla frågor du har om utlandsstudier! 

Boka en gratis studierådgivning hos oss!

Sök efter universitet utomlands

Vill du veta mer om Study Abroad?

Kostnadsfri studierådgivning

Våra studierådgivare har själva erfarenhet av utlandsstudier och hjälper dig gärna att besvara alla dina frågor kring val av land, kurser, boende och allt annat du har funderingar kring!
Personlig studierådgivning

Kostnad och finansiering

Vad kostar det att studera utomlands och hur kan du finansera dina studier? Vi har koll på studiemedel, stipendier och kan berätta om hur det fungerar att arbeta vid sidan av dina utlandsstudier.
Mer information

Val av utbildning

Vi har en hel del samarbetsuniversitet med ett brett utbud av kurser och utbildningar så chansen att du hittar dina drömstudier är stor!
Alla våra universitet

Studenter berättar

Fler studentberättelser

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...