{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Borneo & Kota Kinabalu

Vandra genom djungeln under en resa till Borneo
en orangutanbebis under en resa till Borneo

Resa till Borneo & Kota Kinabalu

En resa till Borneo tar dig till världens tredje största ö, vilken är uppdelad mellan tra länder, Malaysia, Indonesien och Brunei. Med en unik tropisk regnskog, ett exotisk djurliv och vackra vita sandstränder bör den här platsen upplevas minst en gång i livet. Ön är ett paradis som dessutom kan besökas när som helst under året.

Vill du resa till Borneo? Snacka med oss!

Delstaten Sabah och staden Kota Kinabalu

Kota Kinabalu i delstaten Sabah är en charmerande stad belägen mellan Borneos regnskogar och det sydkinesiska havet på den malaysiska delen av ön. Det är en inkörsport till ön och lär vara ditt första stopp under en resa till Borneo. I staden kan du passa på att besöka Sabah Museumet och State Mosque med sin vackra islamsk arkitektur.

I Kota Kinabalu måste du prova på det lokala köket och, om du vågar, prova på den lokala specialiteten ”Fish Head Curry”. Stadens fantastiska fiskmarknad är också väl värd ett besök.

Se även till att ta dig till Tunku Abdul Rahman National Park på ön Pulau Gaya utanför Kota Kinabalu under din resa till Borneo. Här kan du finna dig själv på de bästa vita sandstränderna på ön, bland orörd djungel och ett exotiskt marint liv.

Bestig Mount Kinabalu

Det över 4000 meter höga Mt Kinabalu, ett av Sydostasiens högsta berg, bjuder på helt fantastiska vyer. Att trekka upp till toppen är ett måste för varje backpacker som drar iväg på en resa till Borneo.

Under vandringen gång kommer du att kunna njuta av den friska bergsluften och den vackra floran och faunan. Berget är ett botaniskt paradis bestående av bland annat orkidéer.

Orangutangerna på Borneo och Turtle Island

Borneos mest berömda djurart är orangutangen, vilka hotas as bland annat skogsavverkning. Sepilok Orangutang Rehabilitation Center är en av få fristäder för orangutanger och här hjälper man både övergivna och skadade djur.

Turtle Island är känt för sina hawksbillssköldpaddor som lägger ägg på öns stränder. Är du där rätt tid på året har du chansen att få se något spektakulärt, nämligen de nykläckta babysköldpaddorna som tar sig fram över stränderna på väg ner till havet.

Det vilda Sarawak

Sarawak är en av Malaysias minst besökta delstat vilket gör det till en perfekt destination för dig som vill komma bort från turiststråken under en resa till Borneo. Den största staden i denna region är Kuching, vilken även är en av de mysigaste städerna på Borneo där det traditionella och moderna möts i en spännande kombination.

I Kuching finns en fantastisk strandpromenad, vackra parker, trädgårdar och livliga marknader. I Sarawak finner du också Gunung Mulu National Park och djupt inne i nationalparkens djungel finns stora grottor och området känt som Garden of Eden. Fortsätter du uppåt längs floden i nationalparken kan du möta någon av de stammar med urbefolkning som bor i traditionella ”longhouses” mitt i den orörda djungeln.

Den djupa regnskogen i Kinabatangan kan ses som det pulserande hjärtat av Borneo. Här kan du lära dig om livet i en traditionell Malay-by och se djur som elefanter och krokodiler i sin naturliga miljö. Vill du bara ta det lugnt? Sjunk ner i en naturligt varm källa och njut av total avkoppling.

Ta dig runt under en resa till Borneo

Till Kota Kinabalu kan du flyga från bland annat Kuala Lumpur, Kuching, Singapore, Hong Kong, Manilla, Brunei, Jakarta och Seoul. Inrikesflyg går dagligen mellan Labuan, Sandakan, Taway och Lahad Datu. Det finns en järnväg från Kota Kinabalu till Tenom. Du kan även åka buss, taxi och båt.

När är det säsong för att resa till Borneo?

Säsongerna på Borneo skiljer sig inte så mycket från varandra, men generellt brukar det vara torrare mellan februari och augusti. Regnskurar kan dock förekomma! Borneo är ett fantastiskt resmål – när som helt under året.

Vad du inte får missa under en resa till Borneo...

Mt Kinabalu ett av de högsta bergen i Sydostasien. Du kan välja att klättra upp för berget på några timmar eller vandra i flera dagar! Det svettiga klättrandet belönas med en fantastisk vy över djungeln.

Kota Kinabalu erbjuder platser för både snorkling och bad. Gaya Island är även det passande för snorkling, kanotpaddling och dykning med ett fantastiskt marint liv.

För att se vad djungelns invånare i Kinabatangan har för sig om natten behöver du bara ta på dig dina gummistövlar och ge dig ut på en nattlig djungelvandring.
I Gulung Mulu National Park finns världens största grotta under jord. Den 15-timmar långa utflykten till grottan innebär krävande vandring och många fladdermöss.

Sipadan, som är en legendarisk plats för dykning, är beläget cirka 36 kilometer från Borneo. Ekosystemet är fantastiskt och här bor mer än 3 000 olika djurarter.

Turtle Island är känt för sina hawksbillssköldpaddor som lägger ägg på öns stränder. Är du där rätt tid på året har du chansen att få se något spektakulärt, nämligen de nykläckta babysköldpaddorna som tar sig fram över stränderna på väg ner till havet.

Nyfiken på att resa till Borneo & Kota Kinabalu?

Våra reseexperter kan hjälpa dig att skapa din unika resa till Borneo och Kota Kinabalu. Äventyr eller chill? Stor eller liten budget? Vi löser allt. Boka in en kostnadsfri reserådgivning så ser vi till att göra dina resedrömmar till verklighet.

Boka in en gratis reserådgivning

Upplev mer under en resa till Borneo

En resa till Borneo är en fantastisk upplevelse för dig som älskar djur och natur.

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...