{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res Marrakech med KILROY
Res Marrakech med KILROY

Res Marrakech- gå vilse i souksen

Beläget nära foten till de berömda Atlasbergen hittar du Marrakech och är ett utmärkt ställe att starta ditt marockanska äventyr. 

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Jemaa el-Fnaa

De flesta besökare bor inne i Medina, den gamla och befästa staden är fylld med affärer, lokala touts, slingrande gator och restauranger. Medina ligger mitt i Jemaa el-Fnaa, ett stor torg fyllt med aktiviteter dag och natt. Under dagen möts de lokala handlarna som säljer lokala souvenirer. Efter solen gått ner ställer restauranger och matställen upp sina tält och börjar sälja den mest utsökta marockanska maten.

Jemaa el-Fnaa är omgivet av souks med små och slingrande gator, fyllda med affärer. De kan vara förvirrande och du kan nästan vara säker på att du kommer gå vilse. Men få inte panik: souksen är inte tillräckligt stora för att gå vilse i under en längre tid ,och lokalbefolkningen kommer gärna hjälpa dig att peka i rätt riktning om du ser bortkommen ut. Ett tips är att komma ihåg din väg genom souksen genom att memorera dörrar, väggfärger och skyltar. Om du försöker hitta tillbaka genom att komma ihåg butikerna blir du väldigt förvirrad när butikerna har stängts och fönstren är täckta med stålstänger och trä.

Shopping i Marrakech

Soukarna kring Jemaa el-Fnaa är fyllda med smycken, skor, kläder, marockanskt te, glasögon, lampor, mattor, sängkläder, keramik, kryddor och mycket mer. Innan du avslutar en affär med en köpman, kom ihåg att pruta hårt. Lokalbefolkningen är vana vid turister och gillar att sätta sina priser högt.

Äta och dricka i Marrakech

Jemaa El-Fnaa är platsen att gå till för att äta mat i Marrakech. Byggnaderna som omger det stora torget är fyllda med restauranger som serverar den traditionella Tagine och Cous Cous rätter. I mitten kan du få nypressad apelsinjuice, som även ryktas som den bästa apelsinjuicen i världen. Alkohol serveras inte på restauranger i Medina, så du måste klara dig på vatten, läsk, kaffe eller te.

Saker att se i Marrakech

Medina och sevärdheterna som Jemaa el-Fnaa och souksna är ett måste när man besöker Marrakech, men det finns många andra saker att utforska i Marrakech.

Bahia Palace byggdes i slutet av 1800-talet och byggdes med avsikt att fånga kärnan i marockansk och islamisk stil och är definitivt värt ett besök.

Om marockansk konst finns på din intresselista borde du besöka Dar Si Said, där du hittar en stor samling marockanska konster, inklusive en träbearbetning från 1700-talet, berbermattor, keramik och gammalt läderverk.

Om du är nyfiken på hur de lokala souvenirerna tillverkas bör du besöka de lokala garverierna där du kan se hur huden blir solbränd och torkad. Besök på morgonen eftersom det är då aktiviteten är som bäst.

Skrubba dig - besök en lokal Hammam i Marrakech

Om du tycker om att fräscha upp dig efter en lång dag med shopping eller sightseeing bör du besöka en lokal hamam. Här får du blötläggas, ångas och skrubbas. De dolda reglerna för hur en hammam ska utföras kan vara svåra att avkoda så köp hela paketet som innehåller en person som guidar dig och gör skrubbningen åt dig.

Turer från Marrakech

Området runt om Marrakech har gott om möjligheter till aktiviteter. Boka ett tåg till Atlasbergen eller åk på en ökenvandring till Sahara. Det är också möjligt att ta en dagstur till Essaouira vid havet.

Resa till och från Marrakech

Marrakech har en internationell flygplats med frekventa flyg från Europa. Om du backpackar runt Marocko kan du åka till Marrakech med tåg från Casablanca (3 timmar), Fez (7 timmar) och Tanger (10 timmar). Marrakesh har också bra anslutning med långdistansbussar till och från Agadir, Safir, Casablanca, Essaouira, Fez, Meknes, Ouarzazate och Rabat.

Låter en resa till Marrakech som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Marrakech. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...