{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Elefantstaty under festival i Mumbai
Byggnad i Mumbai, Indien

Resor till Mumbai

Mumbai, eller Bombay som staden också kallas, är som en vild indisk masala, het som eld för alla dina sinnen! Mumbai är en stad full av kontraster. Staden är kosmopolisk, levande och exotisk, samtidigt som den är hopplös av omfattande fattigdom. Här möter du Bollywood-rikedom varvat med tiggeri. Mumbai masala!

Vill du resa till Mumbai? Snacka med oss!

Sevärdheter i Mumbai

Mumbai är huvudstad i delstaten Maharashtra på Indiens västkust. Mingla med "Mumbai yuppies" på Leopold cafè eller Club Mondegar. Grönsaker med ris serveras på banan blad för några dollar på lokala matställen. Du kan även njuta av en festmåltid som en sann maharaja på en av stadens finare restauranger. Du kan bli skådespelare för en dag i Bollywood - den största filmindustrin i världen som producerar mellan 500 - 600 filmer per år. Gå och shoppa på ändlöst många olika färggranna marknader. Spana in grottorna på Elephanta ön, eller titta på solnedgången och njut av det intensiva livet vid Chowpatty Beach. Dina möjligheter har ingen ände!

En stad med kontraster

Mumbai har 21 miljoner invånare och beräknas 2020 gå om Tokyo som idag klassas som världens mest folkrika stad. Det bästa sättet att utforska och ta del av Mumbais unika atmosfär är gående, då du ser hela staden. En ökänd mötesplats för affärsmän, finansfolk, tiggare, prostituerade och hippa ungdomar är Malabar Hill (Mumbais version av Berverly Hills), där de lever sida vid sida.

Om du går några kvarter bort från Colaba, där de flesta backpackers bor, kommer du tillbaka 100 år i tiden. Du byter moderna caféer, restauranger och aircondition- shopping gallerior till enkla fruktmarknader, fattiga hyddor och öppna kloaker. Intrycket kommer du att minnas länge! Färgerna, dofterna, smakerna, trafiken, koaset och kontrasterna är överväldigande.

Mat och nattliv i Mumbai

I Mumbai får du smaka på det mesta från det indiska köket. Vi rekommenderar dig att pröva en av de lokala matställena där de har fantastisk mat billigt! Om du inte kan bestämma dig vad du ska äta, så smaka tali, som består av ris eller chapat, bönor, curry, chutney och gurka. Smaskens!

Enigma - Det flotta utestället i Mumbai! Leopold Cafè & Bar - En klassisker i Mumbai's nattliv där du kan hitta en blandning av backpackers, indiens medelklass och östafrikanska affärsmän. Club Mondegar - Fantastiska cocktails och öl!

Låter en resa till Mumbai som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Indien och Asien. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Boende & transport i Mumbai

De billiga hotellen är belägna i hamnområdet Colaba, där är atmosfären avslappnad och havsbrisen uppfriskande. Det lättaste sättet att ta sig runt i staden är med taxi. Be föraren att sätta på taxametern eller kom överens om ett pris innan du går in i bilen. Röda dubbeldäckare går på de flesta gatorna i staden och de är även billiga!

alt

Designa din drömresa till Asien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...