{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Besök färgstarka marknader i New Delhi
New Delhi har mycket vacker arkitektur

Resor till New Delhi

Delhis alla människor, dofter, djur och ljud lämnar ingen oberörd. När kulturchocken lagt sig kommer du att uppskatta staden mer och mer. Så glöm pratet om att det är fattigt, smutsigt och att alla blir magsjuka... New Delhi är SÅ mycker mer!

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Första tipset - en scarf

Redan när man tar sina första steg ut från flygplatsen möts man av stora kontraster. Inte nog med att det är mycket folk, så är det första som slår en allt damm i luften. Även om det är sent på kvällen är byggarbetena i full gång och det är knappast lugna gatan på vägarna. Så haka på trenden med scarf över munnen, du kommer att var tacksam över att du tagit med den.

Ta sig från flygplatsen

Enklaste sättet att ta sig från flygplatsen är att ta en taxi. I Indien tillämpas inte samma körregler som i Sverige utan här är det "störts först" som gäller. Såvida man inte är så liten att man kan slinka igenom förstås. Alla tänkbara transportmedel trängs på gatan i ett myller av tutande. Man tutar om man vill förbi och då flyttar sig det långsammare fordonet framför sig åt sidan. Många gånger sker det genom att föraren kör över i det mötande körfältet... De djur som drar vagnar vid sidan av vägen tar ingen notis om tutandet utan lunkar lugnt vidare.

Ta sig runt i Delhi

Att ta sig runt i New Delhi är enkelt. Taxi, cykel och autoriksha (en slags trehjulig moped) finns överallt. Det är lätt att bli lurad i Delhi på grund av fattigdomen, just cykel- och autorikshasförare utnyttjar turister utan att tveka. Det vanligast viset är att de får en liten ersättning av en butik om de tar med kunder dit. Kunderna behöver inte köpa något för att föraren ska få ersättning men om kunden mot förmodan skulle köpa något i silkes-, smyckes- eller souvenirbutiken får föraren dessutom en del av priset.

Sätt att undvika detta är att antigen erbjuda sig betala vad föraren får i ersättning eller ett annat vis är att göra upp med föraren att åka till flera olika butiker och dela på ersättningen. På det här sättet tjänar båda på det! Beroende på vad för slags turist man är kan detta anses vara löjligt, det är väldigt små summor det handlar om (runt 3 kronor). Med taxibilar är det lättast att göra upp summan på förhand. Man kan också hyra en förare/guide för en hel dag via turistinformationen och göra upp om resrutten i förväg.

Tempel i New Delhi

Packa med dig långbyxor och långärmad tröja oavsett hur vädret förväntas bli, det behövs om du vill besöka något av de vackra templen i Delhi. I vissa är det förbjudet att gå in barbent. Däremot måste man gå barfota. I vissa tempel måste man betala en liten avgift men oftast är det gratis att gå in. En riktig sevärdhet är Lotus Templet där det hålls mässor varje dag. Likaså Quatab Minar, ett område söder om Delhi, är värt ett besök. Innanför finns bland annat Indiens första moské och ett av Indiens underverk; en sju meter hög järnpelare. Gå ett varv runt stolpen med ryggen vänd inåt - det ger god tur!

Boende i New Delhi

Räkna med att standarden på hotellen är en helt annan än här hemma. Ett trestjärnigt hotell kan kännas som ett riktigt lopphotell. Det kan vara idé att satsa lite mera på boendet alternativt att ta med en sovsäck som du använder även på hotellet.

Boende finns överallt och i alla prisklasser. Skyltar som vittnar om Guest House, Hotel, Accomodation, Hostel och liknande är lätta att se. Ett råd är att ta en titt in på rummet innan du bestämmer dig. Det går också att göra upp om billigare pris på de flesta Guest Houses om man stannar en längre tid. Även om det är varmt ute blir det kallt på kvällen och en varm dusch är inte alltid så onödigt som det låter.

Låter en resa till New Delhi som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till indien och Asien. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Restips i New Delhi

Packa med dig någon form av magmedel i förebyggande syfte så ska du se att det inte behövs! Låt också Delhi få lite tid på sig att sjunka in, du kommer att uppskatta stadens myller och dofter mer och mer efter hand! Från Delhi utgår många spännande äventyrsturer som tar dig till Indiens höjdpunkter, tex: Rajastan Adventure, 15 dagar med Jodhpur, Pushkar, Jaipur och Agra med det fantastiska templet Taj Mahal! Våra reseexperter hjälper dig gärna att sätta ihop ett äventyr efter dina önskemål.

alt

Designa din drömresa till Asien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...