{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Resa till Kyoto med KILROY
Bvå backpackers vid fushimi inari shrine på en resa genom Kyoto.

Resor till Kyoto - traditionella Japan

Om du åker till Japan är ett besök i Kyoto ett måste. Kyoto är på många sätt Tokyos motsats. Medan Tokyo är livligt och kaotisk, har Kyoto en långsam takt med mer äldre och traditionella monument och byggnader. Vissa menar även att man hittar den bästa sushin i Kyoto. En drömplats för foodien alltså!

Vill du resa till Kyoto? Snacka med oss!

Kyoto - Japans kulturella hubb

Kyoto var huvudstaden i Japan fram till 1868. Det var också den kejserliga familjens hem. Detta återspeglas i arkitekturen och Kyoto anses fortfarande vara ett av Japans kulturcentrum. Det finns mer än 2000 templen, historiska byggnader, palats, universitet och museer i Kyoto. Med andra ord huser metropolen flera av Japans berömda nationella skatter och cirka 17 av dem finns på UNESCOs världsarvslista. Staden är mycket populär bland turister, som kommer från hela världen.

Festivaler i Kyoto

Kyoto är också känt för ett antal festivaler:

  • Aoi-Matsuri Festival på våren
  • Gion-Matsuri Festival på sommaren
  • Jidai-Matsuri Festival på hösten

Dessa färgglada festivaler skapar en vacker bakgrund med ljusa kostymer, dans och fyrverkerier. Om du vill få hjälp med att tajma din resa till Kyoto med en av festivalerna, hör då av dig till oss så går vi ingen vilka möjligheter du har.

Maten - sushi, sashimi & saké

Japansk mat är något att uppleva. Sushiens renhet och enkelhet är en reflektion av den japanska mentaliteten och synpunkter på livet. Du hittar också många restauranger där små rätter serveras direkt på deskarna. Maten sväljs ner med mycket saké - japanskt risvin. En festlig samling med vänner eller kollegor på en restaurang i Kyoto slutar ofta framför karaoke-maskinen. Alla måste delta, även om de inte är så bra på att sjunga!

Vackra tempel i Kyoto

Du kan inte åka till Kyoto utan att besöka några av de buddhistiska templen med imponerande detaljer, som stora bågar och långa trappor. Missa inte Kiyomizu-templet, som är byggt på stylter på sluttningarna öster om staden.

Milda vintrar och heta somrar

Temperaturerna i Kyoto är bra med milda vintrar och heta somrar, och det har en inverkan på sevärdheterna i Kyoto. Till exempel kan du besöka de vackra trädgårdarna året runt. Vi rekommenderar den kejserliga Katsura Villa från 1500-talet som ligger i en av de vackraste trädgårdarna. Det finns också Moss Garden i Saihoji och Sandgarden i Ryoanji. De är båda mycket unika platser.

De varmaste temperaturerna i Kyoto hittar du från maj till september då det även är en regnig säsong. Men Kyoto kan besökas året runt, så länge du klär dig efter temperaturen.

Nyfiken på att resa till Kyoto?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Kyoto och hela Asien. Boka in ett kostnadsfritt möte, antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Vart ligger Kyoto?

Kolla på kartan nedanför vart Tokyo ligger i Japan. Det är ganska nära Osaka och tar ungefär två timmar med snabbtåg från Tokyo till Kyoto.

 

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...