Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Se fler sökträffar [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Se fler sökträffar [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om ett nytt äventyr? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad kul att du hör av dig! Vi återkommer till dig inom kort. Vill du nå oss innan dess kan du kontakta oss via chatt eller telefon på nummer 0771 – 545 769. Se våra öppettider här

Det har hänt att våra mejl har hamnat i spamfiltret – så ta gärna en titt där om du saknar mejl från oss.

Vi hörs snart!

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett möte med våra resespecialister för att få skräddarsydd rådgivning inför din nästa resa. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, , och mötena kan ske mellan kl. 10:00-18:00.

Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

Vi finns på plats:
Måndag-Fredag 11.00-15.00 (telefon & chatt)

Våra butiker är tillsvidare stängda pga coronakrisen


Vi ser fram emot att vara en del av planeringen av dina drömupplevelser utomlands. Hoppas att inspirationen är på topp - för nu kör vi!

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Chatt Kontakta oss
Kontakta oss Chatt
uhuru peak kan du se när du ska bestiga kilimanjaro i tanzania
personer med ryggsäckar som ska bestiga kilimanjaro

Bestig Kilimanjaro - Afrikas tak

Vill du bestiga Kilimanjaro - Afrikas högsta punkt? Om du älskar äventyr och upplevelser och överväger en resa till Tanzania se då till att vara med om den unika upplevelsen att vandra vid Kilimanjaro. Vi erbjuder spännande och utmanande vandringar med professionella guider och en äventyrlig grupp. Så det handlar bara om att hitta rätt resa upp på berget för dig, vi har något för alla nivåer!

Snacka med oss om att bestiga Kilimanjaro

Hur bestiger man Kilimanjaro?

Det finns vanligtvis sex olika vägar för att bestiga Kilimanjaro. Rutterna har olika svårighetsgrader och berget kan nås från både öst och väst, norr eller söder. Varje rutt erbjuder något speciellt, till exempel utsikt, natur och upplevelser längs vägen. Det finns både enkla rutter, medelsvåra rutter och väldigt svåra rutter. Olika typer av boende erbjuds längs vägen, några av rutterna har hytter och andra har tält. Du börjar din tur mot toppen i cirka 30 graders hetta och kommer vandra genom tropiska skogar under din resa. Du avslutar på toppen med ca -25 grader kallt. Kort sagt, du kommer att uppleva stora kontraster på ett par få dagar!

De 4 populäraste lederna vid Kilimanjaro:

 • Rutten Lemosho
  Den här rutten ger många bra tillfällen för acklimatisering. Leden är avskild och är ett populärt val för många vandrare då den tar en förbi häftiga bergsklyftor med utsikt över västra sidan av Kilimanjaro. Vägen sammanfaller med Machamevägen på den 4:e vandringsdagen. Alla övernattningar, alla måltider, lokal transport och avslutningsmiddag ingår i priset. Vägen är ett bra alternativ om du vill ta dig tid och vänja dig vid höjderna. Rutten börjar i Moshi.

Förslag på en trekk längs Lemosho

 • Rutten Machame: Den mest populära
  Machame-rutten har störst success rate och den är även känd som "Whisky Route". Leden är utmanande men naturupplevelserna är i världsklass. Eftersom rutten är ett populärt val kan den vara vältrafikerad. Allt boende, alla måltider, all lokal transport och avslutningsmiddagen ingår. Machame-rutten är kanske den mest äventyrliga leden för att bestiga Kilimanjaro. Rutten börjar i Moshi och kan göras på både 8, 9 eller 13 dagar - den senare inkluderar en rundtur i Serengeti National Park.

Förslag på en trekk längs Machame

 • Rutten Marangu
  Den kortaste, billigaste och enklaste vägen för dig som vill bestiga Kilimanjaro. Marangu är även känd som "Coca-Cola-rutten" och under den här vandringen övernattar du i bergstugor och det är samma vandringled både upp- och nerför Kilimanjaro. Resan börjar i Moshi. All lokal transport, boende och mat ingår.

Förslag på en trekk längs Marangu

 • Rutten Rongai
  Rongai är den enda leden som låter dig bestiga Kilimanjaro från norra sidan. Du kommer att vara med om häftiga naturupplevelser redan tidigt under trekkingen med kraftig stigning som senare minskar med färre möjligheter till acklimatisering. Den här leden är mindre turisttät och rekommenderas att göras under regnsäsongen. All övernattning, lokal transport, måltider och avslutningsmiddag ingår i priset.

Förslag på en trekk längs Rongai

Psst... om du är intresserad av att läsa på mer om de olika rutterna som låter dig bestiga Kilimanjaro, kolla då in den här artikeln!

Vad krävs det för att bestiga Kilimanjaro?

Om du befinner dig i bra fysisk form och kan klara av att gå längre turer samt springa mellan 5 och 10 kilometer har du en bra grundform för att bestiga Kilimanjaro. Om du har lung- eller hjärtproblem rekommenderar vi inte att du tar dig an utmaningen. Pratar med din läkare om du är osäker på om din form håller för den här vandringen.

Vilken utrustning behöver du inför trekken till Kilimanjaros topp?

 • Ett par bra vandringsstövlar (du vill inte har ett par splitternya skor som behövs gås in under själva resan)
 • Underställ
 • Vandringsvänlig samt vindtät- jacka och byxor
 • Varma strumpor som andas
 • Handskar
 • Solglasögon
 • Pannlampa.

Ett bra tips: packa alla dina kläder i vattenavvisande väskor så att de inte blir blöta.

Höjdsjuka under vandringen

Det är mycket viktigt att ge kroppen tid för acklimatisering då syrehalten minskar ju högre upp du tar dig längs Kilimanjaro. Om detta inte görs finns risken att drabbas utav höjdsjuka. För att inte påverkas allt för mycket av den tunna luften och få biverkningar så som huvudvärk och yrsel bör du ta det lugnt och långsamt när du nått en ny höjd. Det är rekommenderat att spendera ett antal dagar helt utan ansträngningar innan man tar sikte på nästa etapp och delmål. På detta vis låter du kroppen vänja sig vid den tunna luften. Om du känner att det blir för tufft bör du direkt informera din guide om detta och ta dig ner från Kilimanjaro så fort som möjligt.

Redo för att bestiga Kilimanjaro - Afrikas tak?

Vi är experter på att ta fram resor unikt anpassade efter alla typer av resenärer som är ute efter ett äventyr. Våra reseexperter är redo med svaren på alla dina frågor om att bestiga Kilimanjaro, så boka in dig på ett kostnadsfritt möte (som du kan ta i en av våra butiker eller över telefon) så guidar vi dig genom djungeln av möjligheter och skräddarsyr din drömresa till Tanzania.

Boka in en reserådgivning

Varför bestiga Kilimanjaro med KILROY?

Du designar - vi gör grovjobbet!

KILROY är den smartlata backpackerns bästa vän. Om du berättar för oss när och vart du vill resa samt vad du vill göra under resan, så gör vi grovjobbet att hitta de bästa biljetterna och upplevelserna för din resa - helt kostnadsfritt!

Slipp turistfällor & blåsningar

Vi är resenördar och vill att upplevelser ska vara unika och prisvärda. Därför jobbar vi stenhårt med att kvalitetssäkra och utvärdera de upplevelser som vi ordnar åt våra kunder. Inga rostiga dykflaskor eller flisiga surfbrädor här inte!

Din kompis på resan

Under tiden du reser finns vi där för dig om du får ändrade planer. Har du blivit kär i en surfare och vill stanna längre på en destination? Eller har du blivit sugen på phad thai och vill boka om din rutt? Våra reserådgivare hjälper dig med ombokningar!

Äventyr vid Kilimanjaro

Filtrera
Sortera efter
{{ currentSortLabel }}
 • Mest populära
 • Lägsta pris
 • Högsta pris
 • Längd (kortaste först)
 • Längd (längsta först)
 • Namn A till Ö
 • {{ autoCompletedDestination }}
{{ destinationTag.name }}
 • {{ autoCompletedActivity }}
{{ activityTag.displayName }}

Välj månad

 • {{month.Name}} {{ setYear(month) }}
 • {{month.Name}} {{ setYear(month) }}
{{ dateTag.month }} {{ dateTag.year }}
30+
1
30000+
{{absoluteMinPrice}}

Vi hittade {{ filterCount }} aktivitet, sorteras efter

Vi hittade {{ filterCount }} aktiviteter, sorteras efter

{{ currentSortLabel }}
 • Mest populära
 • Lägsta pris
 • Högsta pris
 • Längd (kortaste först)
 • Längd (längsta först)
 • Namn A till Ö
Se fler aktiviteter ({{remainingCards}})

Hittade du inte det du letar efter?

Se alla våra aktiviteter

Reseinspiration

Kommande events

See more events ({{ allEventCardsTotal }})

Bestig Kilimanjaro som en del av resan i Tanzania

Om du är taggad på att uppleva Kilimanjaro till fots hjälper vi gärna till att planera din resa så att du får en underbar upplevelse!

Få gratis reserådgivning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...