{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Under din resa till Kilimanjaro kommer du slår av bergstoppens skönhet i skymningen.
Kilimanjaro-resan bjuder på vackra savanner med djur och grönskande natur.

Resa till Kilimajaro – En vandring på Afrikas tak

Från den afrikanska savannen reser sig detta majestätiska berg vi känner till som Kilimanjaro. Namnet i sig uttrycket styrka och magi. Om du är ute efter äventyr och spänning bör du definitivt ge dig iväg på en resa till Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, minst en gång i livet. Vandringen upp till toppen är både tuff och krävande – men du har alla möjligheter till att lägga upp trekken utefter dina förmågor. När du väl tagit dig till toppen väntar en magisk utsikt (och en mycket lättare vandring neråt).

Vill du resa till Kilimanjaro? Snacka med oss!

Kilimanjaro – Det skimrande berget

Att bestiga ”det glittrande berget”, som den kallas på swahili blir ett äventyr som inte går att jämföra med något annat. Med en höjd på 5 895 meter är bergstoppen alltid täckt av snö och beroende på tempo, rutt och svårighetsgrad på sträckan tar det allt från fem till 14 dagar att bestiga Kilimanjaro. Du väljer själv hur snabbt det ska gå utefter vilken rutt som passar dig bäst

Trekking i Kilimanjaro National Park

Genom både savann och tropisk regnskog - att ta sig upp till bergets topp är en unik vandring! Du kommer stöta på djurarter du aldrig tidigare sett och förvånas över de fantastiska miljöerna, landskapen och vyerna. Väl uppe på toppen får du en överblick över Kenyas och Tanzanias stora vidder. Du kommer snabbt inse varför den här parken är med på UNESCOs lista över kulturvärldsarv!

Mer om att bestiga Kilimanjaro

Att välja rutt inför en resa till Kilimanjaro

För att ta sig upp på berget finns sex olika vägar och tar allt från fem dagar till två veckor. Den mest kända och lättaste rutten, Marangu-rutten som även kallas Coca Cola rutten, tar ca fem dagar. Machame-rutten är något svårare och tar en till två dagar extra att ta dig genom, men tro oss – det kan vara värt att ha extra dagar för att vänja sig med höjderna och de uttröttande vägarna! Om du är en van vandrare borde du överväga Lemosho-rutten, förhoppningsvis blir du då en av få lyckligt lottade som får uppleva vyn från nästan 6000 meter över havet och gå omkring kratern vid Uhuru-parken!

Rutterna till Kilimanjaros topp

Höjdsjuka och hur du förbereder dig

I förberedande syfte kan det vara bra att göra en kortare vandring på Mount Kenya eller Mount Meru, vilka båda syns från Uhurutoppen. Det ger dig chansen att anpassa dig lite till höga höjder. Dessutom kommer din förberedelse belönas med vackra vyer, fantastiska scenarion och kittlingen i att se Kilimanjaro på håll! Fråga runt vilken sorts utrustning du behöver för din trekking till Kilimanjaro. Det mest grundläggande du behöver är bra skor, men kanske framförallt en bra hälsa - det är inte en promenad i parken att klättra nästan 6000 meter.

Planera ett besök i Amboseli National Park inför resan till Kilimanjaro

På den kenyanska sidan av Kilimanjaro hittar du Amboselis National Park. Efter att du bestigit berget är det här det perfekta stället att andas ut på och ta bilder av betande elefanthjordar med Kilimanjaro i bakgrunden. Njut av din vandrings-efterfest på någon av campingplatserna i parken och ät en god middag medan tankarna går tillbaka till toppen som du faktiskt fortfarande kan se från lägerelden.

Låter en resa till Kilimanjaro som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Kilimanjaro i Tanzania och kan guida dig genom allt som är värt att veta när det kommer till att trekka uppför berget. Boka in ett kostnadsfritt möte, antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!  

Få gratis reserådgivning

Förberedelser inför resan till Kilimanjaro

I förberedande syfte kan det vara bra att göra en kortare vandring på Mount Kenya eller Mount Meru, vilka båda syns från Uhurutoppen. Det ger dig chansen att anpassa dig till höga höjder men det är också motiverande att se mäktiga Kilimanjaro på håll innan bestigningen! Den mest grundläggande utrustningen du behöver är ett par bra skor men även framför allt en bra hälsa – det är inte som vilken promenad som helst att klättra nästan 6000 meter!

Reseinspiration

Mer reseinspriation
alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...