{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Shanghais skyline
Skyskrapor och flod i Shanghai

Resa till Shanghai

Att besöka Kinas Shanghai är minst sagt en häftig upplevelse. Du kommer till en übermodern, futuristisk storstad med små oaser i traditionell kinesisk anda. I Shanghai finns en cool mix av modernt och tradition. Det är den mest västerländska staden i Kina och kallas ibland för Österns Paris.

Taggad på att resa till Shanghai? Snacka med oss!

Pudong och Puxi

Shanghai är den stad i Kina som under kortast tid genomgått störst förändring. Staden är uppdelad i två huvudområden; Pudong och Puxi. Pudong bestod i början av 1990 enbart av odlad mark, men tjugo år senare är området en del av en pulserande metropol med ultramoderna skyskrapor. I Pudong hittar du en av världens högsta byggnader, Jin Mao Tower (Asiens största varuhus), Next Age/Ba Bai Ban (det berömda trebeniga TV-tornet) och ett jätteakvarium. Man tappar andan när man lutar sig bakåt och sneglar upp mot byggnadernas topp, men det är ingenting mot känslan av att stå högst upp och kika ner.

Puxi har mer variation vad gäller stil och arkitektur, hela spektrat från kolonialstil till tokmodernism. Vid floden (som delar Pudong och Puxi) ligger the Bund/Waitan. Det är en lång och enorm boulevard, som kryllar av exklusiva butiker, restauranger, barer och nattklubbar, intressanta utländska byggnader och storbanker. Arkitekturen är maffig och innehåller en blandning av barock, romantik och gotik.

Tidigt på morgonen utövar de äldre shanghaiborna Tai Chi och Qigong i Huangpuyparken vid the Bund. Om natten lyses området upp av väldiga ljusinstallationer. Om man inte besökt the Bund, har man inte upplevt Shanghai! Andra upplevelsemåsten är att strosa runt i Folkets park och i Yu Garden/Yuyang; en underbar 400 år gammal trädgård med många vackra traditionella hus och byggnader. Gamla stan, där Yuyang är belägen, är också väl värt ett besök.

Shop until you drop...

Shanghais utbud av butiker, affärer och marknader gör att shoppingfantaster faller pladask. Det finns enorma möjligheter. Shoppar man smart, kommer man hem med två extra resväskor och ett leende på läpparna. De klassiska shoppingstråken är Nanjiung Road och Huahai Road. Där hittar man mycket fint, men dock till ett ganska högt pris.

French Concession med dess smågator, är därför ett bättre alternativ. Taikan Road är ett annat alternativ med bra och intressanta butiker. I Shanghai vimlar det även av marknader, så pruta ordentligt och du kan fynda rejält. Qipu Lu är ett tips och marknaden bakom Jing-an templet ett annat. Den omtalade och populära marknaden med kopior, Xiangyang, stängde tyvärr 2006 men en del av dess utbud kan du hitta på Nanzheng Plaza, 580 Nanjing Road.

Shanghai - en stad för matälskare

I Shanghai hittar du alla tänkbara kök och det finns goda möjligheter att äta riktigt bra under en vistelse i staden. En favorit är 1221, där det serveras autentisk kinesisk mat från Shanghai. Du kommer förmodligen stöta på en del turister här, men då maten är så god spelar det ingen roll. Priserna ligger runt medel, men det finns både billigare och lite dyrare alternativ på menyn. Boka bord, stället är populärt! Yanan Xi Lu 1221 är adressen och ta gärna en taxi dit då det kan vara svårt att hitta.

Ett alternativ som rekommenderas varmt för en tunnare plånbok, är Hunan Xiangcun Fengwei. Restaurangen ligger på Wulumuqigatan (i French Concession) och det serveras mat från Hunan-köket. Det finns även en uppsjö av andra fantastiska krypin på samma gata. Ett riktigt bra lyxalternativ (fast med svenska mått mätt är det inte såå farligt dyrt) är South Beauty - jättehäftig inredning och underbar sichuanmat. Taojiang Lu heter gatan där du hittar denna restaurang.

Utelivet

Utelivet i Shanghai kan jämföras med det oändliga restaurangutbudet - det finns en grym variation och utan tvekan något för alla. Softa jazzbarer, opretentiösa pubar och heta klubbar där man kan dansa till småtimmarna. Vill man festa på the Bund och dansa till låtar mixade av internationellt erkända DJ:s, är Attica och la Coast två grymma alternativ. Maffig utsikt, ett flertal dansgolv, liveband och svalkande terrasser. En favorit är Babarossa Lounge. Klubben ligger intill en porlande liten sjö i Folkets park och stället är utan tvekan stans coolaste.

Låter en resa till Shanghai som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Kina och Asien. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Ta sig runt

Det bästa sättet att ta sig runt i Shanghai är med tunnelbana. Billigt och enkelt. Till de områden dit tunnelbanan inte går, tar man med fördel buss eller taxi. Vill man ta sig mellan Pudong och Puxi, kan man gå (via en tunnel), åka buss eller båt. Det magnetiska höghastighetståget MagLev är ett häftigt alternativ, men stationerna är begränsade.

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...