Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om ett nytt äventyr? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vi hör av oss till dig inom kort för att börja planera din drömresa. Du kommer först att få ett e-postmeddelande med informationen du skickade till oss. Vad sägs om lite reseinspiration medan du väntar?

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på rutter och aktiviteter. Vi hjälper dig att designa ditt äventyr utifrån dina önskemål. Oavsett om du drömmer om kristallklart vatten, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett möte med våra resespecialister för att få skräddarsydd rådgivning inför din nästa resa. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 10:00-17:00, måndag till fredag och mötena kan ske mellan kl. 10:00-18:00.

 • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på rutter och aktiviteter. Vi hjälper dig att designa ditt äventyr utifrån dina särskilda önskemål. Oavsett om du drömmer om kristallklart vatten, safari eller att bestiga berg! Följ oss också gärna på Instagram för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
soluppgång över boudhanatha under en resa till kathmandu

Resa till Kathmandu - där äventyret i Nepal börjar

Påbörja din äventyr i Nepal genom att resa till Kathmandu, en populär hubb för backpackers och äventyrslystna. Staden är full av tempel, tibetansk- och hinduisk kultur och vilda äventyrare som gör sig redo för en spännande resa till Bergen med stort B. Detta är platsen för alla vandringsfantaster. Kathmandu är den livliga huvudstaden i Nepal som består av många olika historiska tempel och moderna torn.

Vill du resa till Kathmandu? Snacka med oss!

Området Thamel

Det är i området Thamel i Kathmandu som de flesta turister, hostels, barer och restauranger är belägna. Nepal är ett kaffeproducerande land och här kan du hitta det perfekta kaffet, även om lokalbefolkningen främst är tedrickare. Pröva ölen Chang och vinet Raksi.

När det kommer till shopping så hittar du tiger balsam, hampakläder, silkes- och cashmeresjalar, hippiesaker och bergsbestigningsutrustning i de många affärerna i Thamel. Resenärer kan även köpa mattor, filtar och elektronik billigt. Missa inte Freak Street, en populär kvarleva från hippiedagarna belägen söder om Basantapur torget. Här kan du hitta restauranger, billiga hostels och små butiker.

Se till att inte fastna Thamel under din resa till Kathmandu, det finns fler platser att utforska. I närheten av kungens slott finns en fridfull trädgård perfekt för avkoppling. För att få en bra utsikt över staden ta dig till Swayambunath som ligger ca. 20 min promenad från Thamel. Det är inträdesavgift, men värt att betala.

Bara 8 km från Thamel, på 1420 meters höjd, ligger byn Chobhar. Därifrån kan du få en fantastisk utsikt över Kathmandudalen.

Den buddhistiska stupan Buddha Stupa

Den framstående Buddha Stupa är en riktig pärla i Kathmandu. Det är en av de mest heliga platserna för den tibetanska buddhismen. Området består av många buddhistiska tempel med tibetanska munkar och nunnor som sjunger mantror. Lukten av rökelse är hypnotiserande. Du kommer känna den starka närvaron av den tibetanska- och sherpakulturen blandat med Himalaya. Om du tar dig hit se till att smaka på tibetanska specialiteter som tex. momos och thukpa som säljs på restauranger.

Nära Buddha Stupa ligger även ett vackert tjetjenska munkklostr med fin trädgårdsrestaurang och ett pensionat.

Besök Old Durbar Square under en resa till Kathmandu

Detta torg är fullt av fascinerande tempel och palats. Torget är med på UNESCO:s världsarvslista och är ett center för många festivaler. Besök Kathmandu Durbartorg-museum. Det finns många tempel att se, men du får absolut inte missa det arkitektoniska Taleju templet med trätak, som är ett av det äldsta i området.

Festivaler under en resa till Kathmandu

En resa till Kathmandu bör planeras så att det matchar en av stadens många festivalen som oftast hålls på Durbartorget. Snacka med oss för att få exakta datum för när de anordnas.

 • Festival of Holi i Mars är en riktig stökig festival med färpuder och vatten överallt.
 • The Festival of Lights, Tihar eller Dipawali är en 5 dagars Hindu festival som äger rum en gång per år, vid slutet av oktober/början på november. Firandet består av lyktor, ljus, och fyrverkerier.
 • Bikram New Year's är i april och detta är pilgrimernas dag.
 • Harvest festivalen Indra Jatra är i 8 dagar varje september.
 • Kvinnofestivalen Teej är i september. Då stannar ogifta kvinnor och flickor uppe hela natten, för att fira och be för deras framtida män De gifta kvinnorna klär på sig sina röda saris, som de hade då de gifte sig och träffar sina män.

Aktiviteter i Kathmandu

AAtt resa till Kathmandu är en bra utgångpunkt om du vill uppleva fler delar av Nepal. Det finns ett stort utbud av byråer, där du kan boka extrema sportturer som t ex kanotpaddling, trekking, rafting, djungelvandring etc. Hos oss kan du boka flera spännande vandringsturer, exempelvis Annapurna och Everest, som kombinerar de både bergen på samma tur.

För att få imponerande utsikter utan krävande vandringar, kan du ta en femdagars vandringstur för att se Himalaya. En annan bra destination är Nagarkot, som ligger på 2000 m höjd och är belägen ca 3 mil från Kathmandu. Det är den perfekta platsen för att komma bort från trängseln i staden och soluppgången här, är mer berörande än någon annanstans.

Om du vill stärka din kropp och ditt sinne, finns det många yoga- och meditationsinstitut att besöka. Du kan även lära dig om buddhismen eller bara ta massage. Åk på en tur till nationalparken Rayal Chitwan och upplev landets djungel.

Att ta sig runt under en resa till Kathmandu

För att göra navigationen mer spännande så kommer du märka att de flesta gatorna i Kathmandu saknar gatunamn. Om du frågar någon, så kommer de råda dig till ett landsmärke som t.ex.Thamel district eller Kathmandus Guesthouse. Utforska staden genom att gå eller ta rickshaw från Thamel. Om du vill ta dig längre kan är nedan transportmedel även att föredra:

 • Taxi: Taxis är tillgängliga på de största gatorna.
 • Privat chaufför: För turer till närliggande områden, hyr en bil med chaufför.
 • Buss: Det finns inga tåglinjer, men du kan använda dig av bussar. De är billiga och tar dig till nästan alla delar av landet. Kontrollera att bussbolaget är säkert, vissa är ganska farliga. Förseningar är vanligt på grund av de dåliga vägarna. Busskommunikationer går mellan Indien, Delhi, Varanasi, Gorakpur, Lucknow och även delar av Nepal som tex. nationalparken Royal Chitwan och trekkinghubbarna Pokhara, Langtang och Jiri. Bussar kommer från indiska gränsen, Pokhara och Chitwan och stannar norr om Balaju eller söder om Kalanki, och dessa får inte köra in i städerna p.g.a. trafikstockning. Kathmandus flygplats,
 • Flyg: Nepals enda internationella flygplats ligger i Kathmandu.

Säkerhet inför en resa till Kathmandu

Kathmandu är en relativt säker stad, men de militära konflikterna mellan regeringen och Maoist slutade 2006 och stabiliteten i landet är osäker. Undvik demonstrationer. Våldsam kriminalitet är inte vanligt, men se upp för ficktjuvar och undvik att gå ute själv på nätterna. Kolla vägförhållandena innan du lämnar staden och se upp för dricksvattnet i Kathmandu.

Nyfiken på att resa till Kathmandu?

Våra reseexperter kan hjälpa dig att skapa din unika resa till Kathmandu. Äventyr eller chill? Stor eller liten budget? Vi löser allt. Boka in en kostnadsfri reserådgivning så ser vi till att göra dina resedrömmar till verklighet.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Kathmandu

En resa till Kathmandu tar dig inte bara till Nepals huvudstad, utan även till ett äventyrsmecka för såväl backpackers som äventyrare. Härifrån har du nära till många av Nepals främsta sevärdheter och vandringsleder. Inte minst den till mount Everest Base Camp.

1/3: Vart vill du åka?

Skriv in de platser du vill besöka och hur länge du vill stanna på varje plats. För tillfället rekommenderar vi att du endast väljer 1 eller 2 destinationer för att din resa faktiskt ska bli av.

2/3: Vilken typ av resenär är du?

Vill du surfa, dyka, vandra, träna, yoga, åka på safari eller göra något annat kul under din resa? Berätta det för oss så tar vi fram förslag! Ju mer vi vet vad du vill göra desto bättre förslag kan vi ge dig!

3/3: Kontaktinformation och resebudget

Vänligen ange din kontakinformation så att vi kan nå dig. Ju mer information du ger oss, desto bättre hjälp, tips och råd kan vi ge dig.

Då var det klart!

 • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vänligen ange datum

Ta bort destination
60+
1
 • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

 • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

usa-travel-inspiration-road-skatergirl

Jag planerar min första stora resa

travel-inspiration-asia-yoga-morning-solo-girl

Jag vill volontärarbeta utomlands under min resa

VTG-thumbnail-2

Jag vill ha förslag på roliga saker att göra på min resa

tours-group-travel-campfire-cover

Jag vill åka på gruppresa med andra backpackers

jucy-trailblazer-usa-canada-scenic-image-13

Jag vill åka på en roadtrip

travel-inspiration-green-lush-zebras

Jag vill boka en gratis reserådgivning hos KILROY

Vi behöver veta vad du heter :)

Vänligen ange ditt födelsedatum - vi behöver detta för att kunna hitta de bästa priserna för dig!

Vänligen ange din email så att vi kan komma i kontakt med dig

+
-
100.000+
{{absoluteMinBudget}}
Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Du har nu designat din egen drömresa!
Detta händer nu: 1. Vi kollar igenom din förfrågan och kontaktar dig via telefon eller mejl för att stämma av dina önskemål. Det numret som visas i displayen är 0771 – 545 769. Får vi inte tag på dig via telefon försöker vi med mejl eller sms. 2. Tillsammans med dig sätter igång med att titta på priser och alternativ för din drömresa. Du kan alltid nå oss på 0771 – 545 769. Hörs snart! OBS: Om du saknar svar från oss kolla ditt spamfilter.

Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Reseförslag

Om du är taggad på att resa till Kathmandu bör du spana in nedan reseförslag.

Kommande events

Filtrera
Sortera efter
{{ currentSortLabel }}
 • Mest populära
 • Lägsta pris
 • Högsta pris
 • Längd (kortaste först)
 • Längd (längsta först)
 • Namn A till Ö
 • Välj månad

  • {{month.Name}} {{ setYear(month) }}
  • {{month.Name}} {{ setYear(month) }}
  {{ dateTag.month }} {{ dateTag.year }} {{ mdiClose }}
  30+
  1
  30000+
  {{absoluteMinPrice}}

  Vi hittade {{ filterCount }} aktivitet, sorteras efter

  Vi hittade {{ filterCount }} aktiviteter, sorteras efter

  {{ currentSortLabel }}
 • Mest populära
 • Lägsta pris
 • Högsta pris
 • Längd (kortaste först)
 • Längd (längsta först)
 • Namn A till Ö
 • Se fler aktiviteter ({{remainingCards}})

  Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

  Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...