{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Ett bord med sushi under en resa till Osaka.
osaka-japan-castle-girl-smiling-sidebar

Resor till Osaka - mat & shopping!

Osaka är Japans kommersiella centrum! Den som älskar japansk mat och shopping kommer älska den här staden. Upplev karaokebarer, besök ett utav världens största akvarium, ät på Osaka Food Theme Park eller festa loss på Japans bartätaste gata Nambagatan!

Vill du resa till Osaka? Snacka med oss!

Osaka - Japans kommersiella centrum

Osaka ligger ca 6 timmar söder om Tokyo och är mest känd för sin kulinariska upplevelse, shopping och bra nattliv. På kvällarna lyser staden upp i alla möjliga neonfärger och ett myller av japaner infinner sig på gatorna. Osaka är Japans kommersiella centrum. Staden har en tydlig skyline, med mycket kontorsbyggnader. Här kan du uppleva karaokebarer, kärlekshotell och varför inte åka en tjejvagn på tunnelbanan. Osaka är även en bra utgångspunkt för många sevärda platser i Japan, så som Nara, Kyoto, Kobe och tempelberget Koya. 

Att göra i Osaka:

Gå all in med shopping i Osaka

"Tenjinbashi-suji shopping arcade" är en 2600 meter lång shopping gata med tak. Här lär du hitta vad än du söker. Det är svårt att inte öppna plånboken. Umeda är också ett centralt område med mycket shopping och restauranger. Är du intresserad av elektronik måste du bege dig till "Den Den Town".

Testa nattlivet i Osaka

Japans bartätaste område ligger under Nambagatan, som är flera kilometer lång!!! Centrum för Osakas nattliv är Dotonborigatan, nära stationen Shinsaibash Här finns otaliga restauranger och klubbar där du kan äta, dricka, festa och sjunga. Även Umeda har flera nattklubbar och barer. Bli inte förvånad när du går på klubb i Osaka. När vissa låtar spelas, dansar alla japaner likadant och oftast lämnar de väskor och plånböcker på borden när de går upp och dansar. Mentaliteten verkar vara mitt är mitt och ditt är ditt. 

Utmana dig själv på en karaokebar

Karaoken har sina rötter i Osaka och ni kan hyra ett rum möblerat i er stil. Hyr per timme inklusive drinkar, det är hur kul som helst. Har ni med er en infödd Osaka-bo så tar den garanterat sången på största allvar.

Besök världens största akvarium

Vill du ha lite kultur på din resa kan du besöka Osaka slott, som är en fantastisk byggnad mitt i Osaka. Kaiykan-hamnen är också värd ett besök. Här finns ett utav alla världens största akvarium(Kaiyukan) och pariserhjul.

Osaka Food Theme Park - Foodiens paradis

På "Osaka Food Theme Park" kan du äta allt från bläckfiskbollar till Kobe-biff där djuren fått det bästa fodret, vilket också märks på kilopriset! Du kan även lyssna på Mozart och få massage. Helt klart en udda, men kul upplevelse!

Good to know för dig som vill resa till Osaka:

Boende i Osaka

I Osaka finns en hel del olika boendealternativ. Hotell kostar ca 550kr per person och natt, men beror självklart på vart och hur man bor. För att bo på en "Ryokan", som är ett traditionellt japanskt värdshus med gemensamt "ofuro-bad", betalar man omkring 550-2500kr. I priset ingår alltid mat. Vandrarhem och sovsal kostar omkring 130kr/natt. På Kapselhotell finns det vanligtvis tv, men man delar på badrum, bastu och sällskapsrum. På kapselhotell bor endast män och det kostar ca 220kr/natt. Kärlekshotell kan hyras per timme eller per natt för mellan 550-1100kr. Gaijin, är ett slags gästhem för turister och det kostar ca 3300kr i månaden.

Transport i Japan

Du kan resa till Osaka och mellan de flesta andra stora och små städer i Japan med hjälp av ett så kallat Japan Rail Pass - ett tågpass som låter utforska Japans välutvecklade kollektivtrafik med en enda tågbiljett.

Läs mer om Japan Rail Pass

Nyfiken på att resa till Osaka?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Osaka och hela Japan. Boka in ett kostnadsfritt möte, antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...