{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Namibia

En elefant och en under på en dammig savann i Namibia.
Kvinna i traditionella kläder i Namibia.

Resa till Namibia

Namibia i sydvästra delen av Afrika är ett mycket vackert och orört land med ett imponerande djurliv och underbart landskap. Här kan du leva ut drömmen om det verkliga Afrika. När du reser till Namibia, åker du till ett land i sydvästra hörnet av Afrika, vilket på många sätt är något ganska speciellt. Landet har två imponerande öknar - den Namibiska öknen nära landets Atlantkust och den berömda Kalahariöken i öster.

Vill du resa till Nambia? Snacka med oss!

Snabbfakta om Namibia

Huvudstad:  Windhoek
Befolkningsantal: 2,5 miljoner
Högsäsong för resenärer: juli till oktober

Namibias sevärdheter

I Namibia finns det goda möjligheter att kombinera naturliga och kulturella upplevelser på resan. Du kan till exempel besöka Himba- och Sanstammarna och upptäcka hur dessa stammar fortfarande lever mer eller mindre exakt som de har levt i tusentals år. Och ja det här är också det land där du kan uppleva de afrikanska savannernas vilda djur på nära håll. Speciellt Etosha National Park som är ett utmärkt ställe att se lejon, elefanter, noshörningar, flodhästar, hyenor, sjakaler, vildsvin, gazeller och mcyket mer. Men den subtropiska Waterberg Plateau Park är ett bra ställe att upptäcka vit noshörning, afrikanska buffel, giraffer, antiloper, geparder och leoparder. Ja, Namibia är full av fantastiska vildmarksupplevelser, och en resa hit betyder nästan med all säkerhet att du kommer åka iväg med ett fullt kameraminne.

Något speciellt i Namibia är The Skeleton Coast, där öknen möter havet. Detta område är känt för de blekta val- och sälben som är utspridda runt stranden. Du kan även se elefantskelett och skeppsvrak här. På andra håll av kusten vid Cape Cross Bay hittar du ett antal bra stränder, ett perfekt ställe att koppla av före eller efter du hoppar på de mer eller mindre adrenalinfylla äventyren som Namibia erbjuder.

En histora av tysk kolonialisering, guld & ädelstenar

Namibia har varit både en tysk och en sydafrikansk koloni. Det tyska inflytandet är uppenbart, och även om huvudspråket i Namibia är engelska så är det en ganska stor del av befolkningen som talar tyska. Det finns många gator med tyska namn och även städer som Lüderitz och Swakopmund där du kan äta tysk mat. Utöver att landet påverkats stort av kolonialisering har även gruvindustrin och landets naturresurser haft ett inflytande på landet Namibia som vi vi känner till idag. Varför? Landet har stora naturresurser som diamanter, koppar, silver och guld. Detta har inneburit att gruvdrift varit och är mycket stor. Det här en stor förklaring till varför landet har varit så exponerat för utländska intressen i många år.

Klimater i Namibia

Resor till Namibia kan göras året runt, men det finns tider på året som är bättre än andra. Namibia är torrt och varmt de flesta delar av året, även om det officiellt bara finns två extremt korta torra årstider: en från april till maj och en annan från oktober till november. Den södra delen av landet sticker ut lite, för här regnar det oftare och landskapen är frodiga med skogar, våtmarker etc.

Vad kan du göra under en resa till Namibia?

Volontärarbeta med djur och natur

Namibia har ett helt enastående djurliv, men många arter är hotade och behöver både skydd och vård. Som volontär i Namibia kan du engagera dig i projekt som just arbetar med naturvård och djurskydd. Du kan dessutom kombinera denna typ av volontärarbete med engagemang i skola såväl som sjukvård.

Mer om volontärarbete i Namibia

Safari i Namibia

Det bästa och mest naturliga sättet att uppleva vildmarken är under en safari. Vi har valt ut det bästa safarit i Namibia, som du kan boka direkt med oss. Och om du bokar din safari härifrån eller under din resa till Namibia, finns det många olika typer att välja på - till exempel morgonsafari, nattsafari eller kanske en vandringssafari (om du vågar!). Till exempel erbjuder Namib-Naukluft National Park möjligheten att uppleva sin fascinerande natur på natten.

Mer om safari i Namibia

Praktisk information

Innan du åker till Namibia rekommenderar vi att du får information om vaccinationer, träffa din läkare eller lokal vaccinationscenter. Det kan också vara en bra idé att kolla ditt utrikesdepartementets hemsida för annan säkerhetsinformation när du reser till Namibia.

Är du nyfiken på att resa till Namibia?

Våra reseexperter sitter inne med grymma tips och råd om att just resa till Nambia, så väl som att göra en längre rundresa i Afrika. Boka in en kostnadsfri reserådgivning (som vi tar i en av våra butiker eller över telefon - du bestämmer!) så ser vi till att du kommer iväg på ett äventyr som du sent kommer att glömma!

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Namibia

Ja, en resa till Namibia ger dig stor variation. Du kan till exempel prova sky dykning, sand boarding, en fyrhjulstur, gå igenom de gigantiska sanddynerna eller ett äventyr på havet med snorkling eller dykning. Namibia är fullt av möjligheter till den äventyrliga resenären och vi kan starkt rekommendera landet eftersom det här är en perfekt blandning av pittoreska landskap, vilda djur och möjligheter att prova något skrämmande. Du måste också se den fantastiska Fish River Canyon, världens näst största kanjon, överträffad endast av Grand Canyon i USA.

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Hur vill du uppleva Namibia?

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...