{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Jakarta med KILROY
Res till Jakarta med KILROY

Res till Jakarta

Den indonesiska huvudstaden Jakarta ligger på norra kusten av ön Java, där floden Ciliwung har sitt gap. Med en befolkning på nästan nio miljoner människor är det landets största stad, och även känd som en mycket färgrik, mångkulturell och tätbefolkade huvudstad. Jakarta är det perfekta stoppet för äventyrsupplevelser innan andra indonesiska destinationer som ropar efter dig.

Vill du resa hit? Snacka med oss!

Storstadslivet i Jakarta

Jakartas centrum har stora boulevarder, alla slags monument och affärsdistrikt av glas och marmor. Det är en stad med många ansikten, bredvid moderna skyskrapor hittar du öppna avlopp och på många ställen dystra slumområden. Gatorna är fulla av en energisk kosmopolitisk atmosfär och snabb trafik, men också en hel del smog på grund av de breda vägarna som går genom jätte staden.

Jakarta köpcentrum och marknader

För dem som vill ha shopping finns det gott om möjligheter i Jakarta. Runt om i staden hittar du marknader med bås och handlare samt flera köpcentrum, särskilt i södra delen av staden där du hittar de största.

Jakartas kök - Smak av himlen

God mat är inte svårt att hitta när du reser till Jakarta. Här i den indonesiska huvudstaden kan du bekanta dig med läckra indonesiska specialiteter gjorda av fisk, skaldjur, kokosmjölk, bananer och färska grönsaker. Indonesiska och Javanesiska köket är fantastiskt, så för matälskare är det som att besöka himlen. Och eftersom staden har många invandrare, kan du hitta restauranger som serverar mat från världens alla hörn.

Sightseeing i Jakarta

För dem som vill ha en glimt av modern indonesisk konst, är det värt att besöka konstcentret Taman Ismail, som har verk av både moderna och mycket mer traditionellt orienterade konstnärer. Bland attraktionerna hittar du också den gamla hamnen i Sunda Kelapa Harbor, Jakartas Gamla stad och Museum Gajah, som ger en bra inblick i den indonesiska kulturen genom åren.

Island hopping i Indonesien? Börja i Jakarta

Indonesien är ett stort land, sträcker sig 5000 kilometer från öst till väster över ekvatorn. Den består av mer än 17.000 öar med egen karaktär och är ett populärt resmål för backpackers eftersom det passar utmärkt för äventyr och öhoppning. I Indonesien kan du både se vulkaner, regnskogar, korallrev och rikligt med vilda djur.

Jakarta själv är inte bland de mest eftertraktade turistmålen, men på grund av stadens internationella flygplats, Soekarno-Hatta International Airport, finns det många som börjar sin resa i Indonesien och i denna heta och ångande metropol. Dessutom är ön Java ett måste för dem som tänker resa runt Indonesien. Det är hjärtat av landet, en plats med driv och energi. Och på grund av det tropiska klimatet finns det nästan en konstant temperatur på 30 grader, så oroa dig inte om vad du ska ha på dig (kanske en lätt regnrock tack vare dess tropiska duschar som kommer och går).

Nyfiken på att resa till Jakarta?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Indonesien och hela Asien. Boka in ett kostnadsfritt möte, antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Vart ligger Jakarta?

Jakarta är huvudstaden i Indonesien, och ligger vid den norra kusten av ön Java

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...