{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Ta hjälp av KILROY för att planera din resa till Kapstaden i Sydafrika
Vandra upför Taffelberget med utsikt över Kapstaden

En resa till Kapstaden tar dig till Afrikas sydspets!

Kapstaden är en av de vackraste storstäderna i Sydafrika. Den ligger vid foten av Taffelberget som bildar bakgrund till staden. Från toppen av berget har du en fantastisk vy ända ner till Cape Point.

Få ett gratis reseförslag till Kapstaden

Upplev Kapstaden på din resa till Sydafrika

Kapstaden har en av de viktigaste hamnarna i Afrika. Stadens centrum är modern och erbjuder trendiga restauranger, modeaffärer och ett roligt nattliv. En solig men inte för blåsig dag rekommenderas en tur till Taffelberget (Table Mountain). Den lätta vägen är att hoppa in i en "cable car", men om man vill komma närmare berget finns det utmärkta vandringsleder som tar ett par timmar att vandra. Från toppen av berget möts man av en magnifik utsikt. Vackra kustlandskap finns även i Chapmans Peak Drive och Cape Point.

Sevärdheter att besöka i Kapstaden

Det finns mängder av spännande sevärdheter i Kapstaden, både när det kommer till kultur och natur. Här listar vi några av våra favoritsevärdheter i Kapstaden är. 

Robben Island

En resa till Kapstaden tar dig till Afrikas sydligaste spets, vilket gör hamnen här till en av de viktigaste på kontinenten. Från hamnen kan du med färja ta dig ut till Robben Islands, något som är ett måste för alla som reser till Kapstaden. Det var här Nelson Mandela satt fängslad i 27 år och guiderna som tar er runt på en resa genom Sydafrikas tuffa historia är, tro det elelr ej, föredetta fångar.

Taffelberget

En annan sevärdhet i Kapstaden som är oundvikligt att missa är det fantastiska Taffelberget. Om du vill ta dig till toppen kan detta göra under en dagsutflykt. Under utflykten kan du även passa på att vandra ett antal leder som tar dig upp till toppen. Om du är mer lagd åt det bekväma hållet finns en linbana som du även kan komma till toppen med. Utsikten där uppifrån är helt magisk!

Kapstadens kust

Om du inte får nog av utsikten över Kapstadens klippiga kust efter en dagstur till taffelbergets topp kan en roadtrip längs den berömda kuststräckan Chapmans Peak Drive vara något för dig. Sträckan sägs vara en av de vackraste i världen! Glöm inte att ta vägen förbi Cape Point, Afrikas sydligaste punkt där Atlanten möter Indiska Oceanen. PÅ vägen ut till denna vackra plats dör du dessutom se till att stanna till vid Boulders Beach som innebos av pingviner året om.

Kapstadens townships

Sevärdheterna i Kapstaden handlar inte endast vackra platser och imponerande utsikter. Utkanterna av staden är både ”berömda och beryktade” för sina många townships, ett slags slumkvarter, som ofta lyder under sina egna lagar och regler med lokala styren. Om du är intresserad av att se denna mörkare sida av Kapstaden kan du gå med på en guidad rundtur i exempelvis township of Khayelitsha. Det här är en upplevelse som vidgar ens sinnen som en intressant kontrast till den moderna stadens centrum med eleganta sushibarer. Guiderna kommer från kåkstäderna och berättar om "ubuntu"-attityden i townships och deras speciella liv.

Andra områden värda ett besök

  • Distric Six Museum i Kapstadens centrum är är även det är värt ett besök samt området Bookaap med sina färgstarka hus.
  • Området Waterfront är väldigt vackert och ett utmärkt ställe att få i sig en god middag på en fin restaurang och få höra lite jazzmusik. Området är även bra för shopping.

Upplevelser i Kapstaden

Hajdykning är den ultimata upplevelsen för äventyrare. Tänk att befinna sig öga mot öga med en vithaj! Det finns även väldigt bra surfstränder i närheten och massor av kitesurfing, windsurfing och segling. Man kan också ta en trip till de idylliska vingårdarna i Paarl, Stellenbosch och Franschhoek. Priserna är helt okej även för dig som är backpacker.

Vin, vin och mer vin

Kapstaden är omringad utav områden som är som gjorda för alla vindyrkare. Sydafrika är generellt känt för sina bra och relativt billiga viner - we like! Om du väl reser till Kapstaden bör du därför se till att boka in dig på minst en vinprovning hos någon av de många vinproducenterna.

Volontärarbeta med barn och unga

Många townships är under utveckling och hjälp efterfrågas, du har därför möjlighet till att bidra genom volontärarbete och på så vis hjälpa barn och unga att ta sig ifrån slummen och mot en ljusare framtid. Din hjälp kan göra STOR skillnad.

Volontärarbeta med hajar

Den ultimata adrenalinkicken är den populära aktivitet att dyka med hajar, vilket man kan göra en bit utanför Kapstaden. Detta kan du prova på som en dagsutflykt som turist, men även inom volontärarbete med vithajen. Som volontär kommer du att lära dig om vithajens natur och biologi samt få mer insikt i kring andra arter som lever utanför Kapstadens kust genom att stötta marinbiologer i deras projekt. 

Mer om volontärarbete i Kapstaden

Transport i Kapstaden

Det finns ett välfungernade hop-on/hop-off möjligheter och går från-dörr-till-dörr mellan ungefär 180 vandrarhem runt Sydafrika. Att hyra en bil och köra själv är lätt och smidigt i Sydafrika, men kör aldrig in i områden som känns "obekväma" och inte efter att det blivit mörkt.

Boende i Kapstaden

Vi har satt ihop ett startpaket som låter dig får en grym start på din resa i Kapstaden. Vad ingår? Jo, allt du kan tänkas behöva de tre första dagarna på resan i Sydafrika. med andra ord: transfer från flygplatsen, tre nätters boende samt en guidad tur genom Kapstaden alt. upp till Taffelberget. Kort och gott en grymt deal till ett riktigt bra pris.

Startpaketet i Kapstaden

Taggad på att resa till Kapstaden?

Nice! Våra reseexperter är proffs då att skräddarsy äventyr och sätter gärna ihop ett förslag för din resa till Afrika. Boka in gratis reserådgivning via telefon eller i Stockholm så tar vi det därifrån!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...