{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Indonesien

få hjälp av KILROY att planera din resa till Indonesien
KILROY hjälper dig att planera din resa till indonesien

Resa till Indonesien – världens största ögrupp

En resa till Indonesien tar dig till öarnas land. Visste du att Indonesien består av hel 18 108 öar? Det är sant! Här får du uppleva en spännande mix av olika kulturer och cirka 450 språk på de tusentals öarna med sanslöst vacker natur. Vackra sandstränder, aktiva vulkaner, djupa regnskogar och mycket mer. Surf och dykning är även en stor anledning att många väljer att resa till Indonesien!

Få ett gratis reseförslag till Indonesien

Ön Java & huvudstaden Jakarta

Java är en av den populäraste av alla indonesiska öar och är även den med störst befolkning. Här hittar du allt från aktiva vulkaner till historiska 1000-talsmonument. På Java kan du även besöka huvudstaden Jakarta vilken är det ändå regionens mest spännande metropol med en pulserande atmosfär med hektiska gator och marknader. Vissa älskar staden och andra upplever den som bullrig och kaotisk.

Jakarta har många marknader och ett stort palats som sultanerna döpt till Kraton. Besök Taman Mini Indonesia Indah cultural park i Jakarta för att se traditionella hus och kulturella uppträdanden (söndagar). Prambanan är också värt ett besök - vilket är det största hinduistiska tempelområdet i landet.

Bali - en backpackers dröm

Det är inte svårt att förstå att Bali toppar listan av backpackeras favoritresmål år efter år. Det är nog helt enkelt på grund av att ön erbjuder precis allt som du kan önska. Grönskande risfält, grymt nattliv, surfvågor och en allmänn skön vibe som gör att du snabbt blir förälskad. Några populär platser att besöka på Bali (som vi själva älskar! är:

 • Canggu
 • Amed
 • Gili-öarna
 • Lovina
 • Ubud
 • Uluwatu

Upplev Lombok på idn resa till Bali

Även Sumatra, Lombok samt Kalimantan (på ön Borneo) är platser som är värda ett besök under din resa till Indonesien. Kolla in Kelimutusjöarna som ligger i vulkankraters nära staden Moni. Ge dig ut på en häftig djungelvandring i Lomboks regnskogar, dyk i Sumatras klara vatten och gå vilse i Kalimantrans vildmark! Ta en liten båt från Bukit Lawang, åk till Bohorok Orangutang Viewing center och få möjligheten att komma nära orangutangerna. Centret hjälper djuren att återgå till sin naturliga miljö efter liv i fångenskap.

Dykning i Indonesien

Här finns några av världens mest extraordinära plaster för dykning. Flera tusen kilometer av långa rev, bidrar till otroliga dykplatser med biologisk mångfald. Några exempel är Sulawesi som erbjuder en stor variation, dykning kring vrak utanför Makassar stad samt dykning vid korallväggar runt Bunaken National Marine Park. Hit kommer turister från hela världen för att vandra. Klättra upp och se den otroliga soluppgången från Jawan vulkanen Mt Merapi eller vandra kring dalarna runt vulkanen Bromo.

Naturupplevelser i Indonesien

Klättra upp och se den otroliga soluppgången från Jawan vulkanen Mt Merapi eller vandra kring dalarna runt vulkanen Bromo. Hit kommer turister från hela världen för att vandra. Gonung Bromo är en tidig morgonvandring som korsar den vackra "sand sea" i berget. Du kan även vandra i den exotiska nationalparken Lore Lindu National Park. Hit är det få turister som kommer sig och många inhemska stammar bor i området. Besökscentret nås efter cirka en kilometers vandring från byn Kamarora. Det finns många enkla kilometersvandringar till exempelvis varma källor i Kadidia eller till stora vattenfall.

Ta dig runt under din resa i Indonesien

 • De flesta internationella flygen ankommer och avgår från Jakarta (ön Java), många backpackers väljer att flyga direkt till Denpasar (ön Bali).
 • Taxi är ett bra sätt att ta sig runt. Silver Bird och Blue bird är de mest pålitliga taxibolagen.
 • Det finns snabba färjeanslutningar mellan Indonesien och Malaysia samt inrikes.
 • Du kan också ta motorbåt mellan platser såsom östra kustens Kalimantan till Malaysias Sabah.
 • Buss är oftast ett bättre färdmedel än tåg. De lokala bussarna är billiga och med dessa får du inblick i invånarnas lokala kultur.  Expressbussarna är snabbare, har högre kvalitet och kostar mer. 

Taggad på att resa till Indonesien?

Nice! Våra reseexperter är proffs då att skräddarsy äventyr och sätter gärna ihop ett förslag för din resa till Indonesien och hela Asien. Boka in gratis reserådgivning via telefon eller i Stockholm så tar vi det därifrån!

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter under din resa i Indonesien

Indonesien är en stor ögrupp att resa i. Bland backpackers är ofta Bali den stora höjdpunkten i Indonesien. Men vi vill också slå ett slag fler öar, Gili Trawangan, Lombok, Sulawesi och Sumatra, bara för att nämna några!

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

 1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
 2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
 3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...