{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Bestiga Kilimanjaro

uhuru peak kan du se när du ska bestiga kilimanjaro i tanzania
personer med ryggsäckar som ska bestiga kilimanjaro

Nå Afrikas tak genom att bestiga Kilimanjaro

Drömmer du om att bestiga Kilimanjaro som är Afrikas högsta punkt? Om du älskar äventyr och upplevelser och överväger att resa till Tanzania se bör du se till att få ta del av den unika upplevelsen att bestiga Kilimanjaro. Vi erbjuder spännande och utmanande vandringar med professionella guider och en äventyrlig grupp. Så det handlar helt enkelt om att hitta rätt resa uppför berget för dig, vi har något för för alla nivåer!

Snacka med oss om att bestiga Kilimanjaro

Hur kan du bestiga Kilimanjaro?

Det finns vanligtvis sex olika vägar för att bestiga Kilimanjaro. Rutterna har olika svårighetsgrader och toppen av berget kan nås från både öst och väst, norr eller söder. Varje rutt erbjuder något speciellt, till exempel utsikt, natur och upplevelser längs vägen. Det finns både rutter för nybörjare, medelsvåra rutter och mer avvancerade rutter. Olika typer av boende erbjuds längs vägen, några av rutterna har hytter och andra har tält. Du börjar din tur mot toppen i cirka 30 graders hetta och kommer vandra genom tropiska skogar under din resa. Du avslutar på toppen med ca -25 grader kallt. Med andra ord kmme du att att uppleva stora kontraster på endast ett par få dagar!

De 4 populäraste vandringslederna vid Kilimanjaro:

 

 • Rutten Lemosho
  Den här rutten ger många bra tillfällen för acklimatisering. Leden är avskild och är ett populärt val för många vandrare då den går förbi häftiga bergsklyftor med utsikt över västra sidan av Kilimanjaro. Vägen sammanfaller med Machamevägen på den 4:e vandringsdagen. Alla övernattningar, alla måltider, lokal transport och avslutningsmiddag ingår i priset. Detta är ett perfekt alternativ om du vill ta dig tid och vänja dig vid höjderna. Rutten börjar i Moshi.

Förslag på en trekk längs Lemosho

 • Rutten Machame: Den mest populära Machame-rutten har störst success rate och är även känd som "Whisky Route". Leden är utmanande men bjuder på naturupplevelser i världsklass. Eftersom rutten är ett populärt val kan den vara vältrafikerad. Allt boende, alla måltider, all lokal transport och avslutningsmiddagen ingår. Machame-rutten är kanske den mest äventyrliga leden för att bestiga Kilimanjaro. Rutten börjar i Moshi och kan göras på både 8, 9 eller 13 dagar. Den sista alternativet inkluderar också en rundtur i Serengeti National Park.

Förslag på en trekk längs Machame

 • Rutten Marangu
  Deta är den kortaste, billigaste och enklaste rutten för dig som vill bestiga Kilimanjaro. Marangu är även känd som "Coca-Cola-rutten" och under den här vandringen övernattar du i bergstugor och det är samma vandringled både upp- och nerför Kilimanjaro. Resan börjar i Moshi. All lokal transport, boende och mat ingår i priset. 

Förslag på en trekk längs Marangu

 • Rutten Rongai
  Rongai är den enda leden som låter dig bestiga Kilimanjaro från norra sidan. Du kommer att vara med om häftiga naturupplevelser redan tidigt under trekkingen med kraftig stigning som senare minskar med färre möjligheter till acklimatisering. Den här leden är mindre turisttät och rekommenderas att göras under regnsäsongen. All övernattning, lokal transport, måltider och avslutningsmiddag ingår i priset.

Förslag på en trekk längs Rongai

Psst... om du är intresserad av att läsa på mer om de olika rutterna som låter dig bestiga Kilimanjaro, kolla in den här artikeln!

Vad krävs det för att bestiga Kilimanjaro?

Om du är vid god fysisk form och kan klara av att gå längre turer samt springa mellan 5 och 10 kilometer har du en bra grundform för att bestiga Kilimanjaro. Om du har lung- eller hjärtproblem rekommenderar vi inte att du tar dig an den här utmaningen. Pratar med din läkare om du är osäker på om din form håller för den här typ av vandring. 

Vilken utrustning behöver du för att bestiga Kilimanjaro?

 • Ett par bra vandringsstövlar (du vill inte har ett par splitternya skor som behövs gås in under själva resan)
 • Underställ
 • Vandringsvänlig samt vindtät- jacka och byxor
 • Varma strumpor som andas
 • Handskar
 • Solglasögon
 • Pannlampa

Ett bra tips: packa alla dina kläder i vattenavvisande väskor så att de inte blir blöta under vandringen. 

Höjdsjuka under vandringen

Det är mycket viktigt att ge kroppen tid för acklimatisering då syrehalten minskar ju högre upp du tar dig längs Kilimanjaro. Om detta inte görs finns risken att du drabbas utav höjdsjuka. För att inte påverkas allt för mycket av den tunna luften och få biverkningar så som huvudvärk och yrsel bör du ta det lugnt och långsamt när du nått en ny höjd. Det är rekommenderat att spendera ett antal dagar helt utan ansträngningar innan man tar sikte på nästa etapp och delmål. På detta vis låter du kroppen vänja sig vid den tunna luften. Om du känner att det blir för tufft bör du direkt informera din guide om detta och ta dig ner från Kilimanjaro så fort som möjligt.

Redo för att ta dig till toppen av Kilimanjaro?

Vi är experter på att ta fram resor unikt anpassade efter alla typer av resenärer som är ute efter ett äventyr. Våra reseexperter svarar gärna på alla dina frågor om att bestiga Kilimanjaro, så boka in dig på ett kostnadsfritt möte (som du kan ta i en av våra butiker eller över telefon) så guidar vi dig genom djungeln av möjligheter och skräddarsyr din drömresa till Tanzania. Låt ävetyret börja! 

Boka in en reserådgivning

Varför bestiga Kilimanjaro med KILROY?

Du designar - vi gör grovjobbet!
KILROY är den smartlata backpackerns bästa vän. Om du berättar för oss när och vart du vill resa samt vad du vill göra under resan, så gör vi grovjobbet att hitta de bästa biljetterna och upplevelserna för din resa - helt kostnadsfritt!
Slipp turistfällor & blåsningar
Vi är resenördar och vill att upplevelser ska vara unika och prisvärda. Därför jobbar vi stenhårt med att kvalitetssäkra och utvärdera de upplevelser som vi ordnar åt våra kunder. Inga rostiga dykflaskor eller flisiga surfbrädor här inte!
Din kompis på resan
Under tiden du reser finns vi där för dig om du får ändrade planer. Har du blivit kär i en surfare och vill stanna längre på en destination? Eller har du blivit sugen på phad thai och vill boka om din rutt? Våra reserådgivare hjälper dig med ombokningar!

Äventyr vid Kilimanjaro

Hittade du inte det du letar efter?

Se alla våra aktiviteter {{ mdiChevronRight }}

Reseinspiration

Mer reseinspiration

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...