{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
klippiga berg under en resa till kathmandu
soluppgång över boudhanatha under en resa till kathmandu

Resa till Kathmandu - där äventyret i Nepal börjar

Påbörja din äventyr i Nepal genom att resa till Kathmandu, en populär hubb för backpackers och äventyrslystna. Staden är full av tempel, tibetansk- och hinduisk kultur och vilda äventyrare som gör sig redo för en spännande resa till Bergen med stort B. Detta är platsen för alla vandringsfantaster. Kathmandu är den livliga huvudstaden i Nepal som består av många olika historiska tempel och moderna torn.

Vill du resa till Kathmandu? Snacka med oss!

Området Thamel

Det är i området Thamel i Kathmandu som de flesta turister, hostels, barer och restauranger är belägna. Nepal är ett kaffeproducerande land och här kan du hitta det perfekta kaffet, även om lokalbefolkningen främst är tedrickare. Pröva ölen Chang och vinet Raksi.

När det kommer till shopping så hittar du tiger balsam, hampakläder, silkes- och cashmeresjalar, hippiesaker och bergsbestigningsutrustning i de många affärerna i Thamel. Resenärer kan även köpa mattor, filtar och elektronik billigt. Missa inte Freak Street, en populär kvarleva från hippiedagarna belägen söder om Basantapur torget. Här kan du hitta restauranger, billiga hostels och små butiker.

Se till att inte fastna Thamel under din resa till Kathmandu, det finns fler platser att utforska. I närheten av kungens slott finns en fridfull trädgård perfekt för avkoppling. För att få en bra utsikt över staden ta dig till Swayambunath som ligger ca. 20 min promenad från Thamel. Det är inträdesavgift, men värt att betala.

Bara 8 km från Thamel, på 1420 meters höjd, ligger byn Chobhar. Därifrån kan du få en fantastisk utsikt över Kathmandudalen.

Den buddhistiska stupan Buddha Stupa

Den framstående Buddha Stupa är en riktig pärla i Kathmandu. Det är en av de mest heliga platserna för den tibetanska buddhismen. Området består av många buddhistiska tempel med tibetanska munkar och nunnor som sjunger mantror. Lukten av rökelse är hypnotiserande. Du kommer känna den starka närvaron av den tibetanska- och sherpakulturen blandat med Himalaya. Om du tar dig hit se till att smaka på tibetanska specialiteter som tex. momos och thukpa som säljs på restauranger.

Nära Buddha Stupa ligger även ett vackert tjetjenska munkklostr med fin trädgårdsrestaurang och ett pensionat.

Besök Old Durbar Square under en resa till Kathmandu

Detta torg är fullt av fascinerande tempel och palats. Torget är med på UNESCO:s världsarvslista och är ett center för många festivaler. Besök Kathmandu Durbartorg-museum. Det finns många tempel att se, men du får absolut inte missa det arkitektoniska Taleju templet med trätak, som är ett av det äldsta i området.

Festivaler under en resa till Kathmandu

En resa till Kathmandu bör planeras så att det matchar en av stadens många festivalen som oftast hålls på Durbartorget. Snacka med oss för att få exakta datum för när de anordnas.

 • Festival of Holi i Mars är en riktig stökig festival med färpuder och vatten överallt.
 • The Festival of Lights, Tihar eller Dipawali är en 5 dagars Hindu festival som äger rum en gång per år, vid slutet av oktober/början på november. Firandet består av lyktor, ljus, och fyrverkerier.
 • Bikram New Year's är i april och detta är pilgrimernas dag.
 • Harvest festivalen Indra Jatra är i 8 dagar varje september.
 • Kvinnofestivalen Teej är i september. Då stannar ogifta kvinnor och flickor uppe hela natten, för att fira och be för deras framtida män De gifta kvinnorna klär på sig sina röda saris, som de hade då de gifte sig och träffar sina män.

Aktiviteter i Kathmandu

AAtt resa till Kathmandu är en bra utgångpunkt om du vill uppleva fler delar av Nepal. Det finns ett stort utbud av byråer, där du kan boka extrema sportturer som t ex kanotpaddling, trekking, rafting, djungelvandring etc. Hos oss kan du boka flera spännande vandringsturer, exempelvis Annapurna och Everest, som kombinerar de både bergen på samma tur.

För att få imponerande utsikter utan krävande vandringar, kan du ta en femdagars vandringstur för att se Himalaya. En annan bra destination är Nagarkot, som ligger på 2000 m höjd och är belägen ca 3 mil från Kathmandu. Det är den perfekta platsen för att komma bort från trängseln i staden och soluppgången här, är mer berörande än någon annanstans.

Om du vill stärka din kropp och ditt sinne, finns det många yoga- och meditationsinstitut att besöka. Du kan även lära dig om buddhismen eller bara ta massage. Åk på en tur till nationalparken Rayal Chitwan och upplev landets djungel.

Att ta sig runt under en resa till Kathmandu

För att göra navigationen mer spännande så kommer du märka att de flesta gatorna i Kathmandu saknar gatunamn. Om du frågar någon, så kommer de råda dig till ett landsmärke som t.ex.Thamel district eller Kathmandus Guesthouse. Utforska staden genom att gå eller ta rickshaw från Thamel. Om du vill ta dig längre kan är nedan transportmedel även att föredra:

 • Taxi: Taxis är tillgängliga på de största gatorna.
 • Privat chaufför: För turer till närliggande områden, hyr en bil med chaufför.
 • Buss: Det finns inga tåglinjer, men du kan använda dig av bussar. De är billiga och tar dig till nästan alla delar av landet. Kontrollera att bussbolaget är säkert, vissa är ganska farliga. Förseningar är vanligt på grund av de dåliga vägarna. Busskommunikationer går mellan Indien, Delhi, Varanasi, Gorakpur, Lucknow och även delar av Nepal som tex. nationalparken Royal Chitwan och trekkinghubbarna Pokhara, Langtang och Jiri. Bussar kommer från indiska gränsen, Pokhara och Chitwan och stannar norr om Balaju eller söder om Kalanki, och dessa får inte köra in i städerna p.g.a. trafikstockning. Kathmandus flygplats,
 • Flyg: Nepals enda internationella flygplats ligger i Kathmandu.

Säkerhet inför en resa till Kathmandu

Kathmandu är en relativt säker stad, men de militära konflikterna mellan regeringen och Maoist slutade 2006 och stabiliteten i landet är osäker. Undvik demonstrationer. Våldsam kriminalitet är inte vanligt, men se upp för ficktjuvar och undvik att gå ute själv på nätterna. Kolla vägförhållandena innan du lämnar staden och se upp för dricksvattnet i Kathmandu.

Nyfiken på att resa till Kathmandu?

Våra reseexperter kan hjälpa dig att skapa din unika resa till Kathmandu. Äventyr eller chill? Stor eller liten budget? Vi löser allt. Boka in en kostnadsfri reserådgivning så ser vi till att göra dina resedrömmar till verklighet.

Boka in en gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

 1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
 2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
 3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...